Per què Jordi Évole no va ser el cap de llista de “ Catalunya sí que es pot”?
Diferents lobbys espanyols en el seu afany de fer fracassar el procés independentista van treballar fins al darrer moment per posar una “Ada Colau” a les llistes populistes
Mauricio Casals, l’anomenat “Principe de las Tinieblas”, aconseguidor d’interessos i president de La Razón i home de confiança de la família Lara propietària del Grup Planeta, va treballar i va posar les empreses de comunicació de Lara per a convèncer un dels periodistes més mediàtics. Casals, barceloní però fet a Madrid, té instal·lat el seu quarter general al famós Hotel Palace, el mateix on ha residit durant les seves estades a Madrid, Duran i Lleida, circumstàncies claus per entendre les decisions darreres del líder demòcrata-cristià, persona molt vinculada als interessos de Lara. Si Ada Colau i el seu partit van aconseguir aturar una majoria independentista, també és possible fer-ho el 27-S, aquesta era la reflexió del poder espanyol i van posar fil a l’agulla.
Jordi Évole, un periodista mediàtic i amb molt de ganxo entre el possible electorat espanyol
El nom del comunicador estrella de la televisió de Lara es va deixar caure en l’entorn d’Iniciativa i en la persona de Joan Herrera, calia que sembles que el nom no era una proposta dels lobbys de poder espanyol, sinó una proposta dels partís que han acabat confluent en Catalunya sí que es pot. Herrera va conèixer Casals en la seva etapa de diputat a Madrid via Duran i Lleida i coneixedors de les necessitats d’ICV per confluir en un nou partit per allunyar els mals resultats de les enquestes, van trobar que la via era la correcte.
Calia convèncer Jordi Évole, calia garantir-li que un cop acabat el procés tindria encara més protagonisme mediàtic i més expectatives econòmiques
Mauricio Casals va posar mans a l’obra amb el vist i plau de Duran i Lleida, interessat en fer fracassar Mas, ho estem veient aquests dies en les seves rabioses declaracions. Un cop el nom de Jordi Évole ja era present entre els diferents partits que han format la confluència, la missió era convèncer el periodista mediàtic, però l’avarícia de Casals va despertar suspicàcies i finalment Évole va ser descartat com a estrella mediàtica de la llista populista.
Desprès de tantes carbasses, Lluís Franco Rabell, és el candidat triat per la llista de Catalunya sí que es pot
La configuració de la llista Junts pel Sí va provocar l’acceleració de l’acord i de la tria del candidat i una mica a la desesperada va sorgir la candidatura del president de la confederació d’associació de veïns de Barcelona, Lluis (Franco) Rabell ha estat l’elegit després que uns quants li hagin girat l’esquena al projecte populista que engloba Podemos i ICV-EUiA.
Notícies relacionades
- Jordi Évole insinua que Mas trairà Catalunya si guanya el 27-S 29.06.2015.
- Jordi Évole, salvavides del 23F i de Pedro J. Ramírez 04.03.2014.
- Évole a La Sexta: “Sí a la consulta i que el govern espanyol segueixi l’exemple d’Escòcia” 30.05.2014.
- Òmnium atorga el Premi de Comunicació 2013 a Jordi Évole 12.12.2013.