Un grup de prestigiosos científics catalans endeguen el bloc ‘Científics per la independència’
Exposaran totes les raons de la comunitat científica a favor de la independència
El bloc ‘Cientifics per la independencia’ publicarà regularment, d’aquí fins al 27 de setembre, opinions de científics, emprenedors, gestors i persones properes al món de la recerca. El primer editorial i els posts dels investigadors Ferran Requejo i Xavier Estivill donen el tret de sortida a aquesta iniciativa.
L’objectiu és compartir amb tota la societat les reflexions d’alguns dels més de 700 científics que el passat mes de novembre de 2014 van signar un manifest per defensar l’autogovern com a millor eina per encarar els reptes de futur.
Els impulsors del projecte
La llista de noms que dónen suport a aquest projecte que recollirà tots els arguments de la comunitat científica a favor de la independència són nombrosos i destaquen pel seu prestigi en les seves àrees de treball: Roderic Guigó, investigador del Centre de Regulació Genòmica i catedràtic de la UPF; Jordi Font, professor d’investigació del CSIC a l’Institut de Ciències del Mar; Montse Daban, científica i comunicadora vinculada a l’entorn de la gestió de la recerca; Joan Bagaria, professor d'Investigació ICREA a la Facultat de Filosofia de la UB; Pere-Joan Cardona, Cap de la Unitat de Tuberculosi Experimental, Hospital Germans Trias i Pujol; Jordi Fraxedas, Líder de grup a l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia; Marta Riutort, Professora del Departament de Genètica de la UB; Núria Sala, investigadora de l'Institut Català d'Oncologia-IDIBELL; Xavier Turon, professor d'Investigació del CSIC al Centre d'Estudis Avançats de Blanes i Montserrat Corominas, professora del Departament de Genètica de la UB.
L’opinió dels científics, la més ben valorada
L’opinió dels científics és la més valorada per la societat, segons indiquen els resultats de la darrera enquesta de CEO, publicat el passat 3 de juliol. Segons el baròmetre, el col·lectiu que treu major nota en la confiança dels enquestats és la dels científics, seguida pel personal sanitari i el cos docent.