directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: "no pujar al tren del 'sí' ens pot portar a una via morta"

El president de CDC i cap del Govern demana triar entre "la certesa de la dependència" o "la incertesa de la llibertat"

Comentaris 106  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de Convergència, Artur Mas, ha defensat aquest diumenge la llista unitària independentista i ha assegurat que "no pujar al tren del 'sí' ens pot portar a una via morta", fet que això "no interessa a ningú" perquè "en aquest tren hi caben els 7,5 milions de catalans". En la convenció nacional de CDC, Mas també ha demanat el suport a la llista unitària als que van votar 'sí, sí' el passat 9-N: "Els que no estiguin en la llista del sí, alimentaran la banda del no". 


Comparteix
   


Etiquetes

Segons el president, el 27-S els catalans hauran de "triar entre la certesa de la dependència que tenim ara" que pot conduir "a la decadència" de Catalunya o "un punt d'incertesa de la llibertat, a aspirar a canviar les coses". Abans de l'inici de la Convenció, el Consell Nacional de CDC ha ratificat per unanimitat l'acord amb ERC i les entitats sobiranistes per configurar una llista unitària de cara les eleccions del 27-S.
 
Referència a la CUP
 
"Ara n'hi ha hagut uns que han preferit despenjar-se de la unitat i que també diran sí", ha afirmat Mas en referència a la CUP, que finalment no formarà part de la llista unitària. "Han volgut despenjar-se podent estar al sí general, al sí de la unitat", ha dit Mas, que ha destacat el paper d'aquells que han "sortit de la comoditat de les sigles per fer anar junts en moments crucials" tot i tenir ideologies diferents. "Demano que els que van votar sí-sí donin suport a la llista conjunta, amb entitats sobiranistes, gent de primer ordre del país, gent de partits que se l'han jugada més enllà de la seva comoditat i de les seves sigles", ha afirmat el president del Govern.
 
A més, el president de CDC ha recordat que "a efectes de recompte", tots aquells que no estiguin dins la llista unitària "estaran en el no". "Els que quedin a la banda del no, per què hauran apostat?", ha preguntat Mas, que ha respost que hauran apostat per "menys autogovern, menys capacitat de decisió pròpia, la cronificació del dèficit fiscal o la llengua atacada a discreció".
 
Explicació de la llista unitària a la militància

 
Mas, rebut entre aplaudiments, crits d'independència i amb la platea aixecada del seient, ha acceptat que, amb la llista unitària, se l'han "jugada" i que se la seguiran jugant "al servei de la llibertat". En la mateixa línia, el president ha justificat a la militància els moviments de les últimes setmanes per crear la llista unitària en conjunt amb entitats i partits sobiranistes: "Sé que allò va causar certa sorpresa i que al començament va causar un desconcert lògic", ha admès. El president ha explicat que "si tens la sensació que ho tens a punt de caramel has de fer tot el possible per anar a aquell punt que saps que te n'has fet tot el possible per sortir-te'n".
 
El coordinador general de CDC, Josep Rull, en la mateixa línia que el president del Govern, ha dit que "calia arriscar i fer un cop de puny en el taulell de joc per tenir les millors eines per afrontar les eleccions" del 27-S. "O es canviaven els esquemes o no hi havia opcions de triomf", ha dit Rull, que ha agraït Mas per "haver-se arriscat" i als partits i entitats per la seva "generositat". A l'inici de la seva intervenció, Rull ha fet un agraïment a l'ex-alcalde de Barcelona, Xavier Trias, perquè "sense la seva figura no hagués estat possible arribar a ser on som" en el procés independentista.
 
El president ha explicat que va fer una "invitació" a les entitats perquè havien tingut un "paper decisiu" en la "gran mobilització de la societat catalana els últims 3 anys" i ha assenyalat que "quan algú significa tant, és lògic que assumeixi responsabilitats". Com Rull, Mas ha agraït els partits sobiranistes "perquè assumint la seva quota de responsabilitat han aconseguit tornar a engegar la flama". "La unitat fa la força i ens pot portar a la victòria", ha clamat Mas, que considera que "amb la llista unitària s'ha aconseguit que "els adversaris tornin a estar nerviosos" perquè, segon ell, "quan ens unim, guanyem nosaltres".
 
Crida als indecisos
 
Rull ha fet una crida al vot dels indecisos i ha dit que "necessitem més llibertat" però que, per això, cal "fer créixer l'afany de llibertat de molts catalans que encara no el comparteixen". "És la gent a la que nosaltres hem de ser capaços d'adreçar-nos", ha assegurat, dient que cal "la gran majoria ciutadana per un país lliure i per fer un país millor".
 
Durant la convenció, la vicepresidenta del Govern, Neus Munté, membre de l'executiva de CDC, ha apuntat les bases per un estat propi, entre els quals ha destacat la importància de la hisenda pròpia per consolidar els serveis públics, del compromís amb l'estat del benestar i "la seguretat social catalana com a fonament d'estat".

Marta Pascal serà la nova portaveu de Convergència

Barcelona (ACN).- La vigatana Marta Pascal serà la nova portaveu de CDC, segons ha avançat aquest diumenge 'La Vanguardia' i han confirmat fonts del partit. Pascal substituirà en el càrrec Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i flamant nova presidenta de la Diputació de Barcelona. Conesa haurà estat portaveu de Convergència durant prop d'un any i ara se centrarà en les seves tasques a l'alcaldia i al capdavant de la Diputació. Marta Pascal -nascuda a Vic l'any 1983- és llicenciada en Ciències Polítiques, ha estat fins fa poc presidenta de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i actualment és diputada al Parlament. El nomenament de Pascal està previst que es produeixi aquest mateix mes de juliol.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
25 de juliol de 2015, 22.13 h

Què és més important que 30 empresaris segueixin fent grans negocis amb l'Estat espanyol a costa del poble Català, ja sigui amb tarifes elèctriques, gas, aigua, peatges, telefonia, banca totes amb gran sobrecost per als catalans o el benestar i el progrés econòmic del 99,9% dels ciutadans de Catalunya?
---
L'economista txec Pavel Kohout
sosté: "El pressupost catala és més petit que la quantitat que Catalunya envia a Madrid cada any. Per tant, la crisi li ve del federalisme pressuposta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
22 de juliol de 2015, 10.52 h



Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


Los acuerdos alcanzados entre algunas de las más importantes organizaciones políticas y ciudadanas que están a favor de la Independencia en Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) para concurrir en una lista unitaria a las elecciones del 27- S , muestran la fuerza que la unión entre las distintas organizaciones y plataformas puede aportar al Proceso de Construcción Nacional Catalán .

Han sido necesarias muchas reuniones para... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
PODEMOS és una estafa fletxa Ciudadanos i Podemos són els nous PP-PSOE dissenyats per la casta de l'IBEX35.Són les marques blanques del sistema per si "s'enfonsen" els originals del PP-PSOE.Promocionats per La6,Cuatro,Tele5 i A3 perquè tot segueixi atado y bien atado.
20 de juliol de 2015, 15.00 h

Carolina Bescansa de PODEMOS és filla d'una rica familia gallega fundadora de "LABORATORIOS BESCANSA", amics íntims de Manuel Fraga i dels Reis d'Espanya.
http://www.abc.es/local-galicia/20150321/abci-carolina-bescansa-dinastia-gallega-201503201936.html

Pablo Bustinduy del Consejo Ciudadano de PODEMOS és fill d'una ministra del PSOE, endollada a Red Electrica Española gràcies a les portes giratòries.Ha estudiat a París i Nova York.Amb només 31 anys ha viscut 7 anys als Estats Units.Bec... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
20 de juliol de 2015, 07.23 h

#82

Fascistes Vic. D'un escrit al altre, un minut. IMPOSSIBLE,


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
19 de juliol de 2015, 22.57 h

Recordem que, segons el Financial Times, De Guindos és el pitjor ministre d'Economia de la Unió Europea


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
19 de juliol de 2015, 22.54 h

L'Estat Espanyol (49,9%) continua sent campió europeu en desocupació juvenil, àdhuc per damunt de Grècia (49.7%).

Catalunya reduirà l’atur podent decidir en política laboral, legislació mercantil i model educatiu.

El dia 27S triem si volem esdevenir un país com Suïssa, Dinamarca o Holanda, o si volem esdevenir un país com Portugal o Grècia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
19 de juliol de 2015, 22.39 h

LOS ENCHUFADOS DEL REGIME.




Mas asciende a la hermana de Guardiola a directora general de “Relaciones Exteriores

nuevo atropello nepotista de CiU.

REGALOS Y PREVENDAS A LOS "BUENOS" CATALANES....CONTRA MAS INDEPENDENTISTA MEJOR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#99
19 de juliol de 2015, 22.26 h

L'Estat Espanyol (49,9%) continua sent campió europeu en desocupació juvenil, àdhuc per damunt de Grècia (49.7%).

Catalunya reduirà l’atur podent decidir en política laboral, legislació mercantil i model educatiu.

El dia 27S triem si volem esdevenir un país com Suïssa, Dinamarca o Holanda, o si volem esdevenir un país com Portugal o Grècia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#98
19 de juliol de 2015, 22.26 h

#97

ME PUEDES DAR LOS DATOS CONCRETOS DEL FMI RESPECTO A LAS APORTACIONES DE CATALUÑA EN MATERIA DE PRESTACIONES DE SEGURIDAD SOCIAL?

SI US PLAU...........


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#97
19 de juliol de 2015, 22.21 h

#95 Es clar es clar que tu saps més d'economia que els economistes del FMI o que qualsevol economista no espanyol xD


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.