directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

De Carreras suggereix declarar l’estat de setge si s’imposa la llista independentista

L’ideòleg de Ciudadanos apel·la a aquesta opció si Catalunya es resisteix a la suspensió de l’autonomia

Comentaris 47  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

En un article a El País, el constitucionalista Francesc de Carreras proposa aplicar mesures com ara l’article 155 de la Constitució espanyola per evitar que Catalunya “pugui colar un gol” el 27 de setembre, tal i com defensava Oriol Junqueras l’altre dia. Es tracta, novament, de la suspensió de l’autonomia.

Francesc de Carreras proposa declarar l'Estat de setge. Quina serà la propera animalada?
Francesc de Carreras proposa declarar l'Estat de setge. Quina serà la propera animalada?

Comparteix
   


Etiquetes

Declarar l’estat de setge

Per primer cop, algú proposa declarar l’estat de setge arran de la insubmissió de Catalunya. Ho demana Francesc de Carreras, si la Generalitat es resisteix a la pressió de l’Estat amb l’article 155 de la Constitució Espanyola de forma violenta. “Sólo en el caso de que, mediante actos de insurrección o violencia, se opusiera resistencia a estas medidas, podría declararse el estado de sitio.”

Què diu la Constitució?

L’article 116.4 diu queEl estado de sitio será declarado por la mayoría absoluta del Congreso de los Diputados, a propuesta exclusiva del Gobierno. El Congreso determinará su ámbito territorial, duración y condiciones.

L’article 155.2 de la Constitució espanyola diu que “Para la ejecución de las medidas previstas en el apartado anterior, el Gobierno podrá dar instrucciones a todas las autoridades de las Comunidades Autónomas”. Aquesta és la sentència que utilitza el constitucionalista ideòleg de Ciudadanos, Francesc de Carreras, per mirar de donar una solució a la possible victòria de la llista unitària de l’independentisme.

De Carreras nega que es tracti de suspendre l’autonomia, però quan parla de l’article 155, s’està referint, en realitat també, al primer apartat: “[…] podrá adoptar las medidas necesarias para obligar a aquélla al cumplimiento forzoso de dichas obligaciones o para la protección del mencionado interés general”. Les mesures necessàries, tal i com s’ha insinuat des de la caverna durant els darrers quatre anys, poden anar des d’aplicar aquestes mesures coercitives, a la suspensió de l’autonomia.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#47
xgas fletxa bcn
23 de juliol de 2015, 03.57 h

jo seggereixo que no publiqueu res més d'aquest tiu. Res


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
21 de juliol de 2015, 23.07 h

Preparem-nos per una vaga indefinida, depenent del que faguin aquets desgraciats, tindrem collons a fer-ho???, una setmana, dues, tres, ? fins que europa reaccioni, fem guardiola per aguantar la situacio, jo tinc una empresa petita pero quedarem tots parats fins que no s,arrecli la situacio, tindrem collons???.
Si suspenen l,autonomia, detenen al Mas, envian la guardia civil o els grissos de color blau gosc, que farem???, Espanistan no ha negociat mai amb ningu, serem prou valens per defens... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
21 de juliol de 2015, 21.53 h

.......Es molt trist i penós que un fill de la terra l'ataqui d'aquesta manera amb tans escrits descalificatius penjats en el diari El Pais, comparable al maltractament de un fill vers a la mare. No se el que es pensa que li donarán els espanyols. Pro el que no diu en cap d'aquests escrits, es el perquè hi han cada vegada mes independentistes. No diu que els seus habitans amb sentiments de pais (No com ara vostè per el que es veu) se senten menyspreats incompresos amb una grand falta de res... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
PereelDigne fletxa Granollers
21 de juliol de 2015, 20.49 h

Aquesta afirmació de Carreras és la veritable i genuïna cara d'Espanya. La Marca Espanya, vaja. La llàstima és que Rajoy, que no és tant curt com aquest individu i no ho farà perquè Europa no ho permetria, perquè podria ser que Espanya fos expulsada de la UE i la independència la imposaríem unilateralment, a banda que Espanya no té capacitat per imposar un estat de setge ni per envair Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
21 de juliol de 2015, 19.02 h

................. Pro ells que es pensaven, que ens podien tractar com a gossos sense consequencies (Bert amb españolizar, Guerra amb cepillar l' estatut el quan havia sigut votat en el parlament etc.) inversions que sempre es retrasen, diners que ens havien promés en Zapatero i que ells se ho han passat per el forro, lleis sortides del govern catalá i altres del parlament que prohivien, ignoraven o be les portaven al constitucional, desqualificació a tot lo que sonés a Catalá, o sigui bu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Francesc fletxa Calders
21 de juliol de 2015, 16.56 h

Hi ha catedràtics de dret constitucional que saben què és la constitució però que no saben què és el dret. Francesc de Carreras, pel que es veu, és un d'ells. Ignora, perquè ho vol ignorar, que el dret el fan els pobles i el fan i el desfan quan ho creuen convenient. El dret de Catalunya del que estem parlant no té res a veure amb el dret constitucional espanyol que, precisament en els articles que cita (i d'altres, com el segon), està redactat en contra de Catalunya i pensant en Cat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Jaume fletxa Barcelona
21 de juliol de 2015, 13.53 h

FRANCESC DE CARRERAS, EL TÍPIC EXEMPLE DE LA CASTA UNIVERSITÀRIA UNIONISTA (=ESPAÑOLISTA) PARASITÀRIA

Aquest home, es (o era; crec que per fi s'ha jubilat) Catedràtic de Dret Constitucional. En fi; a España, i a la universitat española, això vol dir crosta, caspa, i casta. Aquests Departaments (Dret Constitucional p.ex) són de lo pitjor de les pitjors Facultats de la Universitat: les de Dret, un cau de conservadors vividors, que prou sovint ni classes fan, no publiquen res, i es dediq... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Santiago fletxa Barcelona
21 de juliol de 2015, 13.36 h

El dictador va "permetre" un referèndum a la provincia espanyola de Guinea. Avui alguns són més franquistes que Franco ( que ja és dir).


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Joanesco fletxa Barcelona
21 de juliol de 2015, 11.05 h

#15 Noi ho sento molt que no t'agradi el que escrit. No seràs d'aquells que cridan a la llibertat d'expresió, pero sols la seva ?.

Repeteixo, ho sento molt, pero jo no he parlat de la mare de ningú, i tu sembla que tens a la boca molte bruticia que vas escampant.

Et desitjo que sigues feliç.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Arnau fletxa Morvedre
21 de juliol de 2015, 11.04 h

Si és que, en el fons, sempre és el mateix: el suposat progressisme i esperit democràtic s'acaba quan el que ells imposen no es compleix; De Carreras hauria esta al costat dels colpistes de Franco el 36; i hauria fet costat als que bombardejarien BCN cada 50 anys, o als que, com Fraga, estarien disposats a agafar de nou el fusell.........demòcrata diu ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.