directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Pujol defensa que Catalunya pugui debatre sobre la independència

Sosté que el diàleg amb l'Estat espanyol 'ha entrat en crisi'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha defensat aquest dimecres que Catalunya pugui debatre sobre la independència perquè el diàleg amb l'estat espanyol 'ha entrat en crisi'. Després que la Mesa del Parlament admetés a tràmit una Iniciativa Popular per celebrar un referèndum sobre la independència, Pujol ha opinat que el país ha de poder debatre-ho, tot i que ha afegit que 'una altra cosa és el que decideixi'. En declaracions a TV3 el dia del seu vuitantè aniversari, ha argumentat que el catalanisme de gran part del segle XX, basat en una afirmació nacional forta però en un marc espanyol 'ha entrat en crisi', i s'ha de pensar ara si es pot o no refer. De moment, ha dit, la proposta que fan des de l'Estat espanyol és 'inacceptable'.
Jordi Pujol opina que el país ha de debatre sobre la independència, al marge del que després decideixi. 'És perfectament lògic i normal', ha reblat. I és que l'expresident ha argumentat que el cos de la doctrina sobre la que es va basar el catalanisme de gran part del segle XX, el que ell practicava, es basava en una 'afirmació nacional forta' però en un marc espanyol i europeu. 'I això ha entrat en crisi i ara s'ha de refer', ha indicat.

Aquest debat l'ha de fer Catalunya portes endins i per això cal també reflexionar sobre la independència perquè la proposta que fan de moment des de l'Estat espanyol, ha dit Pujol, és 'inacceptable'. Al seu parer, Madrid vol convertir l'Estat espanyol en França, amb una centralització total del poder polític, econòmic, social i cultural, amb una sola llengua, cultura, sentiments i idees lligades a aquesta llengua, com si la resta no existís. 'Aquesta és la proposta que ens fan. No', ha exclamat Pujol fins a tres vegades.

Segons Pujol, la proposta de Catalunya, la que defensaven Vicens Vives i Salvador Espriu de diàleg amb Espanya, està ara 'en pana', i s'ha de pensar si això es pot reprendre. 'No ho sé, ha de canviar molt Espanya', s'ha respost ell mateix. Mentrestant, ha defensat que Catalunya faci un treball de portes endins, reforçant-se internament per superar els problemes que ha tingut el país. 'I dintre d'aquesta revisió de coses és evident que el país té dret a plantejar-se el tema de la independència', ha conclòs.

Article de balanç

Pujol explica en un article publicat al diari Avui, amb el títol Ara que faig vuitanta anys per què ha rebutjat rebre un homenatge públic. L'expresident afirma que en té prou sabent que ha marcat un camí.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
10 de juny de 2010, 11.39 h

Sr. Pujol. Això que diu, ho hagués dit quan Vostè manava ????. O és que quan ja no es mana, esz pot dir tot. I si és així, se'm confirma que el seu partit, igual que molts d'altres, llur política és una partitocràcia i que el poble els interessa molt poc. I com és que es va aliar amb un soci com és el Sr. Duran ????. No em lliguen les seves declaracions. No em lliga que vostè com a fundador d'un partit unionista, ara ens surti amb aquests trets independentistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Gerard fletxa Barcelona
9 de juny de 2010, 23.29 h

I Visca El Barça de Joan Laporta! !¡*¡!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Sandra fletxa Tarragona
9 de juny de 2010, 14.34 h

SENSE ESQUERRA I CONVERGÈNCIA, NO HI HA INDEPENDÈNCIA II*II ENDAVANT PUJOL!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.