directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas qualifica Rivera “d’ignorant” i a Camacho de “hooligan”

El president ha respost al discurs unionista al qual s’hi ha afegit Iniciativa

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La diputada del suposat corrent independentista d’ICV, Sara Vilà, havia criticat al conseller Homs en una pregunta parlamentària d’haver incrementat la despesa en les delegacions catalanes a l’exterior. ICV es veu obligada a adoptar un determinat discurs unionista per diferenciar el seu programa del de ‘Junts pel Sí’.

Mas durant la seva intervenció
Mas durant la seva intervenció
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes

En el torn de sessió de control al president de la Generalitat, els caps de cada formació han tingut l’ocasió d’interpel·lar el president sobre la seva aposta independentista. Com era d’esperar, l’únic grup amb el qual ha tingut sintonia, i al qual Jordi Turull després ha agraït el seu suport, ha estat el d’ERC, a la que ha respost que l’Estat “utilitzarà la intoxicació, de la tergiversació, del discurs de la por per mantenir-nos engabiats i tenallats”.

Mas qualifica Rivera “d’ignorant”

Pel que fa a la resta, Albert Rivera ha intentat intoxicar amb tota una sèrie de dades falses. El president Mas li ha respost qualificant-lo “d’ignorant” per no tenir coneixement del que estava parlant, i aportar tot de dades falses. Mas ha desitjat que Rivera no arribi mai a ocupar cap responsabilitat de govern donada aquesta ignorància. La candidata del partit a la Generalitat, Inés Arrimadas, ha demanat la paraula per demanar a la presidenta del Parlament que reprovés al president per haver proferit insults a un diputat. De Gispert no ha picat i li ha retirat la paraula.

En el torn de Camacho, el PP dibuixa l’apocalipsi, però no s’atreveix a parlar de la moció de censura

Camacho ha fet una intervenció clàssica i, com la resta de grups, preelectoral. La presidenta del Grup Popular català no ha parlat però de la moció de censura que, segons va confirmar ahir, està estudiant. El president li ha recalcat que la seva valoració de l’obra de govern era “raonablement positiva”, i li ha demanat que escolti més les intervencions i les respostes que óna, i abandoni el to de “hooligan”. Camacho l’havia titllat d’excloent, i l’havia qualificat del “pitjor president de la Història de Catalunya”, per dur al Principat a la situació que es troba. Els populars han començat a intentar fer quallar la idea que CiU ara ha passat a dir-se CiE.

Iniciativa s’apunta a la ironia

ICV s’ha apuntat mitjançant una intervenció anterior de Sara Vilà a la demagògia del Partit Popular, i en la intervenció de Joan Herrera, amb un to enfadós, com ja és habitual, ha començat la intervenció tractant a Mas com a “candidat a la presidència”. Després ha acusat el president “d’aprimar el procés” i d’abandonar el “dret a decidir”. Tal i com ha respost a la presidenta del Partit Popular, el president català ha remarcat que no es tracta d’una aliança entre CDC i ERC. ‘Junts pel Sí’, compta també amb gent de l’entorn socialista, d’iniciativa, de la societat civil, i de Demòcrates per Catalunya. Mas ha qualificat Herrera de “no candidat a la presidència”, i l’ha convidat a reflexionar si no ra ell el qui havia marxat d’aquesta unitat tant gran que s’havia conformat al voltant de la llibertat de Catalunya.

Iceta parla per Tarradellas, Pujol, Maragall i Montilla

El primer que ha fet Miquel Iceta és avisar a la presidenta del PP que no donarà suport a cap moció de censura, perquè precisament “és hora que la gent decideixi” el canvi de govern “per acabar amb això”. Iceta ha preguntat a Mas si no creia que la seva postura significava un desprestigi per la figura del president de la Generalitat, i li ha etzibat que aquesta actitud “d’amagar-se” no l’haguessin emprès mai els presidents precedents. Artur Mas li ha respost amb molta claredat, “vostè no en té ni idea del que haurien fet. Bé, potser del que hagués fet el president Montilla, sí”. Mas li ha fet entendre que si fins i tot Iceta ocupés en aquest moment la cadira de president de la Generalitat, hauria hagut de prendre decisions excepcionals, fossin en el sentit que fossin. “Això no són eleccions normals com sempre” “Això és un plebiscit”. “No es pot comparar amb paràmetres de política tradicional la situació excepcional que estem vivint avui”.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
24 de juliol de 2015, 10.51 h



Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


Los acuerdos alcanzados entre algunas de las más importantes organizaciones políticas y ciudadanas que están a favor de la Independencia en Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) para concurrir en una lista unitaria a las elecciones del 27- S , muestran la fuerza que la unión entre las distintas organizaciones y plataformas puede aportar al Proceso de Construcción Nacional Catalán .

Han sido necesarias muchas reuniones para... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
ignorant, en RIVERA, . . . fletxa o serà, ho és i ho era !
23 de juliol de 2015, 10.51 h




Si només fos un ignorant, el Al-ber-tu Rivera, no seria tan greu com és en realitat.


Perquè hi ha ignorants però amb un gran sentit comú, molt de seny, molta clarividència, i dins de la seva ignorància, molta capacitat de seguir la BONA LÒGICA.


En tot això, el pobre AL-VER-TU Rivera ÉS UN NEGAT.


(cal reconèixer-li un innegable mèrit: quan es va fer la foto despullat, va robar el cor de totes les marietes pancastellanistes)


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
22 de juliol de 2015, 18.44 h

Carai, sessió mogudeta la d´aquest matí al Parlament.
Entre Mas i Mas Colell, s´els han torejat per la dreta per l´esquerra i han entrat a matar.
Això els passa per ser uns energúmens a les ordres d´uns cafres que són a Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
HLM fletxa Girona
22 de juliol de 2015, 17.22 h

I a la Camatxeta dir-li "hooligan", és quasi llençar-li una floreta !! (que contenta es deu haver posat, algú la té en compte !!)


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
HLM fletxa Girona
22 de juliol de 2015, 17.20 h

És que l´oposició de PP, PSC i C´s, és una oposició poc autoritzada. I amb aquest pas seguirà en decadència fins que desaparegui per incompetent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
22 de juliol de 2015, 14.58 h

Bravo a Mas!

No poden amb ell ni volen reconeixer que, al derrera o inclús AL DEVANT, hi ha tora una societat civil i no un bluff com aquells ciutadans que s'atribuiexen aquesta. Els quatre gats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
22 de juliol de 2015, 14.45 h


I a la Camacho de "hooligan", es un altre constatació. I ens quedem curts ...........


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
22 de juliol de 2015, 14.35 h

Qualificar Rivera d'ignorant no es cap insult sinó una constatació!


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.