directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una allau desesperada!

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-  Mentre encara acabem de decidir les nostres llistes, Espanya pitja l’accelerador amb una triple acció combinada. De primer hi ha l’amenaça: dies en que la secció Amenaces constitueix unes secció més dels informatius, entre Política i Internacional. El segon vector és la por a les conseqüències, camp on el nostre establishment (d’Unió al Foment del Treball, passant per can Godó) juga a plaer. Finalment, algun tímid intent d’aproximació, com ara en l’editorial de l’antic diari de referència de l’esquerra espanyola, manifestació d’un sobtat amor després de mesos i mesos d’insults. Nosaltres a la nostra, a aprofitar l’oportunitat, parlant de tu a tu als amics, familiars i veïns, esvaint dubtes, contagiant esperança. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

López-Fonta, Alejandro (empresari).
La pau i el progrés.
Dijous, a la matinal de la ràdio comtal, combat a mort entre Anna Ballbonna i Quico Sallés del costat dels bons patricis i Alejandro López-Fonta i Xavier Salvador arrapats al cantó fosc de la força. Entre altres motius, a compte de la memòria democràtica. Els primers, posant de relleu l’immens frau d’una Transició que està arribant ja al qüestionament dels drets polítics fonamentals; els segons, fent la lloança del període més llarg de pau i progrés econòmic de la història d’Espanya. Així s’hi refereixen. Trenta anys de pau i prosperitat: és exactament el que podria haver afirmat un ministre franquista l’any 1973. I és exactament per això que la Restauració borbònica de la Constitució del 78 ha estat incapaç de posar les bases d’una reconstrucció real d’Espanya. Confiem que la independència de Catalunya faci viable, via trompada, el gran canvi que els cal.
 
Oliveres, Arcadi (dirigent de Procés Constituent).
Denunciar la doble moral.
Quan la proposta en sí mateix és una pressa de pèl, acostumen a ser-ho moltes de les seves parts. La proposta de Catalunya Sí que es Pot ens vol portar pel túnel del temps al 1977. És (en terminologia Baños) la Candidatura de la Marmota. La Constitució espanyola va ser blindada pel postfranquisme justament per evitar el canvi. Però l’engany no és només en l’objectiu. Ho és també en les formes. Com hem vist a Barcelona, Iniciativa intenta camuflar-se en una llista blanca. Acusa Mas de fer justament allò que ells pretenen. Aquesta setmana, després del fiasco de la no-confluència, l’Arcadi Oliveres ho ha explicat al detall: Joan Coscubiela vol controlar el nou grup parlamentari amb la disciplina de vot de la vella política. Votar Romeva de cap de llista per fer president Mas és un frau: votar Rabell per lliurar-li tot el poder a ell, es veu que no.
 
Planas, Joan(cineasta i fotògraf).
Incentivar la impostura.
El nivell de la propaganda dependentista és realment ínfim. Fa temps que qualsevol aproximació a la veritat, ni que sigui llunyana, els rellisca completament. La història d’impostura de Joan Planas és d’allò més exemplificadora. El noi, participant en actes de fa temps d’organitzacions ultra-espanyolistes a Catalunya, volia vendre llibres, que la vida està molt xunga a la colònia, i necessitava aparèixer als mitjans, així que les grans capçaleres de l’establishment han llançat aquesta setmana a bombo i plateret la seva història infumable de català de soca-rel (que en són, ells, en realitat, d’etnicistes!) seduït inicialment per l’independentisme i caigut del cavall de la veritat de l’Espanya una a base de finos i tapes a cent bars espanyols. La història, realment surrealista, és desmuntada a les xarxes socials en un parell d’hores. I és que el nivell discursiu, quan se surten de la pura amenaça, és patètic.
 
Turull, Jordi(portaveu de CDC al Parlament de Catalunya).
Tal qual.
Finíssim. Un dels esforços que hem de fer aquests dies és esbandir la boira que els defensors de l’statu quo mantenen, densa, sobre l’escena. Es tracta d’accentuar les incerteses i maximitzar les comoditats de la inacció. Volen que una majoria acabi, resultat de la por, per amagar el cap sota l’ala i pregar “virgencita, virgencita, que me quede como estoy”. I no. No és possible: Espanya prem l’accelerador. L’alternativa és o marxem o ens liquiden. Sense més. Per això, el portaveu parlamentari convergent ha demostrat una agilitat dialèctica notable per explicar quina és la realitat: més enllà d’amenaces sobre l’aplicació d’hipotètiques mesures repressives contra nosaltres, el que toca valorar és el que ja ens estan fent. I el cert és que l’autonomia de Catalunya, de manera lenta però inexorable, pas a pas, ja fa molt temps que ens la suspenen cada divendres.
 
Valls, Miquel (president de la Cambra de Comerç de Barcelona).
Amagar l’ou.
La premsa espanyola ha exigit durant mesos la sortida en tromba de l’establishment econòmic català. Aquesta setmana ha estat el torn de transmetre el suposat pànic del món empresarial del país davant la possibilitat que el procés independentista avanci. El president de la Cambra demanava dimecres que els candidats a les eleccions plebiscitàries explicitin les conseqüències del seu projecte econòmic. Despesa pública en infraestructures ineficients, deficiència crònica d’inversió en formació i investigació, atur descomunal, emigració dels treballadors més qualificats. Crec que Miquel Valls, en realitat, demanava que les forces polítiques que aposten pel manteniment de l’statu quo expliquin tot el mal que estan provocant a milions dels nostres conciutadans. Ep, estic convençut que era això. Que no era cap atac contra la proposta de construir un estat propi que ens doti dels recursos i les eines adequades per redreçar-lo.
 
Valverde, Clara(escriptora, professora i presidenta de la Lliga Síndrome de Fatiga Crònica).
Passem comptes?
És important exigir responsabilitats. La crisi, amb el seu impacte brutal sobre milions de persones a Catalunya, ha desfermat la necessitat de fer-ho. Hi ha raons morals de justícia molt potents que ho justifiquen. La col·laboradora de diario.es ha decidit aquesta setmana passar comptes per escrit amb Artur Mas i Oriol Junqueras pel fet que demanen encara un darrer esforç a la gent que més pateix. L’escrit, farcit a parts semblants de veritat i d’imputacions esbiaixades, provoca un efecte curiós: el d’atribuir als independentistes, abans de poder aplicar el seu projecte, el patiment sense límits de trenta-cinc anys d’autonomisme, de dependència d’Espanya. I, posats a passar comptes, hi hauria qui també els podria demanar a aquells que exigeixen més despesa social però no han dedicat un segon del seu temps a lluitar per acabar amb l’espoli que pateix el nostre país.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis 

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Joan Planas fletxa Manresa
18 de març de 2016, 03.30 h

Pero vamos a ver, primero la noticia decía que era militante y ahora lo habéis "corregido" para decir que desde hace tiempo ¿participo en actos ultra españolistas? ¿me pueden dar una lista de estos actos?, porque yo soy Joan Planas y los desconozco. Corregid esta mentira. Dejad de mentir, ¿de verdad tengo que denunciar para que dejéis de decir mentiras sobre mi? ¿Que necesidad hay de mentir? Corregidlo. Además de toda esta absurda teoría de historia que se desmonta, pero si hay hechos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
3 d'agost de 2015, 12.59 h



Comunicat de la Resistència Antiespanyola :

Els acords aconseguits entre algunes de les més importants organitzacions polítiques i ciutadanes que estan a favor de la Independència a Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) per concórrer en una llista unitària a les eleccions del 27- S , mostren la força que la unió entre les diferents organitzacions i plataformes pot aportar al Procés de Construcció Nacional Català .

Han estat necessàries moltes reunions per aproxi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
2 d'agost de 2015, 13.34 h

Tenim 51 dies per guanyar el 27S, toca carrer, toca parlar amb tothom, toca reivindicar-nos! La independència es guanya amb cada conversa, en cada paradeta, amb cada estelada penjada al balcó, amb cada somriure, amb cada vot!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
jcc fletxa bcn
2 d'agost de 2015, 13.25 h

Volem guanyar el 27S que cada vegada és més a prop o no? Volem discutir com serà el futur que encara no tenim o aconseguim l’instrument per fer un nou futur? Fem el joc a Espanya o guanyem per construir el futur? Guanyarem amb la candidatura de Junts pel Sí i ho hem de fer amb una majoria sòlida, incontestable. En lluita per aconseguir un estat propi per a Catalunya tenim enemics i adversaris i tots dos van a la una per raons diferents, però amb uns plantejaments que acaben confluint en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Fu Man Xu fletxa Mandalin Oliental
2 d'agost de 2015, 13.00 h


#7 L'independentisme un invent d'en Mas??!! però si en Mas només fa 3 o 4 anys que és independentista, i tant el PSAN com FNC com ERC ja quan el temps de l'Assemblea de Catalunya ja reclamaven la independència ! Com es pot inventar una cosa quan fa anys i panys que existeix??

Qui digui això només demostra un alt grau d'INCULTURA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Fu Man Xu fletxa Mandalin Oliental
2 d'agost de 2015, 12.56 h



#10 Culpa del procés, dius, tarat? Culpa de l'ofec econòmic que ens fan des de Madrid. Ets tan curt que et penses atacar la independència i l'estàs JUSTIFICANT.

Au, ves a ficar--te al llit amb el teu gos estimat, però aquesta vegada posa-li preservatiu, i t'estalviaràs molts de FASTICS futurs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, rey de España y de todos los españoles (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
2 d'agost de 2015, 12.49 h

DE LOS AÑOS 2010 Y 2011
La Generalitat adeuda la prestación por hijos menores de 3 años a 200.000 familias
Varios afectados denunciarán porque ya han pasado los cinco años que se fijó el Govern para hacer los pagos

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/generalitat-adeuda-prestacion-por-hijos-menores-anos-200000-familias-4197206




Y DENTRO DE ESPAÑA, LA REGION CATALANA ESTA EN LA COLA GRACIAS AL PRUSES Y AL MASS.
MAS DINERO PARA BUTIFARRENDUMS Y EMBAJADAS Y MENOS PARA EDUCACI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Joui Triviani fletxa La Guingueta
2 d'agost de 2015, 12.02 h

Castella/espanya, la llei per damunt de la democràcia, per damunt dels drets humans per damunt de la voluntat dels catalans, Castella terra d'opressors, dictadors, espoliadors, gàngsters, corruptes, ineptes, incompetents, botxins, ignorants de llibertat i e la igualtat entre les persones, dèspotes que tenen damunt de les seves consciències milions i milions de morts, pobra gent assassinada per tal e satisfer les injustificables ambicions imperialistes de rapinyaires, si hem estat tres-cents... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
2 d'agost de 2015, 11.33 h

Els unionistes, autonomistes, recentralitzadors, federalistes, constitucionalistes i espanyolistes, no els fa vergonya fer una lloança del període més llarg de pau i progrés econòmic de la història d’Espanya. Així s’hi refereixen, com a trenta anys de pau i prosperitat.
Als nascuts una mica abans de 1960, sí que ens sona aquesta "campanyeta", doncs és exactament la mateixa que va muntar Fraga entre e 1964-1966, per mostrar els "25 años de Paz" i el famós lema "Franco ese hombre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Carles V fletxa Vilanova
2 d'agost de 2015, 11.14 h

No em quadra això que diuen PSOE i Podemos que l'independentisme és un invent del Mas per tapar les retallades neoliberals i perpetuar l'opressió de la burgesia amb el fet que l'alta burgesia sigui hostil a la independència...una de dues, o aquest paio no representa res més que quatre empresaris del BOE panxacontents que es beneficien de la Catalunya autònoma a costa nostra o l'independentisme ni és una cortina de fum ni defuig l'evidència: sense independència no hi haurà millores soc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.