directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 3 d'agost de 2021 13:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC reclama una Barcelona lliure de nomenclatura borbònica

També vol canviar els noms de vies de la ciutat dedicats a personatges que "no tenen relació amb la ciutat de Barcelona i amb un passat dubtós".

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Alfred Bosch,Regidor del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat una proposta a la comissió de drets Socials, Cultura i Esports per instar als canvis de noms dels carrers i espais vinculats als Borbons, per aconseguir així una Barcelona lliure de nomenclatura borbònica.

Comparteix
   


Etiquetes
Bosch considera que la dinastia borbònica no ha destacat per la defensa de les llibertats generals, ni les dels catalans, ni per la defensa de la democràcia , sinó sovint tot el contrari. I recorda que la presència en els carrers de Barcelona de diferents figures relacionades amb els monarques i altres membres de la família mai han estat noms que reconeguessin la tasca en favor de la ciutat o del país dels seus representants sinó que ha servit per intentar simpatitzar amb un poder que moltes vegades ha estat aliè a la ciutat. També àpel.la als comportaments vergonyants de molts dels membres de la família dels Borbons per reclamar que aquests no han de ser commemorats a la ciutat de Barcelona

Així reclama es canviïn els noms de:

Passeig Joan de Borbó, Plaça Maria Cristina, Av. Maria Cristina, Carrer Princesa, Carrer Ferran, Passatge d’Isabel, Avinguda Borbó, Carrer Reina Amàlia, Passeig Isabel II, Pl. Joan Carles I, Carrer Alfons XII, Av. Princep d’Astúries, C/ Reina Cristina, Av. Carles III, C/ Reina Victòria i el Moll Princep d’Espanya. També reclama es canviï els nos d’espais com el Palau Alfons XIII,  el Palau Victòria Eugènia, el Palau Reial (Pedralbes) i  el Saló de la Reina Regent.
 
També aposta per buscar nous noms per les següents vies de la ciutat que  rendeixen homenatge a personatges de la història que no tenen relació amb la ciutat de Barcelona i amb un passat dubtós: C/ Aviador R. Franco, Secretari Coloma (Inquisició), Av. Marquès de Comillas, C/ Ramiro de Maeztu, Pl. Concòrdia, Pl. Antonio Lopez, Conde de Salvatierra, Capità Arenas i Tinent Coronel Valenzuela.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
13 d'agost de 2015, 19.54 h


#8 Jordi de Prada, sisplau, NO SIGUIS IGNORANT. Ramón Franco encara que fos germà del dictador era políticament una persona MOLT EVOLUCIONADA, veiam si per ser germà d'un indesitjable no tindria dret a viure, no siguis pallús!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
11 d'agost de 2015, 19.08 h

I la plaça d'Espanya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
PereelDigne fletxa Granollers
11 d'agost de 2015, 18.40 h

Endavant amb la neteja dels carrers de Barcelona i de Catalunya sencera. Tots els regidors i alcaldes independentistes d'arreu de la nació haurien de revisar els noms de carrers, places i lloc emblemàtics i assegurar-se que són correctes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
PereelDigne fletxa Granollers
11 d'agost de 2015, 18.32 h

Endavant amb la neteja dels carrers de Barcelona i de Catalunya sencera. Tots els regidors i alcaldes independentistes d'arreu de la nació haurien de revisar els noms de carrers, places i lloc emblemàtics i assegurar-se que són correctes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Claudius II fletxa Barcelona
11 d'agost de 2015, 13.51 h

No us descuideu del SANCHO DE ÂVILA, sembla que lloctinent del Duque de Alba. Per més que li sigui adient el carrer del Tanatori !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
11 d'agost de 2015, 08.56 h

#8 El teu comentari es de ignorància o mala interpretació de la veritat, com pots igualar els germans Franco? un mori Republicà i l'altre traïdor, al llit com a dictador!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
dfzaisd8f0a87ds89fzuapod89f7a89sdzf fletxa ßaf9087sdß9f7aß9sd87fßa9sdf
10 d'agost de 2015, 21.43 h

#9 Un home entra a una llibreria i demana a la dependenta: Tenen el llibre "Espanya, una grande y libre"?
La dependenta li contesta: "Miri a la seccio de Fabules o Ciencia Ficcio", hahahahaha
hahahahahahahahahah
hahahahahhahahahhahahhahahhahahha


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
10 d'agost de 2015, 20.30 h

El resentido este no se ha enterado que ha perdido las elecciones, a donde va con exigencias.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi fletxa Prada
10 d'agost de 2015, 18.37 h

Molt bé: Ramon Franco va ser diputat d'ERC...germà del dictador. A ERC sovint la caguen amb els seus amics d'esquerres


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Joan fletxa la garriga
10 d'agost de 2015, 16.32 h

Burru !!! dedica el temps a coses més profitoses cony, això ja ho fareu passat el 27s


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Casado ens ha explicat que aquí no es parla català. Deu ser que es parla palmomallorquí
Ramon Boixet Ramon Boixet
Intocable monarquia
Jordi Aviñó
Les millors cales de la Costa Brava

#xocdetrens fletxa







logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.