Espanya amb un pam de nas
De Guindos no serà president de l'Eurogrup, es manté l'escassa representació d'Espanya en les institucions econòmiques europees des de fa anys.
Ja ho tenien coll avall però no ho han aconseguit. La Razón ja donava per fet el passat 13 d’abril que Rajoy havia tancat la designació del ministre de Guindos com a president de l’Eurogrup perquè havia aconseguit importants suports europeus, inclòs el de Merkel. El cert és que l’holandès Jeroen Dijsselbloem repetirà en el càrrec de president de l'Eurogrup en aconseguir un major nombre de suport de socis europeus i de Guindos, que ja tenia la maleta mig feta, s’haurà de conformar en assistir a les reunions de l’Eurogrup com a ministre.
La imatge de recuperació de Rajoy tocadaEl nomenament de Luis de Guindos com a president de l’Eurogrup, a més d’augmentar la quota de poder d’Espanya a les institucions europees, permetia a Rajoy vendre la designació de de Guindos com un símbol del suport d'Europa a les polítiques i reformes impulsades per l’executiu del PP, ara la oposició podrà vendre el contrari. De fet, abans de l'inici de la reunió, de Guindos havia assegurat a la premsa que sempre és "optimista" i que Espanya tenia "possibilitats" d'aconseguir la presidència de l'Eurogrup per la seva gestió econòmica durant la crisi.
L'holandès Jeroen Dijsselbloem ha estat reelegit aquest dilluns com a president de l'Eurogrup, després de superar en suports al candidat espanyol. Dijsselbloem ha donat les gràcies a través de Twitter als seus col·legues europeus i ha dit que assumeix amb ganes el seu segon mandat com a president de l'Eurogrup. El principal repte que té sobre la taula és la negociació del tercer rescat grec.