directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

De la Declaració de Barcelona a la claudicació a Europa

L’acord que van signar Iniciativa, IU i Syriza el gener deixa les vergonyes dels ecosocialistes al descobert

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El gener d’enguany, Iniciativa, IU, Syriza i forces menors d’esquerres, signaven la ‘Declaració de Barcelona’, amb la qual es pretenia posar els fonaments d’una revolució a escala europea contra les polítiques d’austeritat. La bandera l’abrandava Alexis Tsipras, a punt de guanyar unes eleccions gregues. Aquest darrer ha arribat avui a un acord amb l’Eurozona que culmina la renúncia a tots els principis acordats el mes de gener.


Comparteix
   

Fixar-se massa en d’altres països no és mai massa recomanable. Iniciativa (i també IU i Podemos) han caigut en el parany d’emmirallar-se en d’altres formacions com ara Syriza a Grècia, de les que n’han volgut importar l’esperit populista per implantar-lo aquí. La jugada podia semblar bona, però les realitats de tots dos països són ben diferents, i mentre Joan Herrera i Pablo Iglesias es barallen per veure qui representa millor la Syriza espanyola i qui es fa la foto amb Tsipras, la grega -la veritable-, claudica davant la troica.

Els principis de la Declaració de Barcelona

Mentre els ecosocialistes volen hel·lenitzar el país, se’n van a Gaza o al Sàhara, segueixen deixant la revolució catalana –l’única que veritablement podrien atendre- de banda. El pacte de gener amb Syriza contemplava entre d’altres coses un “Green New Deal”, perquè “som un continent sense petroli, per sort, el que tenim és sol i vent i empresaris i treballadors que poden i volen desenvolupar l’economia verda”.

També es parlava d’una “Conferència Europea sobre Deute”, una proposta de Tsipras, per la reestructuració parcial dels terminis i tipus d’interès del deute de països en problemes” (com Grècia). La idea era la d’aconseguir quitances en el deute. Pels sotasignants de la declaració, la moneda única només es veuria afectada amb una majoria conservadora a Europa que imposés “l’austeritat destructiva”. La Declaració també apuntava a pressionar el BCE per a què concedís crèdits barats a les entitats nacionals.

Grècia cedeix a l’austeritat

Tot això s’ha esfumat amb l’inexplicable claudicació del govern Tsipras davant la troica. El ministre de finances, Ianis Varoufakis ja va plegar passat el referèndum en el qual va sortir el ‘No’ que defensava el govern, perquè era conscient que la idea del primer ministre grec era la de claudicar igualment. Havent guanyat igualment el referèndum, el primer ministre grec, en efecte, ha cedit avui amb un acord al límit als plantejaments de la troica europea fins i tot en condicions una mica pitjors que les que oferien inicialment, i enfonsen el país en el caos. Què ens vindrà a vendre ara la confluència d’esquerres?





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
ves a cagar fletxa ves a cagar
14 de juliol de 2015, 15.48 h

#5 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
13 de juliol de 2015, 22.08 h

#4 Querido NAZI,

Tu debes ser un becario del Asaltapiscinas porque SIEMPRE, minutos que yo pongo algo, sales tu a poner tu palabrita. Y digo lo de becario a pesar de que no la cages escribiendo en LAPAO, porque claro esta te limitas a una sola palabra y no te atreves con algo mas elaborado.

LA VERDAD TE HARA LIBRE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ves a cagar fletxa ves a cagar
13 de juliol de 2015, 18.31 h

#3 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 de juliol de 2015, 14.49 h

ESTA ES LA CONSECUENCIA DEL MAD MASS NO GOBERNAR PARA TODOS LOS CATALANES Y SOLO PARA LOS NAZIS.

Guía para entender (o perderse por) el enredo soberanista

Las partes contratantes de la tercera parte del proceso soberanista, es decir, la que va después de las elecciones del 2010, del 2012 y del proceso participativo del 9-N, asistirán este viernes a una cumbre convocada por Artur Mas en la que tratarán de hi

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/independencia-guia-proceso-sobera... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
13 de juliol de 2015, 13.16 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo el 24 de mayo, y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET
13 de juliol de 2015, 13.01 h



La notícia m'entristeix, i no pel paper que hi pugui jugar els partits botiflers catalans, sinó perquè representa el triomf de la banca alemanya sobre l'esperit de solidaritat del ric
nord europeu amb el pobre sud.

Alemanya, allò que no va aconseguir per les armes, ho aconseguirà a través de la banca. Tots nosaltres en serem les víctimes. Diuen que les Illes Balears ja tenen un altíssim percentatge del seu territori en mans alemanyes.


Respecte a Grècia, ni Alemanya ni crec que It... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.