directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Economia defensa que van actuar correctament en la permuta de l'hotel del Palau

La Generalitat havia de rebre 5,6 MEUR del conveni amb Fèlix Millet, i encara no els ha cobrat

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La querella criminal contra Fèlix Millet i jordi Montull de la fiscalia de delictes urbanístics, que com va informar en primícia directe!cat obligarà Antoni Castells a declarar per aclarir els detalls d'un conveni entre el conseller i Millet, no preocupa excessivament la conselleria. Fonts del Departament d'Economia i Finances han defensat la seva gestió en el conveni a que es va signar i que autoritzava la permuta de l'ús del sòl que havia de permetre la construcció de l'hotel del Palau de la Música. Les mateixes fonts asseguren que hi ha 'tranquil·litat' al Departament perquè es tracta d'una operació 'netíssima' en la qual 'no hi ha res mal fet', després que la fiscalia de delictes urbanístics de Barcelona hagi presentat una querella criminal per tràfic d'influències i apropiació indeguda contra Fèlix Millet i Jordi Montull per la construcció de l'hotel a través d'un conveni signat per Antoni Castells. La conselleria no descarta que Millet i Montull hagin fet un 'ús inapropiat' del conveni.
hotel palau música
Comparteix
   


Etiquetes
Després que s'hagi conegut l'escrit del fiscal, el Departament d'Economia s'ha mostrat disposat a facilitar 'tota la informació' que calgui a la fiscalia, fins i tot si cal el mateix conseller Castells personalment, ja que 'no hi ha res a amagar'. Fonts de la conselleria han explicat que van accedir a fer una permuta de l'ús del sòl perquè consideraven que col·laboraven amb una operació 'd'interès per a la ciutat', ja que semblava que aquell era un lloc apropiat per fer un hotel.

Però les mateixes fonts afegeixen que en tot moment es va voler 'protegir al 100%' els interessos de la Generalitat a l'hora de signar el conveni i que 'no hi ha hagut perjudici patrimonial' per al Govern. Segons Economia, el conveni establia que l'operació només es podia fer si hi havia un canvi en el pla de sanejament i fixava una compensació que Millet i Montull havien de pagar a la Generalitat en concepte del canvi d'ús del sòl, que passava a ser edificable.

Aquesta compensació està xifrada en 5,6 MEUR i la Generalitat encara no els ha cobrat. Per això, el Departament ha fet un requeriment a Olivia Hotels perquè paguin aquesta compensació pactada, tot i que s'ha aturat la construcció de l'hotel.

En l'escrit del fiscal s'afirma que el conveni es va signar sense tramitar 'els informes jurídics preceptius', un extrem que el Departament no ha aclarit.

Després de conèixer-se l'escrit de fiscalia, el Departament no es planteja que el conseller Castells comparegui a la comissió d'investigació sobre el cas Millet, tal com havia demanat l'oposició. Serà la Directora General de Patrimoni, Imma Turu, qui donarà les explicacions pertinents en la seva compareixença el proper dilluns.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
10 de juny de 2010, 09.32 h

Trobo que això és molt gros! Per quins set sous fotre un Hotel al costat del Palau de la Música és d'interès per la ciutat? Si n'hi ha un fotimer d'hotels! El que es d'interès per la ciutat són pisos a l'abast del jovent. I què hi pinta la Generalitat afavorint els interessos del sector hoteler? Quina cara més dura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 44   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marcel fletxa Barcelona
10 de juny de 2010, 08.08 h

Mentre l'establishment autonomista remena la seva porqueria, el país s'ensorra. Necessitem la plena sobirania per lluitar contra la crisi (vegeu: perabonspatricis.blogspot.com)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.