El web de Catalunya sí que es pot, un nyap; i la validació de candidatures, un engany
El web discrimina, a més, tant català com castellà
La candidatura de Podemos-ICV-Equo, ha obert un procés via web per validar la seva candidatura. Aquest procés però, ha resultat ser una enganyifa. A això cal sumar que hom pot triar entre català o castellà a l'hora de llegir els continguts, però quan es tria el català algunes biografies segueixen apareixent en castellà i viceversa. Dins les biografies, si hom pitja el botó de canviar l'idioma, el web salta al home.
Comparteix
TweetEtiquetes
La validació de candidatures, un engany
Mitjançant la tecnologia 'Agora Voting', Catalunya Sí que es Pot ha organitzat un sistema de votacions via web per validar tant el codi ètic de la candidatura, com l'equip que encapçalarà Lluís Franco Rabell. Per votar cal registrar-se, però el sistema ofereix una cabina de vot de demostració, i en accedir-hi, l'usuari ha de respondre dues preguntes. La primera és en referència al codi ètic i les úniques respostes possibles són 'Sí' o 'Abstenció'. L'usuari en cap cas pot votar 'No'. La màquina fa la segona pregunta on es demana si s'està d'acord amb la configuració de la llista, i tampoc es pot votar 'No'. Les grans paraules i els grans discursos sobre regeneració democràtica es fan fonedisses quan l'usuari accedeix a aquest sistema enganyós.
El web, en general, un nyap
Pel que fa a la resta del web, aquest presenta una difícil navegabilitat malgrat el disseny modern. Els menús apareixen i desapareixen en funció de l'idioma, i costa de trobar coses concretes perquè el català conté més pestanyes que el castellà, per exemple. El problema més greu, però, és la poca sensibilitat lingüística que demostren -com avançàvem- tant pel català com pel castellà. A l'apartat de biografies dels candidats, quan s'hi arriba, es troben els perfils de la gent que anirà a la llista en qualsevol dels dos idiomes indistintament, encara que un hagi optat per llegir els continguts solament en català o en castellà. La poca sensibilitat i respecte per ambdues llengües es fa palesa quan hom tria el canvi de llengua i, després de passar per la plana principal, les biografies segueixen en el mateix idioma que estaven abans.
"La política te la fas o te la fan"
Aquesta frase de Joan Fuster, un dels artífexs intel·lectuals de l'independentisme contemporani des del País Valencià, apareix al web de 'Catalunya Sí que es Pot'. Això és precisament el contrari del que proposa aquesta organització política, que prefereix que la política ens la facin des de Madrid. Això sí, Mas té la culpa de tot el que passa.