directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#JuntsperGuanyar a la premsa internacional

L'acord per la candidatura unitària torna a posar el procés al panorama informatiu internacional

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Diversos mitjans de prestigi internacional s’han fet ressò de l’acord per una candidatura unitària que transporti el país cap a la independència. Tots coincideixen en el revulsiu que suposa aquest pas per a generar il·lusió i intentar assolir la majoria sòlida.

El francès l'Indépendant
El francès l'Indépendant

Comparteix
   

Mitjans com l’Indépendant francès, The Wall Street Journal i el The New York Times americans, diaris espanyols –aquests darrers amb un to més dur- i moltes agències han parlat de l’acord independentista.

L’Indépendant El diari francès destaca precisament l’aliança entre partits i societat civil per “formar una aliança en vista de les eleccions regionals previstes que esperen transformar en plebiscit pel ‘Sí’ a la independència”.

Mediapart El mitjà francès ha explicat resumidament el procés final del pacte, des de Molins de Rei. Aleshores comenta la rellevància de les cinc persones que encapçalaran la llista transversal a Barcelona, i s’ha centrat en explicar el currículum de Raül Romeva. Romeva és el “garant de la qualitat d’una llista transversal representant totes les capes de l’independentisme català”.

The Wall Street Journal El prestigiós diari americà destaca que l’aliança entre partits i societat civil “és un moviment que pot donar aire a un procés de secessió que està encallat”.

The New York Times El NYT explica que ha hagut de corregir la notícia per fer notar que “Convergende and Union”, ara és només “Convergence”. El diari explica que Catalunya suposa una cinquena part del PIB, i que els dos principals partits s’han agrupat per “evitar la divisió del vot independentista, i multiplicar les opcions de guanyar poder”.

La Razón El diari reaccionari espanyol destaca que “Mas i Junqueras preveuen una secessió exprés en sis mesos”. El rotatiu intenta alertar de la gravetat de la situació “estan decidits a completar un viatge supersònic cap a la independència”. Citen la “llei de TRansitorietat Jurídica” i avisen que els independentistes ara van de debò.

El País Un altre dels diaris de l’Estat espanyol, en la seva versió en anglès internacional, relata el pla per declarar la independència en mig any. Es parla de la darrera enquesta del CEO, i s’intenta posar en dubte la solidesa de l’aliança entre ERC i CDC: “Els catalans, en particular, estan veient particularment l’aliança amb CDC amb més resignació que entusiasme”.

Reuters L’Agència Reuters fa una descripció més genèrica de tot el que ha passat i recull diverses declaracions com ara les de Josep Rull, i explica el repte que això suposa pel president Mariano Rajoy. També comenta el desmarcament de la CUP de l’aliança de país d’ERC i CDC més societat civil.

AFP L’agència AFP també fa un resum de la situació a la que s’ha arribat, i es posa l’èmfasi en el revulsiu que això pot suposar per al procés. “Els partits que aspiren a la independència de Catalunya han forjat una aliança per les eleccions regionals del setembre, que esperen que propulsin les esperances per trencar amb Espanya”.

UPI Aquest mitjà posa una fotografia ben grossa de la Via Catalana de 2014 i explica que el suport cap a la independència ha decrescut durant els darrers mesos. Parlen de l’aliança entre el govern i el partit de la oposició per revertir la situació i s’explica el pla de fer la independència en sis mesos.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Emili fletxa Terrassa
17 de juliol de 2015, 13.14 h

SORT EN TÉ CATALUNYA DE TENIR AL M.H.P. MAS AL CAPDAVANT ! ! ! !
TOTS A FER-LI COSTAT ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
17 de juliol de 2015, 10.24 h

Catalunya es focus d'atencio mundial, a Castella la desprecien a tots els llocs, tan sols fa falte veure que l'unic representant de alt standing al mon es el ex-alcalde Clos a la ONU
La soletat esperpéntica de Rajoy amb la reunió per Grecia i el estrepitos fracas de Guindos a deixat a Castella buida de identidad internacional...i no oblidem que Europa fará un debat sobre el dret de Catalunya a la seva soberania
Castella ja está destruida...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
17 de juliol de 2015, 01.18 h

En aquest món globalitzat en el qual vivim la lluita dels catalans per la independència apareix a les portades dels principals mitjans de comunicació internacionals i cada gran mobilització de la gent per la llibertat i la Catalunya estat, amplifica la nostra causa!!!

Estelades al balcó, fins a l'alliberació ((*(( I que el món ho vegi. FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
16 de juliol de 2015, 21.53 h

Queridos NAZIS,

Leo vuestros gritos de gozo tras la nueva dosis de SOMA separatista y proclamais que con 68 diputados ya tendriais condiciones para declarar la DIU o DUI para hacer esto y lo otro PERO ES TRISTE VER COMO OS ENGAÑAN.

Desde 2012 HASTA EL DIA DE HOY, CIU+ERC +CUP tienen 74 diputados y NO HAN HECHO NADA.

¿No veis que os estan engañando, especialmente el MaSS para seguir en el poder y ocultar sus casos de corrupción? . Esa lista , (la CUP ya lo ha visto) es SOLO para la perpet... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
jcc fletxa bcn
16 de juliol de 2015, 17.23 h

Tenim la llista instrumental del Si-Si i pactat l’endemà del 27S. Mai a la història s’ha vist que bastir confluències, aplegar voluntats, consensuar instruments hagi estat fàcil. Només cal mirar Espanya, la classe dirigent espanyola encara no ha aconseguit un concens d’estat per plantejar als espanyols un acord a llarg termini en el camp de l’educació, el mercat empresarial i laboral, estructura administrativa i territorial, cultural entre altres aspectes per tal d’estructurar u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Rivas fletxa Hospi
16 de juliol de 2015, 16.10 h

Me encanta que la nueva PLATAFORMA PER CATALUNYA se presente a las elecciones.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
16 de juliol de 2015, 12.47 h





CAT IS NOT 5PA1N








LA LLISTA AQUESTA DE " A CATALUNYA SI ES POT CONTINUAR ROBANT " DEL COSCU i



PPODEMOS-ICV, EN ROMEVA SE LA MENJARA AMB PATATES



CONTINUEU ENGANYANT A LA GENT PPODEMOS-COSCU-ICV, PER. VOSALTRES FAREU







.





27 SETEMBRE BYE BYE 5PA1N





.







.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
16 de juliol de 2015, 12.09 h

http://dbalears.cat/opinio/2015/07/16/286578/caixa-faixa.html

27-S o Caixa o faixa. Tothom que ha pogut s'ha independitzat de Madrid-Castella ara per fi ens toca a noltros ;)


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
16 de juliol de 2015, 12.00 h




Pasado mañana me voy de vacaciones. Para irme “ligero de equipaje” he elaborado una lista, donde la expresión andaluza “me importa un carajo” no tiene un sentido literal, sino que puede significar a un tiempo “no me importan nada” u “odio o detesto” lo que sigue.

Me importan un carajo los fascistas de casino y “La Razón”. “El País”, el “ABC” y “Tele5”. Pedro Sánchez, el vestido rojo de su mujer y la bandera borbónica. La familia Aznar, las botellas y l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
16 de juliol de 2015, 11.35 h


FELIÇ EM LA LLISTA. ARA ES L'HORA . 27-9 SI-SI.

CAT IS NOT SPAIN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.