directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Romeva acusa l'Estat "d'apallissar" els catalans i crida a aconseguir un "resultat massiu" que Espanya "no pugui tombar"

Junts pel Sí reuneix als candidats de la "societat civil" i crida als simpatitzants a inscriure's en una llista simbòlica de 13.500 persones

Comentaris 51  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Junts pel Sí ha celebrat el seu primer acte, i ho ha fet reunint als membres "civils" de la candidatura. El seu cap de llista, Raül Romeva, ha tancat l'acte amb un discurs on ha acusat a l'Estat "d'apallissar" els catalans "amb lleis injustes, multes milionàries i querelles indecents". "No és que no tinguem un estat, és que en tenim un en contra", ha sentenciat. Romeva, a més, ha cridat els catalans a fer possible que Junts pel Sí tingui "un resultat massiu a les urnes" el 27-S, de manera que l'Estat espanyol "no pugui tombar ni fer res" al respecte. 




Comparteix
   


Etiquetes

"No ens juguem un grup parlamentari, ens juguem el futur", ha afegit, tot demanant "concentrar" el vot independentista en la llista que encapçala.

"Ens han apallissat. De dalt a baix, amb lleis injustes, amb multes milionàries, amb querelles indecents per posar les urnes. I ens amenacen amb amenaces covardes, de manera desproporcionada. No es que no tinguem un estat, es que tenim un estat en contra!" D'aquesta manera tan contundent ha explicat Raül Romeva perquè creu que cal que Junts pel Sí tingui un "gran resultat" a les eleccions del 27 de setembre.
 
I és que per al cap de llista, Catalunya "necessita un estat per trobar la resposta més eficaç contra la crisi". "Però per a això ens fa falta sobirania. La mateixa que tenen països com Holanda o Dinamarca", ha afegit. És per això que Romeva veu "noble, urgent i necessari" engegar el camí cap a la independència "convencent a tothom" que cal votar la seva candidatura. "Només serà possible si aquesta llista té la majoria, si enviem un missatge clar i incontestable", ha dit, tot cridant a "recopilar i recollir el sentiment del 9-N que va permetre demanar el dret a decidir" i "concentrant" el vot independentista en Junts pel Sí per "obtenir un resultat excepcional i el mandat democràtic" per iniciar la secessió.
 
"El món ens està mirant mentre l'Estat ens està amenaçant. I contra això, el millor que tenim és la revolta dels somriures i de les urnes", ha sentenciat Romeva. El cap de llista, a més, ha demanat als catalans ha vaticinat que si la candidatura que lidera té un bon resultat "el govern d'Espanya no podrà tombar" la voluntat expressada "amb un resultat massiu a les urnes". "No podran fer res si el resultat és massivament per a avançar cap a aquest mandat. Ens juguem el futur i la dignitat d'un país al que han volgut apallissar", ha conclòs.
 
Romeva, però, ha començat la seva intervenció explicant perquè va decidir-se a encapçalar Junts pel Sí, conscient que hi havia a la llista "gent que ha estat adversari polític" seu. "Per compromís i per l'esforç que veia que fa tothom per anar junts", ha dit. "Aquest esforç que fa Guardiola és el mateix que demostra Junqueras acceptant anant amb adversaris, o Mas anant de numero quatre amb mi al capdavant. No l'havia de fer jo, l'esforç, si el fan ells?", ha sentenciat.
 
Les intervencions de la "societat civil"
 
Romeva ha clos el primer acte de Junts pel Sí, dedicat a presentar els principals candidats de "la societat civil", que a més encapçalen les llistes de les circumscripcions. La primera a parlar ha estat -amb un breu discurs, com tots- ha estat l'expresidenta d'Òmnium i número tres per Barcelona, Muriel Casals. "La il·lusió ara és a punt de fer-se realitat. Volem guanyar. Encara ens queda feina i l'hem de fer tots junts. Tothom és convidat", ha dit, esperonant als independentistes a "que s'impliquin perquè treballar pel futur és treballar pel present".
 
Casals feia així una crida a inscriure's en una mena de candidatura simbòlica que ha posat en marxa Junts pel Sí, amb la que volen aconseguir la llista electoral "més llarga d'Europa". Es tracta d'aconseguir 13.500 persones que voluntàriament manifestin la seva voluntat de ser "candidat" d'aquesta llista, tenint així "cent persones per cada diputat del Parlament".
 
El cap de llista per Girona, el cantant Lluís Llach, ha assegurat que per a ell és "un privil·legi" formar part de Junts pel Sí, perquè representa "el moment excepcional en què la gent ha deixat de ser aspiant a ciutadans per convertir-se en ciutadans de ple dret". "Anem seriosament a guanyar. Ens hem ajuntat gent molt diversa per sumar, sumar i sumar. Tenim un objectiu i podrem fer-lo i ens comprometem a guanyar. I ho farem!", ha sentenciat.
 
El número u de la candidatura per Lleida, Josep Maria Forné, ha reconegut que va acceptar ser el cap de llista "pel benestar, la justícia, i el progrés econòmic" dels catalans. "La meva il·lusió seria deixar als joves un país nou des del qual construir un món millor", ha resumit.
 
El cap de llista per Tarragona, l'exsocialista Germà Bel, ha explicat que després dels seus anys de militància i compromís polític al PSC i com a diputat al Congrés, "vaig entendre que havia fracassat en la idea de reformar Espanya perquè Catalunya tingués més espai polític i possibilitats de fer reformes que ajudessin a les persones a ser més lliures i a tenir més justícia social". "Vaig entendre el què i el perquè. Jo el fracàs el llegeixo com una manera d'aprendre i jo segueixo tenint ganes de canviar les coses", ha dit, assegurant que aquest és el motiu pel que s'ha sumat a Junts pel Sí.
 
El president de Súmate i número sis de la llista per Barcelona, Eduardo Reyes, ha explicat que el seu independentisme "és de fa dos anys i mig", però el seu "compromís" amb Catalunya "començar a l'Onze de Setembre de 1977 , quan vaig veure que Catalunya era especial". "Jo vaig veure que la societat catalana es mereixia qualsevol tipus de sacrifici; i aquí estic jo per sacrificar-me", ha sentenciat.
 
Oriol Amat, que va just darrere de Reyes a la candidatura, ha explicat que quan li van proposar ser membre de la llista va dir que no "perquè pensava que el país té gent més preparada per ser diputat", però només 24 hores després va canviar d'idea "perquè una persona que m'ho ha donat tot i mai m'ha demanat res, per primer cop em va demanar una cosa". "Era el meu pare i em va demanar que fes el pas, amb la mà al cor em va demanar que em presentés a la llista", ha dit.
 
Els candidats han participat a l'acte davant centenars de persones, al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Entre el públic s'han deixat veure els consellers Santi Vila i Francesc Homs; els dirigents de CDC Josep Rull i Lluís Corominas; la secretària general d'ERC, Marta Rovira, acompanyada de la dirigent republicana i vicepresidenta del Parlament, Anna Simó; Antoni Castellà i Maria Mercè Jou, de Demòcrates de Catalunya; la presidenta de MES, Magda Casamitjana; Antoni Comín, de Socialisme, Catalunya i Llibertat; i alguns diputats de CDC i ERC.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#51
6 d'agost de 2015, 20.23 h

Això de "no pugui tombar" és ininteŀligible. Pel context es pot deduir que cal dir "que no pugui rebutjar".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Synera fletxa Barcelona
6 d'agost de 2015, 17.41 h

CAT IS NOT SPAIN


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, rey de España y de todos los españoles (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
6 d'agost de 2015, 13.05 h

Unió anuncia que no investirá a Mas después del 27-S

http://www.elmundo.es/cataluna/2015/08/05/55c2007446163f2e678b45d2.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
6 d'agost de 2015, 10.13 h



Comunicat de la Resistència Antiespanyola :

Els acords aconseguits entre algunes de les més importants organitzacions polítiques i ciutadanes que estan a favor de la Independència a Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) per concórrer en una llista unitària a les eleccions del 27- S , mostren la força que la unió entre les diferents organitzacions i plataformes pot aportar al Procés de Construcció Nacional Català .

Han estat necessàries moltes reunions per aproxi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Synera fletxa Barcelona
6 d'agost de 2015, 04.09 h

#38 E la pura e sacrosanta realità...

Una cançó dels 70.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
6 d'agost de 2015, 02.34 h

#39

ESTOY HARTO DE REPETIR QUE ES FASCISTAS INDEPENDENTISTES VIC ...PERO PORQUE MANIPULAIS TANTO LOS SEPARATAS? ..LO VUESTRO ES INCORREGIBLE.

QUIEN ESTA FALLIDA ES TU QUERIDA GENERALITAT FASCISTA DEL MASS ,... A PESAR DE SER LA REGION ESPAÑOLA QUE MAS RECURSOS FINANCIEROS DISPONE.

TIENES RAZON ESPAÑA YA NO EXIXTE ..... Y COLON ERA PAISANO NUESTRO.

TROCEAR NO SE , PERO CATALUÑA SI QUE ESTA BIEN DIVIDIDA Y PARTIDA GRACIAS A VOSOTROS ..ENHORABUENA INDEPES POR HACER TANTO MAL A CATALUÑA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
6 d'agost de 2015, 02.25 h

#38

TE REFIERES A QUE LA DEUDA CATALANA ESTA CALIFICADA DE BONO BASURA?

QUE LOS BANCOS A NIVEL INTERNACIONAL NO LE CONCEDEN CREDITO Y TIENE QUE RRECURIR A LA CAIXA O AL ESTADO ESPAÑOL PARA PAGAR LAS NOMINAS DE LOS FUNCIONARIOS .......A ESO TE REFIERES CUANDO HABLAS DE COBRAR?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
6 d'agost de 2015, 02.22 h

#37

UNA CATALUÑA INDEPENDIENTE CONSTRUIRA EL CORREDOR MEDITERRANI...... TAMBIEN EN MURCIA Y VALENCIA?

CON QUE DINERO?,,,HABRA QUE PEDIRLE UN PRESTAMO A ANDORRA...NO?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
6 d'agost de 2015, 02.21 h

#36

POR SUPUESTO , SEGURO QUE ES EL PRINCIPAL TEMA DE PREOCUPACION DE LOS FRANCESES ...SEGURISIMO .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
6 d'agost de 2015, 02.19 h

#35

CLARO POR ESO NO QUIEREN NI OIR HABLAR DE AUTONOMIA PARA EL ROSELLON Y EN CAMBIO NO TARDARIAN NI CINCO MINUTOS EN ACEPTAR LA INDEPENDENZZZIA DE CATALUÑA JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA.

LO DICHO LO VUESTRO ES PURO VOLUNTARISMO Y NADA MAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.