directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ensenyament destina una partida de 5 MEUR per ajuts a les escoles de música

La funció social de les escoles municipals de música i la seva implantació al municipi tindran més pes en el repartiment de les ajudes

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

(ACN).- Després de dos anys, les 170 escoles municipals de música de Catalunya recuperaran una ajuda total de 5 MEUR per part del Departament d'Ensenyament. Les condicions però, per accedir a les subvencions s'han modificat. Antigament es donaven ajudes en funció només del nombre d'alumnes del centre i el curs vinent, aniran en funció d'altres aspectes com la ràtio de minuts que es dedica a cada alumne, el percentatge de població del municipi d'entre 4 i 18 anys que atén l'escola, els alumnes que tenen bonificacions socials i la possibilitat de crear conjunts instrumentals. D'aquesta manera, segons ha declarat el director general de centres públics, Antoni Llobet, es farà un repartiment ''més just''.


Comparteix
   


Etiquetes

El Departament d'Ensenyament junt amb tècnics de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), ha elaborat els nous criteris per atorgar les subvencions a les escoles de música municipals. Després de dos anys, aquests centres podran recuperar unes ajudes pressupostades en 5 milions d'euros, però ja no s'atorgaran únicament en funció del nombre d'alumnes que tingui l'escola, sinó que es farà un barem per valorar diferents aspectes.
 
Així per exemple, un 60% de l'assignació de cada escola dependrà del nombre d'alumnes, com fins ara, i també dels minuts que es dediquen a l'alumne, amb un topall màxim de 42 minuts per estudiant a la setmana. Així, es tindrà en compte la ''càrrega lectiva'' que suposa cada alumne. Ho ha explicat el director general de centres públics, Antoni Llobet, en una entrevista a l'ACN. Llobet, que ha especificat que amb aquest mecanisme es tindrà en compte ''quins costos'' suposen els alumnes a cada centre, amb un màxim que evitarà la creació d'escoles més elitistes.
 
El 40% restant de l'assignació dependrà d'aspectes més socials. Així, es valorarà la implantació de l'escola al territori, en funció de la proporció total d'alumnes d'alumnes d'entre 4 i 18 anys que atén l'escola. A més, també es tindrà en compte, els alumnes que estan exempts de pagaments o amb bonificacions del 50% o més, per comprovar la funció social del centre. Els grups instrumentals sorgits de l'escola i els alumnes que en formen part també serà un punt a valorar per tenir en compte la diversificació instrumental.
 
Segons ha detallat Llobet, d'aquesta manera es farà una ''valoració més justa'' i per això les modificacions han estat valorades positivament pels representants dels ajuntaments. El Departament no entra en canvi, en aspectes que depenen de cada consistori com són les places o les quotes que paguen els alumnes. Llobet reconeix que hi ha centres que sortiran perjudicats i d'altres escoles que se'n beneficiaran però defensa que l'important és veure ''què hi guanya el sistema'' sobretot en la ''funció social i implantació al municipi'' d'aquests centres d'ensenyament. Actualment hi ha unes 170 escoles de música de titularitat municipal que donen formació a uns 33.000 alumnes.          





COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
13 de juliol de 2015, 12.03 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo el 24 de mayo, y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mario fletxa barna
12 de juliol de 2015, 09.16 h

Ja anem bé que els españoles vegin que a CATALUNYA als nens se'ls educa culturalment des del principi, no en contra de ningú.

EN LA NOVA REPÚBLICA ELS INFANTS ES FORMARAN PER SER CIUTADANS DE PRIMERA CATEGORIA
EL NOU PAÏS SERÀ DE PRIMERA SEGUR!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
12 de juliol de 2015, 06.16 h

#4


UN MÁSTIL CON LA ROJIGUARRA, AL ROJO VIVO, Y QUEDARAS CURADA

DE LA DESVIAZION NAZIONALISTA ESPAÑOLA QUE TIENES.




.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
11 de juliol de 2015, 23.50 h


#2 ¿Y que? Si me das un remedio para la escozor que el butifarrendum morcillón asalchichado me ha encendido en mi culo, reconoceré que mi madre es un puton asqueroso y así tu te quedaras contento.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 de juliol de 2015, 23.32 h

#2 Desde que Mad MaSS ha elegido el camino del separatismo para salvar su mal gobierno a cada seis meses esperabais la inde como solucion a los males del gobierno de CIU, ha engañado una y otra vez a ERC y UDC y os lleva dando peixet para que le sigais votando.

La realidad es que CIU cada vez va sacando menos y menos votos y diputados, ERC no ha logrado superar su techo historico y las ultimas encuestas demuestran que el apoyo separatista va bajando dia a dia. Incluso la “argucia” de Mad ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 2 3 botifarra de pages fletxa 1 2 3 botifarra de pages
11 de juliol de 2015, 22.53 h

#1 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de juliol de 2015, 21.36 h



Voy ya por el setimo enema puesto y el recto me sigue picando cantidá, oye

Se me ha desgarrado un butifarrendum de los que suelo meterme pol detras cuando mi perro (se llama Hombre) no hay manera que se anime ni con una chupada.

Y resulta que era un butifarrendum picante, más esastamente un salchichón choricero así de gordo, lleno de pimienta y picante como la madre que lo parió.

Se le ha desgarrado la piel cuando lo tenia dentro, muy adentro, y me pica una locura, ya llevo siete lava... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.