directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un 55% dels catalans donaria suport a una llista unitària amb societat civil, partits polítics i Mas, segons una enquesta de CDC

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, diu al 324 que les enquestes avui en dia són "l'eina per imposar el que la gent ha de pensar".

Comentaris 64  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Un 55% dels catalans donaria suport a una llista unitària on estiguessin representats membres de la societat civil, els partits polítics i amb la participació del president de la Generalitat, Artur Mas, segons una enquesta de CDC que ha revelat aquest dissabte la vicepresidenta del Govern, Neus Munté. Posteriorment, en una entrevista al 324, Oriol Junqueras, que no s'ha referit a cap enquesta en concret,  ha considerat que les enquestes en el passat tenien la funció de saber què pensa la gent però avui en dia "són l’eina per imposar el què la gent ha de pensar" i que sovint responen als interessos de qui les encarrega, siguin partits o mitjans.

Comparteix
   


Etiquetes
Segons informa l’ACN, aquest 55% s'assoliria amb una participació del 70%, mentre que amb una participació del 75% el percentatge a favor seria del 51%. En declaracions a Catalunya Ràdio, Munté ha defensat que això demostra que la suma "multiplica" i ha reivindicat que "no poden haver-hi exclusions de cap tipus". D'altra banda, ha apuntat que un govern de concentració seria una "bona" opció després del 27-S.

Munté ha explicat que l'enquesta es va fer la setmana passada i ha considerat que demostra que una suma entre els actors socials i polítics "suma, fa anar endavant" i és "una combinació guanyadora que multiplica". Ha afegit que el fet d'anar separats no donaria la majoria per donar els passos següents necessaris per aconseguir un estat independent.
 
Per això, ha reivindicat un  allista "que sigui el màxim de transversal i unitària" que permeti que les eleccions s'entenguin clarament com a plebiscitàries i que "aglutini els millors actius civils i polítics" per tal de poder guanyar les eleccions. En aquest sentit, ha dit que hi fossin Mas, el líder d'ERC Oriol Junqueras i el líder de les CUP, David Fernàndez, seria "un exemple dels actius principalisims del país".
 
Munté ha reivindicat la importància de Mas en aquest procés ja que l'ha "coliderat" i està "apostant i assumint riscos personals i polítics", així com "posant-se al capdavant de les demandes i reivindicacions". "Com s'entendria que des d'una perspectiva sobiranista per voler guanyar unes eleccions que són imprescindibles en un moment tan històric, penséssim que persones que han aportat tant al procés no hi fossin?", s'ha preguntat.
 
Ha demanat també que aquells que diuen de forma taxativa que no volen polítics a la llista que expliquin el perquè quan al país hi ha un "plantejament majoritari" on es compta amb la implicació dels polítics. En aquest sentit, ha recordat que no són unes eleccions normals i que fins i tot gent que podria no ser afí a una determinada força política defensa que societat civils i polítics "han d'anar junts". Ha defensat que aquesta unió és la que ha permès arribar fins on està ara Catalunya i que cal continuar per aquesta direcció. "Ho hem de fer entre tots, ara és el moment", ha dit. 

La Vanguardia també avança que una enquesta de Feedback apunta que la llista unitària dels partits i entitats sobiranistes aconseguiria entre quatre i sis punts més que les llistes separades cara el 27-S.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#64
13 de juliol de 2015, 11.57 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo el 24 de mayo, y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
12 de juliol de 2015, 21.09 h

Que ningú deixi l'estelada al calaix recollint pols! Lluïm-les i que la gent de tot el món les vegi.

Demostrem de manera inequívoca als nostres representants polítics i a tot el món que els catalans volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades i senyeres. Demostrem a tot el món que CATALUNYA VOL VIURE EN LLIBERTAT

Estelades al balcó, fins a l'alliberació!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
ves a cagar fletxa ves a cagar
12 de juliol de 2015, 21.05 h

#61 imbecil


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
12 de juliol de 2015, 21.03 h

#60 EL SOUFFLE NAZI SE DESINFLA POR COMPLETO


Laporta admite que los sondeos le sitúan por detrás de Bartomeu


http://www.elperiodico.com/es/noticias/barca/laporta-admite-que-los-sondeos-situan-por-detras-bartomeu-4344831


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
un preservatiu fletxa dos preservatius
12 de juliol de 2015, 18.19 h

#59 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59

Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58

Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
Carles Viñals Casado fletxa Sant Vicent del Raspeig
12 de juliol de 2015, 13.23 h

# 46, 47, 51:

El meu # 16, com l'encapçalament indica, és un missatge personal adreçat al meu President Artur Mas i Gavarrò que, mal que us pessi -i és evident que us pessa molt- és, per voluntat dels catalans lliure i democràticament expressada, també el vostre. Dues coses ens diferencien i no són pas dferències menors:

a) Jo tinc un President, m'agradi més o menys, en la persona d'Artur Mas. Poca broma amb això; tenir un President és quelcom tan seriós que fins i tot els es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
Autònom ||*|| fletxa Granollers-VOr
12 de juliol de 2015, 13.15 h

A 12 de juliol i encara així...Deixem-nos de tantes rucades i estiguem pel què hem d'estar, SI US PLAU !! tots pel BYE, BYE 5PA1N el #27S ||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
12 de juliol de 2015, 12.26 h

#47

Escolta tù ets dels que o mareja tot. LLISTA ÚNICA I DEIXEU DE MAREJAR.

DESPRÉS, QUE CADASCÚ VOTI AL PARTIT QUE VULGUI, PERÒ NO FEM EL ORNI .


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.