directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 23:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El món ens mira: mitjans d'arreu donen validesa al sentit plebiscitari de les eleccions

Recull de la premsa internacional sobre la convocatòria del 27S

Comentaris 46  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Des del The Telegraph (Regne Unit) fins a France 24 i Libération (França), passant per The New York Times (Estats Units), Deutsche Welle (Alemanya), The Irish Times (Irlanda) o La Presse (Québec). Els principals mitjans mundials s’han fet ressò de la convocatòria electoral signada ahir per Artur Mas. I tots, sense excepció, destaquen la transcendència dels comicis, amb el to plebiscitari que el president els hi ha donat. El món torna a mirar Catalunya.

new york times, plebscitàries, 27S, internacional, ressò
Comparteix
   


Etiquetes

Alguns esmenten els arguments legals de l’Estat per negar el caràcter extraordinari que tenen, però en qualsevol cas diuen que se celebraran amb un bloc independentista sòlid. La notícia va sortir ahir a la nit a les agències més populars del món, com ara Reuters o AFP, així que va córrer com la pólvora i ha aparegut a diaris de tot el món. Aquesta és una petita mostra dels més importants:

Telegraph (Regne Unit): “El líder català convoca unes eleccions emmarcades en un vot per la independència”. El diari planteja els comicis com un repte per Rajoy, i com pressió afegida pel president espanyol. Presenta Catalunya com una “regió rica” que acumula el 20% del PIB espanyol.

New York Times (EUA): “El líder català crida a les urnes amb l’objectiu de trencar amb Espanya”. El rotatiu nord-americà, que signa la peça des de Madrid, destaca que, segons Mas, aquest és el resultat de vetar un referèndum.

France 24 (França): “Catalunya convoca unes ‘eleccions-plebiscit’ per la independència”. Presenta Catalunya com la ‘regió rebel’, diu que els independentistes catalans s’ho juguen el tot pel tot i que a finals de juliol l’executiu va presentar el seu model d’administració fiscal pròpia en cas de secessió.

The Irish Times (Irlanda): “Espanya, tensa davant les eleccions catalanes”. El rotatiu irlandès diu que si els aliats de Mas guanyen, planegen tenir un estat independent el 2016 o 2017 i dedica una bona part de l’article a Junts pel Sí i diu que aquesta llista ha donat a l’objectiu sobiranista expectatives que no existien fa unes setmanes.

Libération (França): “Catalunya anuncia eleccions regionals anticipades”. L’article explica que l’objectiu de la llista de Mas, que suma esforços amb “els rivals” ERC, és la majoria absoluta.

La Presse (Québec): “Eleccions ‘referendàries’ a Catalunya el 27 de setembre”. El govern català farà de l’escrutini un referèndum sobre la independència, diu el rotatiu quebequès.

Schweizer Radio und Fernsehen (Suïssa): “Catalunya vota: ‘La data passarà a la història’”. El mitjà suís diu que les eleccions s’han convertit també en un referèndum d’autodeterminació, i també destaca que de guanyar l’aliança de CDC, ERC i les entitats sobiranistes, la idea és declarar la independència en un màxim de 8 mesos.

Bild (Alemanya): “Eleccions a Catalunya convocades – ‘vot sobre la independència”. El diari alemany només va publicar un breu en l’apartat de ‘notícies en directe’ ahir, però fent èmfasi en qualsevol cas en el caràcter plebiscitari dels comicis.

Deutsche Welle (Alemanya): “Votacions regionals a Catalunya el 27 de setembre”. El mitjà teutó diu que la intenció és convertir les eleccions en un substitut del referèndum prohibit per Madrid.

El Universal (Mèxic): "Artur Mas convoca comicis anticipats a Catalunya". El diari més important de Mèxic diu que el president busca convertir el 27S en una votació amb caràcter plebiscitari en el qual es decideixi la independència de Catalunya.

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#46
9 d'agost de 2015, 08.38 h

no se de que esquixen aquestos castellans, els hi deixem la Monarquia, la bandera, el himne i el Opus. les institucions mes importants del "mundo mundial"
PD: i la corrupcio natural de Castella tambe


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
6 d'agost de 2015, 11.35 h



Comunicat de la Resistència Antiespanyola :

Els acords aconseguits entre algunes de les més importants organitzacions polítiques i ciutadanes que estan a favor de la Independència a Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) per concórrer en una llista unitària a les eleccions del 27- S , mostren la força que la unió entre les diferents organitzacions i plataformes pot aportar al Procés de Construcció Nacional Català .

Han estat necessàries moltes reunions per aproxi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Jaume fletxa Barcelona
5 d'agost de 2015, 18.11 h

ÚLTIMA HORA: SEGONS EL CIS, CIUDADANOS BAIXA 2,7 PUNTS. POBRE PERRUQUETES!!!

Jas veus, el partit que s'ho anava a menjar tot, Ciudadanos, del Perruquetes Rivera, la Soc-Arrimadas, i els corruptes Cañas i Nart, està baixant, com la gent inteligent com jo preveïem. I ho diu el CIS, no algun diari afí a la Generalitat, a la ANC, o als sospitosos habituals per els tarats del blog (Aragoneses, Facha de Vich, BJ, Rivas, y otros malandrines).

Pobre Perruquetes. Ara no podrà influir. I que es p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Rivas fletxa Hospi
5 d'agost de 2015, 16.40 h

El món ens mira? No se puede ser más narcisista y pueblerino.

Un ejemplo más de la frivolidad del PRUSÉS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
PODEMOS és una estafa fletxa Ciudadanos i Podemos són els nous PP-PSOE dissenyats per la casta de l'IBEX35.Són les marques blanques del sistema per si "s'enfonsen" els originals del PP-PSOE.Promocionats per La6,Cuatro,Tele5 i A3 perquè tot segueixi atado y bien atado.
5 d'agost de 2015, 15.42 h

Carolina Bescansa de PODEMOS és filla d'una rica familia gallega fundadora de "LABORATORIOS BESCANSA", amics íntims de Manuel Fraga i dels Reis d'Espanya.
http://www.abc.es/local-galicia/20150321/abci-carolina-bescansa-dinastia-gallega-201503201936.html

Pablo Bustinduy del Consejo Ciudadano de PODEMOS és fill d'una ministra del PSOE, endollada a Red Electrica Española gràcies a les portes giratòries.Ha estudiat a París i Nova York.Amb només 31 anys ha viscut 7 anys als Estats Units.Bec... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
5 d'agost de 2015, 10.26 h

Catalunya segle XXI, Espanya segle X a. C.
Independencia ja. Si,si,si,si.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
5 d'agost de 2015, 08.57 h

Si només és Espanya que vol retenir Catalunya, com el maltractador vol retenir la dona.
Ens hauran de lliurar una ordre d´allunyament?
Quan tornarem a tenir els canals de TV que ens robaren? TV3, 33, etc.? Independència i no tornem parlar de llengua, solidaritat, expoli, prohibicions, escola... Quina delícia! Qualcú pot rebutjar la llibertat ? Únicament Espanya nega la llibertat dels altres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Synera fletxa Barcelona
5 d'agost de 2015, 07.32 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
4 d'agost de 2015, 23.37 h




Ara un nou canvi de nick per fer escriure analfabetades a la conilleta espantadissa del Cagarroneses , com les que haa escrit al comentari 32 de http://www.directe.cat/noticia/423550/comenca-el-cami-cap-a-la-independencia


huuah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH ! ! ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
4 d'agost de 2015, 23.26 h




Per cert, quan he sortit, he trobat tres amics amb la família de vacances, com la meva, i hem sopat a La Cuineta, un lloc on no solo anar perquè a 15m hi ha el Trull d'en Baserba, que és força millor. Els sonsos fregits que ens han servit em sembla que no eren d'avui, vaja, SEGUR QUE NO, no pas que fossin passats, però no eren del tot frescos. No hi penso tornar mai més.

A Figueres hi ha mitja dotzena de restaurants on s'hi menja bé i barat, i mitja dotzena més on s'hi menja bé pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.