directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“Ens cal un 55% dels vots”

David Fernández no veu la CUP "ni investint Mas ni fent el joc a l'Estat" i avisa que la seva formació "no dona xecs en blanc" però "tampoc falla si es va de debò"

Comentaris 61  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Els partits obertament independentistes han de guanyar el 27-S tant en escons com en vots si volen estar legitimats per iniciar un procés d'independència, perquè "s'està fent un referèndum". Així de clar ho ha advertit David Fernández en una entrevista concedida a l'ACN, on el portaveu de la CUP recorda, a més, que si fos per la seva formació la quantitat de sobiranistes no només hauria de ser majoritari sinó superar el 55%. D'altra banda, Fernández ha considerat que no veu la CUP "ni investint Mas ni fent el joc a l'Estat" després del 27-S, tot avisant a Junts pel Sí que l'esquerra independentista "no dona xecs en blanc". Tot i això, garanteix rotund que si el procés "va de debò, la CUP no falla".

© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

El 55% del vots ens legitima per iniciar el camí cap a la independència

David Fernández deixarà de ser oficialment diputat del Parlament en quan es dissolgui la cambra catalana. Tot i el canvi d'etapa que inicia ara, doncs, la seva és una de les veus més autoritzades dins la CUP. I és en aquest context i a les portes del 27-S que el portaveu de l'esquerra independentista ha concedit una entrevista a l'ACN on no ha tingut cap problema en contradir als que, com CiU, ERC o l'ANC diuen que per iniciar el procés d'independència hi ha prou amb una victòria sobiranista en escons, sense tenir en compte si hi ha o no també una majoria absoluta de vots als partits obertament independentistes.

Victòria en vots i escons com a mínim

I és que si el 27-S es dona aquesta majoria en escons però no en vots, Fernández creu que el Govern que en surti "no" tindrà legitimitat per començar el procés de secessió. "A criteri de la cup, no. Vots i escons. Perquè estem fent un referèndum", ha sentenciat el diputat de la CUP.
 
"Si es guanya només amb escons i no amb vots, no es pot canviar la reflexió. Sempre s'ha dit. I fins i tot a la CUP sempre hem dit que calia al menys un 55%", ha afegit David Fernández, que creu que amb un escenari com aquest "no podríem iniciar el procés d'independència com estava previst" i caldria "plantejar com es fa". "El conflicte continuaria viu. Seguiríem sense sobirania econòmica i pol, i caldria fer un anàlisi molt seriós, molt sever i molt profund. Nosaltres sempre hem dit que el referèndum és irreversiblement irrenunciable, i els referèndums es guanyen per majories", ha afegit el diputat independentista.

Els de “Sí que es pot” on són comptats? Si guanya el sí s’oposaran al procés?

Tot i aquesta advertència, Fernández no "contempla" aquesta diferència entre vots i escons, i està "convençut que des del compromís i amb pedagogia, amb els pocs dies que queden, es pot habilitar una majoria" en tots els aspectes. "Serem un país lliure i la independència la guanyarem. El debat real és quan i com. I pot ser el 27 de setembre o pot ser més tard", ha comentat.

Millor que #juntspelsí obtingui la majoria absoluta d’escons

Davant el panorama que apunten les enquestes, on Junts pel Sí podria guanyar les eleccions però necessitaria la complicitat -amb un vot favorable o una abstenció- de la CUP per investir Artur Mas com a president, David Fernández té molt clar que no contempla un suport explícit. "És obvi que ni veig la CUP investint Mas, ni veig la CUP fent-li el joc a l'Estat", assegura, tot remarcant que per al seu partit "el procés no és una persona" i el que importa és "que vagi endavant".

“Si va de debò, la CUP no falla”

En qualsevol cas, la postura que pugui prendre la CUP en un escenari com aquest serà pressa en assemblea pels militants i per això Fernández ho deixa en les seves mans. "Es decidirà en base a una deliberació interna. Que ens expliquin el programa de Govern, que s'ha explicat molt poc", reclama, tot afegint que aquest serà "un debat que caldrà resoldre amb molta responsabilitat però també amb molt compromís, perquè ens devem a les classes populars". "És prou conegut que la CUP no firma xecs en blan a res ni a ningú. Però insistim, si va de debò, la CUP no falla", ha etzibat.
 
El "carrer" com a resposta a la suspensió de l'autonomia
 
Després que des de l'Estat s'estigui posant sobre la taula la suspensió de l'autonomia com una possibilitat si Catalunya reclama la independència, David Fernández ha volgut mostrar-se segur que si això passés els catalans "per suposat" respondrien. "Hi ha una feblesa que té l'Estat. Quan modula com intenta intervenir o alterar el procés català, sap que la resposta que tindrà al davant serà potentíssima, perquè aquest procés és democràtic. I els cops d'estat, perquè això seria un cop d'estat encobert, s'aturen al carrer", ha assegurat, tot recordant que "la potència que ha demostrat Catalunya el carrer en els darrers anys, la tenim; i també una consciència col·lectiva de que ens juguem el futur".

“L’estat espanyol fa i ens farà guerra bruta subtil, guerra econòmica soterrada i guerra bruta policial”

Tot i que descarta que, de moment, el govern espanyol hagi de tenir una reacció militar o de força si Catalunya declara la independència, el diputat de la CUP veu l'Estat disposat a "fer guerra bruta subtil", "guerra econòmica soterrada", "guerra bruta policial" i impulsar "la cultura de la por". "Que l'Estat tensionarà, no es quedarà quiet i mourà tots els fils, és obvi, però si fem les coses bé i suem la samarreta de forma pacifica, exemplar i civil, és molt difícil", ha sentenciat.
 
Junts pel Sí i Catalunya Sí Que Pot
 
Preguntat per la candidatura Junts pel Sí i el fet que el seu candidat a presidir la Generalitat, Artur Mas, estigui al número quatre i no encapçalant la llista, David Fernández ha assegurat que és "obvi que Mas va amagat".
 
Tot i això, veu "excepcional" que a la llista "hi hagi tantes sensibilitats polítiques diferents, des d'ERC i CDC fins al socialisme catalanista o el que pot significar Raül Romeva i els escindits d'Unió". L'important per a David Fernández, però, "és saber qui manarà i qui gestionarà el procés". "Podria ser una oportunitat per fer-ho tot més coral, però tinc els meus dubtes que ho sigui", ha dit en referència a Junts pel Sí.
 
A més, el diputat de la CUP veu aquesta candidatura "molt ancorada políticament", perquè "ve d'aplicar un programa polític i econòmic, amb un país intervingut per l'Estat espanyol i amb un Govern que treballa més a favor dels mercats que de la gent, un Govern obedient i disciplinat".

Critica a l’ambigüitat de Sí que es pot, però els seus vots no poden ser comptats com un no a la independència

Pel que fa a Catalunya Sí Que Es Pot, Fernández considera que els vots que reculli aquesta candidatura "no" podria comptar-los com un "no a la independència", però critica que la postura oficial de la coalició en el terreny nacional sigui "fonamentalment un càlcul ambigu i irresponsable". "Fins i tot és cínic i amb un punt d'hipocresia. Perquè parlen de trencar el règim del 78, i on més esquerdat, deslegitimat i desautoritzat està el règim, on ens juguem de veritat les possibilitats, és en el procés polític català, i aquí fan trampes. A més, sense sobirania que expliquin com es construeix justícia", ha conclòs.

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#61
3 d'agost de 2015, 13.20 h

TOT EL SUPORT A DAVID FERNÁNDEZ, I TOTA LA CUP, ANTONIO BAÑOS MOLT BON CANDIDAT, QUE ES COMPLEIXI LA SUMA ESNTRE JUNTSpel SI, i els VOTS DE LA CUP,. SIGUIN COM A MÍNIM LA QUARTA FORÇA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
3 d'agost de 2015, 13.08 h



Comunicat de la Resistència Antiespanyola :

Els acords aconseguits entre algunes de les més importants organitzacions polítiques i ciutadanes que estan a favor de la Independència a Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) per concórrer en una llista unitària a les eleccions del 27- S , mostren la força que la unió entre les diferents organitzacions i plataformes pot aportar al Procés de Construcció Nacional Català .

Han estat necessàries moltes reunions per aproxi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
cabre fletxa Cornellà del Terri.
2 d'agost de 2015, 18.24 h

Viva la España paranoica!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
2 d'agost de 2015, 17.48 h

Tenim 51 dies per guanyar el 27S, toca carrer, toca parlar amb tothom, toca reivindicar-nos! La independència es guanya amb cada conversa, en cada paradeta, amb cada estelada penjada al balcó, amb cada somriure, amb cada vot!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
2 d'agost de 2015, 17.35 h





#56 Que tu, pobre Rivas, " no sàpigues molt bé per què", no és cap notícia ni tan sols novetat, és pura rutina. El que seria rar i curiós és que "sabessis bé" alguna cosa.



huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH ! ! ! !






(és que em tronxo amb aquestes pobres criatures pancastellanistes, órfenes i hereus del franquisme; diuen cada papanatada que m'encanta llegir !)





Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
Rivas fletxa Hospi
2 d'agost de 2015, 16.14 h

# 52 No sé muy bien por qué escribes en castellano en directe.cat. ¿Será que no te mola nada hablar en catalán? ¡Menudo separata de pacotilla que odia el catalán! Fes-t'ho mirar, noi!

# 51 Yo creo que detrás de todos esos comentarios está el mismísimo Joan Puig, amo del directe.cat y llepasubvens profesional, pues no se le conoce empresa que no viva del cuento. Desde aquí le animo a que dé la cara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
you can point fletxa you can point
2 d'agost de 2015, 15.15 h

#54 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, rey de España y de todos los españoles (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
2 d'agost de 2015, 13.29 h


#53 El hecho de que escribas i en lugar de y, demuestra que tu no eres yo, y que yo , aunque es cierto que amo a mi perro (pero nuestro amor es puro y solo en ocasiones hemos tonteado en la cama) también es cierto que aun amo más a mi novio..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, rey de España y de todos los españoles (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
2 d'agost de 2015, 13.27 h


#50 Me pone tan contento verles copiar mi fabuloso e impactante nick, que siento como me sube la líbido i corro a la cama con mi perro para que sacie mis delicadas ansias de amor.

¡ Dios! que gran amante es mi perro Barbas !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
2 d'agost de 2015, 13.23 h


#50 Qué dicestu, Rivas? eh? qué te pasa, hija mia? qué son esos insultos de palurda con diarrea y sin una letrina donde desahogarse?

Hijo de puta y cateto? De donde sacas esas palabras tan asquerosas, dignas tan solo de un cateto hijo de puta que se está mirando al espejo ?

Anda, niña, vete a la mierda por el camino más corto que, como todo el mundo no sabe es la linea recta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.