directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 03:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Explicar ben bé perquè

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-  Necessitem començar com més aviat millor una campanya eloqüent sobre els avantatges de disposar d’un estat que treballi a favor dels nostres interessos. I alhora, simultàniament, una altra sobre el que suposarà mantenir la dependència. Sí, cal combinar sàviament els arguments en positiu i en negatiu, adreçats, cadascun al públic on seran més eficients. Perquè contra la seva campanya de la por, els ciutadans d’aquest país han de conèixer també tots els detalls, (en primer lloc, per al seu benestar propi), tots i cadascun dels riscos d’acceptar una submissió que serà definitiva. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Montoro, Cristóbal (ministre espanyol d’Hisenda).
Rifa comptable.
Com ara fa un any, el ministre més malèfic del govern Rajoy ens ha obsequiat amb l’espectacle de les anomenades balances fiscals territorialitzades, que reconeixen un dèficit fiscal a Catalunya de més de 7.000 MEUR. Imagineu-vos on deu parar la realitat. En un exercici únic al món, amb l’aplicació d’una metodologia “sui generis” basada en el model de càrrega-benefici, els nois de Montoro ens han ofert uns resultats que presenten la comunitat de Madrid com la veritable víctima del sistema. Es tracta de generalitzar la despesa pública que, en realitat, s’executa en un territori molt concret, a fi d’aconseguir que quadrin els números desitjats. D’entre els diversos exemples comentats aquests dies m’encanta aquest: els 526.000 imputats com a despesa pública a les Illes Balears, corresponents a l’execució de les obres de l’AVE al País Basc. Deliciós. Crec que ja fa temps que no cola.
 
Morral, Toni(exalcalde de Cerdanyola del Vallès i militant d’ICV).
Opció independentista.
Després de passar pel Secretariat Nacional de l’Assemblea, l’exdirigent d’Iniciativa i impulsor de l’Acord d'Esquerres per la República Catalana (ARxRC), integrat per independentistes procedents de partits i sindicats com ICV i EUiA, UGT, CCOO i Unió de Pagesos, ha fet públic aquesta setmana la seva intenció de, tot mantenint la seva militància, votar per la candidatura de confluència independentista Junts pel Sí, encapçalada per Raül Romeva. L’argument, tan simple com clar: “em trobo davant una convocatòria electoral excepcional, que li vull donar el valor plebiscitari amb que serà convocada”. Si la llista agafa consistència (com sembla, a la vista del gruix dels noms que es van fent públics) i velocitat de creuer, si aconsegueix realment imposar el “frame” plebiscitari, és possible que aquest corrent es vagi contagiant per simpatia per situar-la per sobre dels 65 diputats.
 
Pastor, Ana(ministra espanyola de Fomento).
Així no es pot.
El despropòsit de la despesa pública espanyola, amb una partida militar absolutament disparada (gairebé tant com els índexs de pobresa), continua oferint escenes veritablement dantesques. Tot i els desastres de la crisi, el capitalisme dels amiguets sobreviu a tot drap. L’estat es descompon, però continua esquitxant. Aquests dies, la venda de l’aeroport de Ciudad Real, la construcció del qual va provocar uns costos de 1.100 MEUR, a un grup inversor xinès, per l’astronòmica xifra de 10.000 euros és un autèntic símbol. Una infraestructura que pràcticament no ha arribat mai a entrar en funcionament, però que, casualment, quan tocava, va revaloritzar terrenys d’un desert i va quallar els comptes d’unes quantes constructores. La Festa del Cel “made in Spain”. Perquè no només ens saquegen, sinó que a sobre ho fan a benefici de la llotja del Bernabeu!
 
Posada, Jesús (president del Congreso de los Diputados).
Democràcia avançada.
Amb aquella cara de desmenjat que el caracteritza, com a reacció a unes declaracions de Joan Tardà, aquesta setmana la tercera autoritat del Regne d’Espanya ha pronunciat una frase mítica. De traca. Per recordar. D’aquelles que la democràcia espanyola pot exportar pel món. Sortida del més profund del subconscient. De les que els fan un país admirable arreu. Diu que “voten lo que voten [els catalans] Rajoy lo pararà”. Votem el que votem. És igual. Si votem el que votem ens aturaran un es pregunta legítimament per què votem. De veritat, no cal. Si allò que expressem a les urnes no mereix ni ser debatut, potser que no cal ni mantenir una democràcia formal a Catalunya. Acabem amb la impostura. Anem més enllà de suspendre l’autonomia. Suspenguem la democràcia. No, millor, suspenguem els catalans en sí mateixos.
 
Puigdemont, Carles(alcalde de Girona).
Relleu sòlid.
Després que l’Assembla Nacional Catalana (de manera obligada pels seus estatuts) i l’Òmnium Cultural (obligada pel salt a la palestra electoral de Muriel Casals) hagin renovat les seves cares, aquesta setmana l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) també ha escollit nou president. La força dels ajuntaments independentistes és espectacular. Tots la recordareu, la imatge d’unitat de les setmanes prèvies al 9-N, altament eficient. L’AMI és un dels instruments més sòlids al servei del procés. I, sense dubte, si l’Estat espanyol, a partir del 27-S, tria el camí de la repressió, el poder local, insubstituïble, irrevocable a la pràctica, pot tenir un paper fonamental a l’hora d’organitzar i aglutinar la resistència. El paper de l’alcalde de Girona, doncs, pot ser absolutament fonamental en el futur polític del nostre país lliure.
 
Subirats, Marina(sociòloga).
L’eterna presa de pèl.
Tenen un problema greu: el d’acusar els altres de geperuts sense veure el seu gep. Els del Sí que es Pot acusen els altres de manipular. Mas s’amaga darrera d’altres per amagar el declivi; es veu que ICV no. Mas divideix; es veu que l’apel·lació a l’odi d’Ubasart no. CDC monopolitza el catalanisme; es veu que Catalunya sí que es pot no reparteix carnets d’esquerranisme. Diu l’eminent sociòloga que “què passarà quan ell [Mas] decideixi fer una cosa diferent de la que la societat civil proposa?”: simplement, que no podrà fer-la. A continuació, nega qualsevol força negociadora a Catalunya (fins i tot, la de no pagar el deute espanyol) i apel·la a una negociació que en realitat és submissió. Confiança en un canvi a Espanya que és impossible i traca final amb l’acusació que fer unes plebiscitàries afavoreix el relat del PP a les generals. “Tremendo”.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
27 de juliol de 2015, 13.01 h



Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


Los acuerdos alcanzados entre algunas de las más importantes organizaciones políticas y ciudadanas que están a favor de la Independencia en Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) para concurrir en una lista unitaria a las elecciones del 27- S , muestran la fuerza que la unión entre las distintas organizaciones y plataformas puede aportar al Proceso de Construcción Nacional Catalán .

Han sido necesarias muchas reuniones para... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Ningú defensa una causa que desconeix fletxa INTERNACIONALITZEM la nostra lluita i guanyem
26 de juliol de 2015, 19.17 h

https://m.youtube.com/watch?v=I3msUASKzWU

Tots i cadascú de nosaltres podem fer algo per internacionalitzar la nostra causa i alliberar Catalunya. Explicant-nos als turistes, difonent vídios i enllaços en anglès i altres llengues informant del que està passant. Omplint els balcons d'estelades. I fent que tothom sàpiga que els catalans volem viure en llibertat ((*(( FREEDOM FOR CATALONIA.

Cal, treballar per tal d'int... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
26 de juliol de 2015, 15.36 h


VISCA LA NACIÓ CATALANA.

VISCA CATALUNYA I VIS-CAN ELS BONS CATALANS . ELS ALTRES, JA ELS ACOLLIREM, PER QUE SOM BONES PERSONES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
tonto i savi fletxa %"/=§$()/%=")§($/%"=)§/
26 de juliol de 2015, 15.02 h

#13 borregos n´hi ha a tot arreu


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
26 de juliol de 2015, 15.00 h

#5

En efecto, su tren va cada vez más acelerado... Hacia el precipicio!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
pep fletxa Mataró
26 de juliol de 2015, 14.49 h

Por aquellos que dicen no a la independencia y prefieren :

Mantener un estado con más militares y más politicos i más aforados de la comunidad europea y parte del mundo
Una clase politica que esconde sus fracasos financieros (PP valencia AVE aeropurtos ,puertos deficitarios100X100%
Una clase politica que esconde sus fracasos sociales (más paro ,más deuda ,No lo revelan pero es asi )
Una clase politica que miente sistematicamente y se quedan tan anchos (ha sido ETA ,Salen una de hilillos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
26 de juliol de 2015, 13.03 h

Tribunal de l’Haia: "Quan hi ha contradicció entre la legalitat constitucional d'un estat i la voluntat democràtica, preval aquesta segona".

No es pot aturar una declaració d'independència amb un tribunal Constitucional del país del que ja t'has separat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
26 de juliol de 2015, 12.54 h

Marina Subirats a OCE Bandera Roja si senyor, trostkistes. Armas pal pueblo. Sabeu qui eren tambè de OCE B.R. doncs, Anna Birulés, Josep Piqué, Celia Villalobos i Pilar del Castillo entre d'altres. Tots ministres amb el senyor Aznar i la Villalobos (la muhe mah caxonda de Málaga cohoneh) encara vicepresidenta del Congrès de Diputats. Com deia Johan Cruiff: NO HASE FALTA DESIR MAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
26 de juliol de 2015, 12.20 h

S'han d'explicar als indecisos, i molt clar i bé, les nombroses raons per les quals volem ser independents. Un tast: El procedir malèvol i erroni de les inversions en infraestructures a Catalunya no fetes o posposades. Que des els anys 80 Catalunya ha estat reclamant l’ample de via europeu. La brutal i irresponsable inversió en AVE i no invertir raonablement en millorar les línies convencionals com ha fet França davant el cost elevadíssim del tren d'alta velocitat. El retard en les inv... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
26 de juliol de 2015, 11.35 h


Avui, la Arrimades deia que en la última manifestació varam ser 700.000.

Aquesta "tontaine", es pensa que som subnormals?

Maca, que jan unes dades oficials (i tenin en compte que sempre tiran per baix ). Parles manipulant i aixìs no et guanyes vots. Ens en dones per
nosaltres, per la INDEPENDÈNCIA,.

I NO CAL QUE CRIDIS COM LA LEVY. !!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.