directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 18 de juny de 2024 19:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Esperanza Aguirre vol un aeroport només per a rics

Un aeroport per a jets privats que pot costar 300 milions

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, vol atendre les queixes d'empresaris i homes de negocis amb un nou aeroport. Si els 'rics' tenen pasciència i aguanten, el tindran al 2016. L'objectiu del nou aeròdrom és que Madrid es converteixi en el 'gran referent de les necessitats de l'aviació executiva', va explicar ahir el conseller de Transports, Manuel Lamela, durant la presentació del 'Plan Aeroportuario 2007-2015'.
aeromexico avions vol
Un avió de la companyia Aeromexico

Comparteix
   

Més d'un alt executiu, emrpesari, home del món de les finances o qualsevol perfil semblant ha demanat en ple vol als controladors aeris de la base de Torrejón de Ardoz (Madrid), un aeroport abans només militar, que deixessin pas al seu avió privat. I algun, després d'una llarga espera en a la cadira, ha arribat a trucar a Magdalena Álvarez, la ministra competent en aeronàutica.

Se situarà en el sud-oest, al límit amb la província de Toledo, entre els municipis de Navalcarnero i L'Álamo. El aeròdrom serà de gestió privada, que la Comunitat adjudicarà per concurs, i absorbirà els jets de Torrejón i les operacions d'escoles de vol i altres operacions de Quatro Vientos. Per a arribar al nou aeroport, per al qual s'han reservat 230 hectàrees, s'han planificat diversos accessos: una variant exterior de la M-600 i una via d'accés per la A-5 i la R-5. I també hi arribarà el tren Cercanías.

També hi haurà un altre aeroport de càrrega de 780 hectàrees a Campo Real, encara que en un futur podrà albergar les línies de passatgers de baix cost. Ambdós per un preu ‘multimilionari’, va dir Lamela, sense donar més detalls. Per al seu desenvolupament, es crearà l'empresa pública Aeropuertos de Madrid.

Les noves instal•lacions, sense els accessos, poden arribar a costar 300 milions. És la xifra que ha calculat la consultora Aeromar, que ha realitzat un informe encarregat per amos d'aerolínies de jets privats, menjo Soko, empresa on hi té participacions l’exfutbolista Pedja Mijatovich. En el projecte presentat per Aguirre figura que tècnicament es necessita una superfície ‘no menor que’ 600 camps de futbol (600 hectàrees).

Actualment, existeixen entorn de 125 avions privats a Espanya que usen els aeroports de la xarxa pública d'AENA, com El Prat, a Barcelona, Palma o Màlaga. Encara que el més utilitzat és el madrileny de Torrejón, on en hores punta poden aterrar fins a 50 vols VIP.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Denver fletxa El Vendrell
18 de novembre de 2007, 16.17 h

Ei... que fagin el que els hi roti en aquella merda de ciutat de la Castilla interior, però que ens deixin en pau per poder lluitar en igualtat de condicions... INDEPENDÈNCIA JA..!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Roger fletxa Sant Pere de Riudebitlles
17 de novembre de 2007, 11.24 h

És increïble: tenen un aeroport de 5 pistes i ara ne demanen un altre (per la classe rica, que no s'hagi de barrejar amb la plebs).
I nosaltres hem d'estar contents per la tercera pista del nostre...


Amb Espanya ens estant robant fins els pèls del clatell...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.