directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya tria l’arma

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-  Encara que els mitjans i els grans partits espanyols despisten amb l’aplicació del famós article 155 de la Constitució espanyola, un giny que en realitat ningú sap com funciona, com qui no vol la cosa (tal i com ens ha explicat aquests dies amb eloqüència el professor Carles Boix), el govern espanyol ja ha triat la seva arma en el duel: la Llei de Seguretat Nacional. Una norma, en plena regressió democràtica, que confereix al president, sense cap control parlamentari, poders d’actuació gairebé il·limitats. Arribat el moment, quan la desobediència esclati, Madrid tractarà en primer lloc d’assegurar el control del carrer a Catalunya. Caldrà tenir els mecanismes de la desobediència ben traçats. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.

 

Comparteix
   


Etiquetes

Baños, Antonio(candidat de la CUP a la Generalitat de Catalunya).
Pes decisiu.
Finalment, la CUP ha triat els seus candidats a formar part del Parlament més important de la història del país. L’aposta Baños és un encert total. Després de l’exercici de coherència en la tria barcelonina del 24-M, ara s’ha imposat un criteri més convencional, basat en un tiquet de cinc candidats que fan equip. El llistó està molt alt. No només això: el paper que està cridat a jugar la CUP en els temps a venir, nuclear. Amb una majoria independentista encara per determinar, l’esquerra anticapitalista pot ser determinant a l’hora de la governabilitat (una majoria absoluta de Junts pel Sí sembla ara mateix difícil) i pot guanyar centralitat estratègica alhora de fer confluir en un veritable procés constituent les llistes encapçalades per Raül Romeva i Lluís Rabell. Un paper històric per a un candidat extraordinari.
 
Fontana, Josep (historiador).
Imatge d’una generació.
El gran mestre com a símptoma. Convençut que Espanya reaccionarà amb violència. No he llegit cap altra intel·lectual o analista polític que hi coincideixi. Ell, però, n’està convençut. Pertany a la generació, els majors de 65 anys, que hem de treballar més a fons si volem guanyar. De lluny, és el grup de votants més oposat al projecte. I en convé no només assenyalar la fiabilitat del que proposem, sinó també la falsa seguretat que, segons sembla, encara que sembli impossible, té encara la capacitat de projectar-los l’Espanya actual. Som en un joc d’astúcia en el qual cal forçar-los a l’error, a complir amb les seves amenaces. A retratar, com va passar el 9-N, però fins a les darreres conseqüències, la seva incapacitat de mantenir el control. En una paraula, a fer-los entrar en el jardí jurídico-polític d’aplicar mesures d’excepció. Cal enfangar-los.
 
García Albiol, Xavier(candidat del PP a la Generalitat de Catalunya).
Una benedicció pel procés.
La idea és fàcil: com més impresentables els teus adversaris, més factible la victòria. És cert que l’Alicia Sánchez Camacho, amb la motxilla de l’automuntatge de la Camarga, havia excel·lit molt temps en la pràctica de l’engany i la mentida. Però, finalment, havia caigut en el descrèdit fins i tot per als seus. García Albiol va més enllà: amb el seu missatge agressiu i xenòfob, farà lluir com ningú el caràcter integrador del nostre projecte per al nou país. I, a més, amb la seva combativitat descarnada, desaforada, contra l’independentisme, erosionarà el vot a Ciudadanos i Podemos, augmentarà les possibilitats de dispersió del vot dependentista. Alhora, a base d’improperis, aconseguirà cohesionar i concentrar més el vot a favor de la sobirania de Catalunya. És, justament, el que ha assolit fa uns mesos a Badalona.
 
Granados, Eva(candidata del PSC al Parlament de Catalunya).
Confondre a tota hora.
Després de la fuga de Parlón, Martínez-Sampere, Capdevila o Sabaté, la diputada Granados va de gira, seguint l’estela de l’omnipresent Iceta. Converteixen en renovació allò que ha estat una autèntica sortida per cames abans de l’accident, sinistre total. A la ràdio diu que "hi ha gent cansada del debat nacional, i ens oblidem de l'eix social i l'atur". La veritat, té molta, molta gràcia que els qui volen eternitzar la resolució del debat nacional diguin que hi ha gent cansada del debat nacional. Els que aboquen tots els esforços a intentar evitar que es resolgui, acusen els altres de parlar-hi. Sense dubte, la millor manera de demostrar que hom vol acabar la despesa immensa d’energies que suposa el debat sobre el futur del país és defensar la República Catalana. Qualsevol encaix amb Espanya, sigui quin sigui, serà una font inacabable de conflicte.
 
Hernández, Enric(director d’El Periódico).
Engrunes de credibilitat per la borda.
Just al darrera de la mítica “Així no”, del 8 d’abril de 2011, contra la Consulta sobre la Independència a Barcelona, la portada de dissabte passat quedarà gravada com una de les més lamentables de la història dels grans transatlàntics de la premsa . De les que, passats els anys, faran més vergonya. El titular, a tot drap: "La tercera via es rebel·la contra el frontisme del 27-S"; amb dues entradetes, una per a Miquel Iceta i el seu "Catalunya pot anar a un escenari confús, fragmentat i perillós"; l’altra per a Ramon Espadaler amb un brutal "Estem preparats per liderar la 'revolució del seny". La rebel·lió, la revolució, al servei de l’statu quo. L’oxímoron de tots els oxímorons. Arriba el moment de la veritat i les grans eines al servei de l’establishment estan disposades a llançar per la borda les darreres engrunes de credibilitat.
 
Iglesias, Joan(director de l’Agència Tributària Catalana).
El tipus de projecte que ens cal.
“L’autonomia que ens cal és la de Portugal” diu el clàssic. I una Agència Tributària, com la de Suècia o Austràlia, caldria afegir-hi ara, encara que la rima no sigui tan rodona. És temps de convèncer per la via de la solvència de la nostra proposta. Amb un model modern, innovador. Que ens permeti deixar de formar part d’un sistema contradictori: un dels més ben informats del món, alhora que permet quantitats ingents de frau. Iglesias, amb l’equip organitzat pel conseller Mas-Colell, suggereix una altra via. Basada en l’incentiu i no en la sanció. Una brillant demostració que podem fer les coses de manera diferent. És exactament el que tenim menys de dos mesos per demostrar als nostres conciutadans: que una República Catalana pot ser gestionada de manera més justa i eficient.

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-  



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
3 d'agost de 2015, 13.10 h



Comunicat de la Resistència Antiespanyola :

Els acords aconseguits entre algunes de les més importants organitzacions polítiques i ciutadanes que estan a favor de la Independència a Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) per concórrer en una llista unitària a les eleccions del 27- S , mostren la força que la unió entre les diferents organitzacions i plataformes pot aportar al Procés de Construcció Nacional Català .

Han estat necessàries moltes reunions per aproxi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
1 d'agost de 2015, 22.43 h

https://m.youtube.com/watch?v=FGXo5-WmjXI

Comencem a construir un país nou, més just i pròsper.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, rey de España y de todos los españoles (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
1 d'agost de 2015, 22.30 h

#22 DE LOS AÑOS 2010 Y 2011
La Generalitat adeuda la prestación por hijos menores de 3 años a 200.000 familias
Varios afectados denunciarán porque ya han pasado los cinco años que se fijó el Govern para hacer los pagos

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/generalitat-adeuda-prestacion-por-hijos-menores-anos-200000-familias-4197206




Y DENTRO DE ESPAÑA, LA REGION CATALANA ESTA EN LA COLA GRACIAS AL PRUSES Y AL MASS.
MAS DINERO PARA BUTIFARRENDUMS Y EMBAJADAS Y MENOS PARA EDU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Ningú defensa una causa que desconeix fletxa INTERNACIONALITZEM la nostra lluita i GUANYEM-nos la llibertat ...........................
1 d'agost de 2015, 21.55 h

https://m.youtube.com/watch?v=I3msUASKzWU

Tots i cadascú de nosaltres podem fer algo per internacionalitzar la nostra causa i alliberar Catalunya. Explicant-nos als turistes, difonent vídios i enllaços en anglès i altres llengues informant del que està passant. Omplint els balcons d'estelades. I fenm que tothom sàpiga que els catalans volem viure en llibertat ((*(( FREEDOM FOR CATALONIA.

Cal, treballar per tal d'int... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
1 d'agost de 2015, 21.28 h




#18 Una altra cosa que demostra el teu flagrant ANALFABETISME històric, és aquesta CRETINA idea de pretendre determinar el futur dels pobles a través de les monarquies medievals. Només una pobra IGNORANT PETULANT com tu pot incórrer en un error tan escandalós com aquest.


Calla,cony, CALLA i no facis més el pallús, o segueix vomitant cretinades analfaburres, que aquí estic jo per a RIDICULITZAR-TE EN PÚBLIC i demostrar fins a quin punt sou IGNORANTS I PEDANTS els pancastellanist... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
1 d'agost de 2015, 21.24 h




#20 Palurda Micaela Romualda: tu tu dius i tu t'ho aplaudeixes. Mira que cal ser ANALFABETA per dir "el separatisme de la Guerra dels Segadors no hi compta, no té relació amb el separatisme modern, però que Tàrraco fos la capital de la Hispania romana, això sí que compta"


Cada vegada que parles de història no fas més que demostrar que NO TENS NI PU.. IDEA DE CRÍTICA HISTÒRICA, i que repeteixes com una cotorreta afectada les consignes feixistes "al uso".


De vegades em faa gràci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Ningú defensa una causa que desconeix fletxa Màxima INTERNACIONALITZACIÓ per a l'ALLIBERACIÓ ...............
1 d'agost de 2015, 18.40 h

https://m.youtube.com/watch?v=I3msUASKzWU

Tots i cadascú de nosaltres podem fer algo per internacionalitzar la nostra causa i alliberar Catalunya. Explicant-nos als turistes, difonent vídios i enllaços en anglès i altres llengues informant del que està passant. Omplint els balcons d'estelades. I fent que tothom sàpiga que els catalans volem viure en llibertat ((*(( FREEDOM FOR CATALONIA.

Cal, treballar per tal d'int... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
1 d'agost de 2015, 18.07 h

La implicación de Cataluña en España es muy fuerte a lo largo de la historia. Tarraco fue capital de la Hispania romana. Barcelona lo fue de la Hispania visigoda, antes de serlo Toledo. La única guerra separatista fue la de Els Segadors, 1640, en una monarquía en crisis (Flandes, Portugal, Andalucía). El separatismo actual es moderno, de apenas un siglo, al socaire del desastre del noventayocho (Filipinas, Cuba).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
1 d'agost de 2015, 17.43 h

#17

NAZI INDEPENDENTISTA SEREIS VOSOTROS LOS QUE ACABAREIS EN EL TRULLO COMO NAZIS QUE SOIS , CON MASS CARACEMENTO A LA CABEZA.

DISFRUTO OS QUEDAN DOS MESES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
1 d'agost de 2015, 17.42 h

Cataluña nunca ha sido reino INDEPENDIENTE.

Al incorporarse a Aragón, Ramón Berenguer IV no era rey de Cataluña, sino conde de Barcelona, Gerona y Osona. No de Pallars, Ampurias ni Rosellón.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.