directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PPC, ICV, C’S i UDC: Histèria contra la llista unitària

Unionistes, federalistes i extrema dreta junts contra el dret a decidir dels catalans, els nervis s’apoderen d’ICV que ataca durament a la CUP

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Els partits que estan fora del full de ruta del procés sobiranista signat per Convergència i Esquerra, PPC, ICV, C's i UDC s'han mostrat crítics amb el preacord que s'ha arribat a Palau aquest dilluns i dimarts entre aquests dos partits de constituir una llista conjunta amb les entitats sobiranistes. En diferents intervencions al Parlament, els portaveus d'aquests partits ha advertit de la necessitat d'afrontar les eleccions del pròxim 27-S no només en clau de la independència de Catalunya sinó que cal incorporar al debat electoral altres problemes que afecten de molt a prop a la majoria de catalans i sobre els que se'ls ha de donar solucions des del Govern que sorgeixi de les eleccions.


Comparteix
   


Etiquetes

Atacar la llista unitària per tapar els problemes que té la llista de Podemos i la resta  

La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha dit que li sembla "positiu" que CDC i ERC pactin una llista conjunta perquè això "aclareix" el panorama electoral, segons ella, perquè s'enfrontaran dues coalicions electorals: la que "avala" l'obra de govern del president Artur Mas i la confluència d'ICV, EUiA, Podem i Procés Constituent que "intenta construir una alternativa constituent".

Camats esclata contra la CUP l'acusa de ser "el cavall de Troia de la dreta a Catalunya".

Camats ha instat la CUP a decidir si serà bel·ligerant amb la llista unitària de CDC i ERC o amb la de l'esquerra alternativa. Segons la coordinadora d'Iniciativa, el 27-S podria ser un plebiscit sobre Mas. D'altra banda, ha lamentat que la negociació per una "coalició electoral" tingui lloc al Palau de la Generalitat, que s'hauria de "preservar".

Els federalistes d’esquerra al mateix sac que la dreta espanyola
 
La portaveu parlamentària de C's, Inés Arrimadas, ha assegurat que durant la campanya electoral, tot i l'intent de CDC i ERC, el seu partit parlarà d'altres qüestions a part de la independència, temes que "preocupen als catalans" com l'economia, l'ocupació, la corrupció i els serveis públics.
 
Així, Arrimadas considera que una llista unitària rememora "èpoques passades" i "no és de polítics seriosos, responsables i democràtics". Per contra, C's, assegura, "no amagarà les sigles", perquè té una "marca neta" i amb polítics procedents de diversos sectors professionals.

El PP sense discurs
 
Enric Millo, portaveu del PP, ha defensat la necessitat que quan abans hi hagi eleccions millor perquè aquesta és la manera de constituir un nou executiu que governi per a tots els catalans i garanteixi l'estabilitat i els serveis socials que necessiten els catalans. Es necessiten unes eleccions que no serviran per la independència sinó per constituir un govern per a tots. Catalunya ''no necessita canviar de nacionalitat sinó canviar de Govern'', ha reblat.
 
Millo s'ha referit a la proposta llançada fa un any per Alícia Sánchez Camacho de defensar una opció de govern formada pels partits ''constitucionalistes'' i ha celebrat que de moment Ciutadans hagi acceptat la possibilitat que després del 27-S es pugui crear un nou govern amb partits constitucionalistes que es dediqui a govern servint a l'interès general i evitant que governin els que volen fer fora Catalunya d'Espanya i d'Europa.
 
El portaveu del PP ha exigit conèixer el contingut de les negociacions que Convergència i ERC estan protagonitzant al Palau de la Generalitat. Per Millò s'està en un ple procés de ''decadència democràtica'' per tenir un cap d'oposició que no ho ha estat i que ara pacta una coalició electoral sense que els catalans sàpiguen que s'està pactant.
 
UDC, de mal en pitjor
El portaveu d'Unió Democràtica al Parlament de Catalunya, Roger Montañola, s'ha desmarcat de forma clara de la proposta llançada pel PP de constituir a partir del 27-S un govern format pels partits constitucionalistes. Muntañola ha assegurat que Unió no se sent ''al·ludit'' per aquesta crida perquè el conjunt de partits que la defensen no veuen a Catalunya com ''subjecte polític sobirà''.
 
Montañola s'ha mostrat ''profundament preocupat'' pel fet que en la junta de portaveus del Parlament d'aquest dimarts no s'hagi incorporat en el debat parlamentari del que queda de legislatura la iniciativa de l'ILP sobre el futur de l'educació que pretén trencar l'actual model educatiu català on conviu l'escola pública amb l'escola concertada.
 
La preocupació que ha expressat Montañola es basa segons ell en el fet d'una previsible majoria parlamentaria després del 27-S, que serà contrària al model educatiu concertat català, i amb un debat parlamentari es podria carregar el model català. Per Montañola aquest fet dóna la raó a Unió en la seva posició de desmarcar-se de Convergència perquè a més del procés independentista hi ha altres problemes que s'han d'afrontar en la gestió diària del Govern i del Parlament.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Fassina fletxa La Bisbal
16 de juliol de 2015, 08.42 h

HISTÒRICA HISTÈRIA de na Camats. S´ha vist descoberta posant-se la careta espanyola. Quina vergonya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Eduard fletxa Sant cugat
15 de juliol de 2015, 20.13 h

Hom podria dir que els titulars d'aquest article son tendenciosos i llur objectiu no es pas la informacio, mes aviat la propaganda.... tot plegat poc serios pero divertit. Molt be pel becari indepe ;-)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
pEPET fletxa EL VENDRELL
15 de juliol de 2015, 19.36 h

Estan cagaos pero cagaos VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
15 de juliol de 2015, 11.40 h

#12
Hi estic d´acord amb els teus arguments, que són "vox pòpuli", però de debò ningú pensa com influencia a ICV, mantenir un deute de +14.000.000 €?
Aquest deute, en un 70% llarg, està suportat per La Caixa (encerclada, això sí, que no falti)
El 30% restant és en mans del BBVA, doncs hi ha anat a parar, a través de les adquisicions de diferents caixes d´estalvi catalanes.
Aquest deute multimilionari, condiciona els fets polítics de qualsevol formació, sigui Unió (17 milions),... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
pepet fletxa tarragona
15 de juliol de 2015, 11.20 h

A on s'han fotut el sociates?
Que esperàveu d'aquest personal?
Que us regalessin xorissos i pernilets?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
15 de juliol de 2015, 11.16 h



Comunicado de la Resistencia :

Recientemente se han constituido los nuevos gobiernos en los Ayuntamientos y pronto en la mayoría de Comunidades Autónomas del estado español, producto de las elecciones llevadas a cabo el 24 de mayo, y que han configurado un mapa novedoso del reparto de poder, como consecuencia de la nueva correlación de fuerzas resultante de dichas elecciones.

Se han formado pactos y gobiernos de conveniencia , en los que abundan alianzas llamativas y clarificadoras en m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
mario fletxa barna
15 de juliol de 2015, 10.01 h

#12 Molt d'acord Ramoneda com sempre!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
15 de juliol de 2015, 09.15 h

Camats, se us ha acabat el bròquil ! ! !
No us volem com sou. El temps de les caretes ja ha passat ! ! !
Adéu venuts ! ! ! Desapareixeu de la nostra vista ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Eduard fletxa Barcelona
15 de juliol de 2015, 09.03 h

Quan els que parlen tant de les retallades, diguin a tort i a dret d'on venen aquestes retallades (o sigui del ROBATORI a que estem sotmesos), començare a escoltar-los, de moment "que els bombin"


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
15 de juliol de 2015, 08.27 h

ICV no està en contra de les retallades. ICV viu del relat de les retallades. Necessita que Catalunya estigui sempre sotmesa periòdicament a les retallades per poder fer que el seu relat sigui comprat per molta gent desesperada. Si estigués en contra de les retallades, apostaria fort i de valent per la independència. Apostaria perquè Catalunya tingui un Estat amb plens poders per administrar be els seus recursos i evitar les retallades, un Estat que com tots els estats podria anar als merc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.