directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 23:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“Pedalem per la independència”

Pedalar durant deu dies per deu ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona amb l'objectiu de sumar suports per la independència

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Girona (ACN).- El gironí Eduard Sadurní, membre de l'ANC de Girona i impulsor de Pedalem per la Independència s'ha empescat una nova iniciativa que es portarà a terme properament, des del 28 d'agost i fins al 6 de setembre, per l'àrea metropolitana de Barcelona. S'anomena 'Pedalem per l'Àrea Metropolitana' i té com objectiu convèncer indecisos i sumar suports en defensa de la independència de Catalunya. Durant deu dies, els interessats enllaçaran els deu municipis més poblats d'aquesta zona passant per 36 viles. El projecte, que uneix esport i motivació, comptarà amb taules rodones, sopars populars i xerrades. De moment, ja compta amb el suport de l'ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes.

L'impulsor de la iniciativa, Eduard Sadurní, és voluntari de la Fundació Oncolliga de Girona a qui donat més de 680 euros de la venda del seu llibre
L'impulsor de la iniciativa, Eduard Sadurní, és voluntari de la Fundació Oncolliga de Girona a qui donat més de 680 euros de la venda del seu llibre

Comparteix
   


Etiquetes

La iniciativa arrencarà el proper 28 d'agost i finalitzarà el 6 de setembre a Santa Coloma de Gramenet coincidint amb l'acte que l'ANC ha previst en aquesta localitat barcelonina. Durant deu dies, els participants recorreran amb les seves bicicletes centenars de quilòmetres enllaçant les deus ciutats més poblades de l'àrea metropolitana de Barcelona. En total, el creador i impulsor del projecte, Eduard Sadurní, té previst passar per 36 localitats tals com Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Gavà o Castelldefels.
 
"L'objectiu és incentivar o motivar a la societat perquè es mobilitzi i convèncer els indecisos perquè es sumin al projecte independentista", ha detallat Sadurní. Cada dia els ciclistes recorreran uns 40 quilòmetres al matí i a la tarda es portarà a terme un curs de motivació. Posteriorment, els integrants sortiran al carrer per parlar i repartir informació entre els veïns de cada vila. Paral·lelament també es realitzaran xerrades, taules rodones i sopars populars.
 
"El projecte ja compta amb el suport de l'Assemblea Nacional Catalana, de l'àrea de mobilitat i la sectorial d'esportistes de l'ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, tot sol no ho podria fer", ha comentat l'impulsor. A més, la iniciativa està relacionada amb els deu eixos de l'ANC i cada etapa o parada estarà lligada amb cada un dels eixos marcats. "Encara em queda acabar de parlar amb els Mossos d'Esquadra i els cossos policials municipals de cada vila per on passarem perquè no hi hagin problemes. Aquesta setmana s'obriran les inscripcions", ha comentat Sadurní qui ha deixat clar que la iniciativa està oberta a tot el públic.
 
L'any 2013, el jardiner gironí Eduard Sadurní ja va recórrer durant 41 dies tot Catalunya a cavall d'una bicicleta per reivindicar la independència. Un any més tard, amb onze ciclistes més, van arribar fins a Brussel·les per lliurar un manifest reivindicatiu al Parlament Europeu en defensa de la consulta del 9-N. L'any passat també va intentar repetir l'experiència proposant sis rutes des d'arreu del territori català que desembocaven a Barcelona per sumar-se a la 'V' de l'11 de setembre. Una idea que, finalment, no va ser possible per temes de mobilitat i seguretat.
 
Tot i això, Sadurní no es va donar per vençut i ara fa poc menys d'un mes va recórrer amb diversos ciclistes bascos un total de 941,5 quilòmetres, 30 ports de muntanya i 26.800 metres de desnivell positiu des de Portbou fins a Hendaia - a través dels Pirineus- per reclamar la independència de Catalunya, el País Basc i posar el focus sobre la importància de les seleccions esportives pròpies.
 
Més de 680 euros per a la Fundació Oncolliga de Girona
 
Unes setmanes més tard, ja està preparat per pedalar més quilòmetres. Paral·lelament, Sadurní va publicar el 2014 el seu primer llibre 'Superem el Càncer! Pedalem per la Independència' on narra i compara la seva experiència sobre la bicicleta pedalant per Catalunya el 2013 i el càncer que va superar amb el procés sobiranista. En total, l'autor va autoeditar-se uns 500 exemplars que ja ha exhaurit amb les 19 presentacions que ha anat fent arreu del territori català.
 
Des del principi Sadurní va decidir que lliuraria qualsevol donatiu i el 10% de la venda de cada llibre a la Fundació Oncolliga de Girona on col·labora com a voluntari hospitalari oncològic visitant pacients a l'Hospital Trueta. "Considero que si volem tenir un país millor hem de començar per un mateix, aportar alguna cosa a la societat i això em fa sentir viu", ha comentat.
 
En total, aquesta passada setmana l'autor va entregar tots els diners recollits: 682, 53 euros. Uns diners que es destinaran a comprar perruques d'alta qualitat per a pacients amb càncer. "És una causa mot bonica", ha conclòs.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
dfzaisd8f0a87ds89fzuapod89f7a89sdzf fletxa ßaf9087sdß9f7aß9sd87fßa9sdf
10 d'agost de 2015, 18.18 h

#25 Un home entra a una llibreria i demana a la dependenta: Tenen el llibre "Espanya, una grande y libre"?
La dependenta li contesta: "Miri a la seccio de Fabules o Ciencia Ficcio", hahahahaha
hahahahahahahahahah
hahahahahhahahahhahahhahahhahahha


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
10 d'agost de 2015, 15.35 h


#24 NOOOOOOOOOOOOOOO !! ! !! eso NO lo he escrito yo.

mecaguen las tripas de mi padre, que como me llamo Miguel Romualdo, he de descubrir quien usurpa mi nick para hacerme quedar como un cerdo!

Ese , #17 tampoco lo he escrito yo. Catalunya es una Cacataluña y no me contesteis que Cacastilla porque no me vale. Idos todos a la mierdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
10 d'agost de 2015, 15.29 h


El holocaustRo

el holocaustRo

ya o puede caminar

y el caroliGNO

i el caroliGNO

no tiene viaVilidad !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
10 d'agost de 2015, 13.23 h



Esto no es una novela amarillista ni está maquillada para causar más impresión. Es la historia real que cuenta el final de miles de vidas, con el más sádico de los sufrimientos. Tomemos conciencia de una vez, que el sufrimiento animal NO debe servir de entretenimiento. Y te pedimos, te rogamos, que cuando recibas una cadena de mail para firmar una petición, te acuerdes de lo que leíste hoy.

Publiqué este artículo en mascotas.org.

Pasamos a detallarlo:

Los días previos a la corrid... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
10 d'agost de 2015, 10.32 h



Comunicat de la Resistència Antiespanyola :

Els acords aconseguits entre algunes de les més importants organitzacions polítiques i ciutadanes que estan a favor de la Independència a Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) per concórrer en una llista unitària a les eleccions del 27- S , mostren la força que la unió entre les diferents organitzacions i plataformes pot aportar al Procés de Construcció Nacional Català .

Han estat necessàries moltes reunions per aproxi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Synera fletxa Barcelona
10 d'agost de 2015, 04.08 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
9 d'agost de 2015, 23.21 h


Som demòcrates i pacífics i volem exercir el dret a vot per definir el futur.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
9 d'agost de 2015, 22.54 h

#16


Señores nacionalistas: ¿por qué no publican el acuerdo en todos los diarios? Per què ho amaguen als catalans? ¿Acaso hay algo que no quieren que sepamos? És aquesta la democràcia del noupaís que ens espera?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
9 d'agost de 2015, 22.47 h

#13
EST PARECE UN TRABALENGUAS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
9 d'agost de 2015, 22.37 h

#15
GRACIAS POR TU APOYO Y COMPRENSION , SEGUIREMOS TRABAJANDO DESDE FASCISTAS INDEPENDENTISTES CON MAYOR ESFUERZO SI CABE.

LO HACEMOS POR TI¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.