directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

Catalunya podria guanyar el mundial de futbol si tingués selecció oficial

Segons la Secretària General de l'Esport, Anna Pruna

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La Secretària General de l'Esport de Catalunya, Anna Pruna, considera que Catalunya té 'el nivell' esportiu necessari en futbol per guanyar el Mundial, i que optaria al títol si tingués una selecció nacional pròpia. Pruna ha recordat que grans esportistes que estan a la selecció espanyola provenen dels clubs catalans, i que tenint en compte el caràcter 'competitiu' del país, es podria guanyar. Pruna ha destacat en declaracions a l'ACN que les seleccions nacionals catalanes no només són una reivindicació d'identitat pel país, sinó que també reforcen 'el potencial esportiu' de Catalunya, que ja és líder en indústries esportives i en medallistes olímpics dins de l'Estat espanyol.
selecció catalana de futbol, argentina
Comparteix
   

Anna Pruna ha explicat que en els darrers anys 's'ha anat avançant' en el reconeixement internacional de les seleccions catalanes, un dels 'objectius prioritaris com a projecció internacional' del Govern. La Secretària General de l'Esport ha dit que ja hi ha 20 seleccions reconegudes, però ha admès que encara queda feina per fer i que models com el britànic, on Escòcia, Gal·les, Anglaterra i Irlanda del Nord tenen equips nacionals propis són un 'exemple'.

Pruna ha dit que cal 'treballar més' per ampliar el nombre de seleccions oficials catalanes. 'Abans de ser reconeguts, hem de ser coneguts, i per tant cal treballar perquè ens coneguin, seguir demostrant el nostre potencial i la nostra capacitat organitzativa, i evidentment, acabar de convèncer els representants que estan dins les juntes directives de les federacions internacionals'. Pruna ha assegurat que en alguns casos cal convèncer les federacions perquè canviïn els seus estatuts perquè marquen que 'només' poden ser seleccions 'els estats', i en d'altres, cal 'únicament' que acceptin Catalunya com un 'membre de ple dret'.

La Secretària General de l'Esport ha fet aquestes declaracions dimarts a Londres, on ha participat en unes jornades sobre el rol de l'esport a Catalunya en les quals s'han comparat les experiències olímpiques de Barcelona i Londres. A la capital britànica, Pruna ha defensat que Catalunya és 'un referent' esportiu tan a nivell social com econòmic en la indústria de l'esport, perquè representa el 80% del sector a tot l'estat espanyol. També ha indicat que Catalunya és un dels països 'més poderosos' esportivament a 'Europa i al món'. Els esportistes catalans representen gairebé la meitat de les medalles olímpiques de les seleccions espanyoles, tot i que Catalunya només té el 16% de la població estatal.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
14 de juliol de 2015, 16.00 h

#1 Me parti de risa con tu comentario...Que si un pais corrupto ,un pais que no deberia ser asi de bueno en deportes ,jajaja. Anda que la seleccion catalana ,que empata contra un equipo africano a 0 (2011) y no es capaz de ganar a Euskadi (2014) ,y encima los dos partidos en casa! Que porqueria de seleccion! Y por cierto...Quien te ha dicho a ti que los valencianos y los Baleares se quieran independizar con Cataluña? Los catalanes independentistas creeis que podeis hacer lo que os de la gana y... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Mengano fletxa Barcelona
9 de juny de 2010, 10.49 h

Els catalans no només ens hem de conformar en tenir un estat propi, hem d' inculcar als nostres fills que algun dia els castellans hauran de ser jutjats per l'holocaust del poble català. No poden quedar impunes. Algun dia tastaran la vengança catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Mengano fletxa Barcelona
9 de juny de 2010, 10.46 h

Unaltra lacra que arrosseguem els catalans. Els espanyols ens van parasitar la bandera i també els esportistes. Em fa rabia veure com cada vegada que un pilot català, mallorqui o valencià guanya una cursa ens hem d' empasar l' himne d' espanya. Ens estan utilitzant per a omplir-se de glòria. La humanitat no es mereix que els espanyols destaquin tant en esports. En realitat som els catalans que ens estan parasitant la nostra existència. Espanya NO ES MEREIX destacar tant en esports. Estem co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.