directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Llistes de luxe per a un moment únic

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- El nivell de liderage social, cultural i professional dels integrants de les llistes per la plena sobirania demostren també el país que volem uns i altres. A manera simbòlica, la distància que va de Gemma Lienas a Jaume Cabré. L’allau de personalitats de l’àmbit científic, artístic, literari i acadèmic que s’afegeixen a les llistes independentistes de la Crida Constituent i, sobretot, de Junts pel Sí, les doten d’una enorme volada de país i remarquen el fet que som davant d’una convocatòria única en la història del país. És per això, que els qui donen voltes sense descans al cercle tancat del discurs anti-Mas semblen cada dia més fora de joc. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Bou, Josep (president d’Empresaris de Catalunya).
L’eficàcia de la intoxicació té límits.
El recent màxim dirigent d’aquesta entitat que aplega un nombre desconegut de gent d’empresa però que, com Societat Civil Catalana, parla en nom de tothom, alerta del fet que “una declaración de independencia colapsaría la economía de Cataluña”. Es tracta d’un posicionament que exagera fins el paroxisme tot el ventall de possibles sancions espanyoles contra el nostre país en cas d’independència, amb la tècnica de la profecia autocomplerta, però que ignora el fet determinant que les fa inviables: que per aplicar-les Espanya hauria d’autolesionar-se gravíssimament. De tant exagerar, l’argument de la por en l’àmbit econòmic els perdrà eficiència a marxes forçades. I entretant, la revista d’un “think tank” de referència alemany, ha publicat aquesta setmana que, probablement, l’única possibilitat que Catalunya conservi l’euro a mitjà termini serà que esdevingui un estat independent. Ja veus, tu.
 
Bosch, Alfred (regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona).
Enllustrar la capital de la República.
Aquesta setmana els grups independentistes al consistori barceloní s’han posat les piles per començar a fer de la ciutat la capital de la República Catalana. D’una banda, el grup d’Esquerra ha proposat retirar del nomenclàtor municipal una trentena de noms de vies i espais lligats a la memòria dels Borbons a Catalunya o de personatges que no mereixen record i/o no estan lligats a la ciutat. Honorarar amnèsicament els nostres enemics és quelcom que només passa aquí. De l’altra, la CUP ha demanat que es voti el més aviat possible l’entrada de la ciutat a l’AMI i es retiri l’estanquera, símbol postfranquista, dels edificis municipals. Necessitem una capital de la República orgullosa del seu passat i que honori aquells que han posat la seva vida al servei del respecte als drets dels altres, no a limitar-los o a anul·lar-los.
 
Bosch, Josep Ramon(president de Societat Civil Catalana).
Aquest any deixen fer.
Després del tret al peu de l’any passat, sembla que l’entitat dependentista ha optat en 2015 per no convocar els seus a cap mini-acte testimonial l’Onze de Setembre. La trobada de l’any passat a Tarragona, amb l’assistència de la ultradreta inclosa, va ser un autèntic fiasco. De fet, per raons que es deseoneixen, la seva activitat sembla haver caigut darrerament sota mínims. Cal confiar-ho tot, sembla, a l’acció combinada dels mitjans espanyols (àrees metropolitanes) i de l’establishment nostrat (a l’upper Diagonal). Això sí, la decisió de quedar-se a casa permet que la gran empresa pública espanyola del transport ferroviari, Renfe, entri també en campanya amb una oportuníssima vaga de maquinistes per la Diada, la primera vaga en dia festiu de la història. Així, doncs, de regalar-los bitllets de franc a entrebancar la mobilitat dels indepes. Realment, ja només juguen a enfangar el camp, a la contra.
 
Delgado, Manuel (antropòleg).
Via d’aigua fenomenal.
Pel que es veu, tots coneixem algun votant d’ICV-Podem a les eleccions municipals que es decantará ara per les llistes del Sí. Una impressió que caldrà acabar de confirmar. Però, a mesura que la tensió pròpia de la campanya i la presència constant de Pablo Iglesias, Pedro Sánchez i Mariano Rajoy (i Aznar!) a Catalunya, confirmin i accentuïn el caràcter plebiscitari del 27-S, la candidatura encapçalada per Lluís Rabell tindrà un paper cada vegada més difícil. Després d’un mal inici, aquests dies s’ha fet públic el suport de l’antropòleg, referent del comunisme català a la llista de la CUP. Més enllà del simple recolzament: Delgado formarà part de la llista de l’esquerra independentista anticapitalista. La impressió que, al final, els cupaires acabaran arrossegant una part apreciable de l’electorat de Catalunya Sí que es Pot creix. Gairebé tant com els despropòsits i els insults a les xarxes d’alguns dels seus “hooligans”.
 
Fernández Díaz, Jorge (ministre espanyol de l’Interior).
Setmana gloriosa.
Set dies espectaculars en la pulcra trajectoria del ministre que, sense risc a equivocar-nos, ja es pot considerar com el més infecte de la història de la democràcia espanyola. No pas per la gomina d’aquella tofa de cabell mancat que si li aixeca al clatell. Aquests dies fins i tot un sindicat de la benemèrita Guàrdia Civil li ha demanant la dimissió. Perquè és molt, molt, però molt edificant que el ministre de l’Interior d’un govern es reuneixi en privat amb un dels principals xoriços del país just en el moment processal clau. És super-normal. De país del qual sentir-se orgullós. I, entretant, l’ARA ha posat de relleu com la Justícia espanyola, davant la qual havia de comparèixer Rato, avala la investigació de persones per la seva simple adscripció ideològica. Una policia política per a la justícia més polititzada d’Europa occidental. Per a federar-s’hi!
 
Freixas, Laura(escriptora).
Arguments reversibles
Dijous, l’escriptora catalana afincada a Madrid, amb tribuna oberta al diari comtal, ens oferia un pèssim article infantiloide (que els contes per a nens són una altra cosa) per ratificar les seves obsessions anti-procés. D’una banda, reiterant un dels arguments estrella del dependentisme dels darrers temps: que les plebiscitàries cauen en pont a l’àrea metropolitana i que, per tant, els seus aniran a la platja i no votaran, fet que denota una gran confiança en la cultura política i el coeficient intel·lectual dels defensors de la unitat d’Espanya. En canvi, que la Diada de l’Onze de Setembre, mobilització en la qual el sobiranisme se la juga, sigui pont a tot Catalunya, veus, no és pas giare rellevant. I el gens original mantra final de l’article: que Mas s’embolica en la bandera per retallar, també és reversible, és igualment aplicable a l’autora de l’article: no s’estarà vostè embolicant en el procés per amagar la seva completa irrellevància com a escriptora?

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
17 d'agost de 2015, 11.49 h



Comunicat de la Resistència Antiespanyola :

Els acords aconseguits entre algunes de les més importants organitzacions polítiques i ciutadanes que estan a favor de la Independència a Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) per concórrer en una llista unitària a les eleccions del 27- S , mostren la força que la unió entre les diferents organitzacions i plataformes pot aportar al Procés de Construcció Nacional Català .

Han estat necessàries moltes reunions per aproxi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Synera fletxa Barcelona
15 d'agost de 2015, 21.38 h

CAT IS NOT SPAIN


NEVER WAS, NEVER WILL BE


THAT'S ALL FOLCKS


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
uzf9zgfzfgzugf0go fletxa z654kuztku56kutkutku
15 d'agost de 2015, 19.33 h

#23 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
15 d'agost de 2015, 18.52 h

#26
A USA no les fue nada bien a los independentistas, los unionistas los machacaron.Y el 27S las urnas machacaran a los independentistas.Ya le gustaría a la clase popular americana tener la constitución que tenemos y que tanto despreciáis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Synera fletxa Barcelona
15 d'agost de 2015, 16.18 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Francesc fletxa Calders
15 d'agost de 2015, 13.20 h

#24 Ramón Cotarelo, mereces mi aplauso por tu postura, que yo juzgo ètica e inteligente. Dime, por favor, porquè no hay más intelectuales españoles que se manifiesten como tu. Yo, hace unos meses, me dirigí a uno de ellos después de leer un libro suyo que trata de la libertad, y me contestó con un acuse de recibo de su secretaría. ¿Todos tienen miedo de perder algo? ¿Tan poca libertad queda en España?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
15 d'agost de 2015, 12.56 h

LA CUP Y RAMÓN COTARELO

Hace unos días los amigos de la CUP nacional me ofrecieron integrarme en su lista en uno de los últimos puestos, sin posibilidades de salir elegido, como gesto simbólico de apoyo. Se entendía, me dijeron, que ello no implicaba coincidencia plena con las posiciones de la CUP. Así también lo tomé yo: se trataba de mostrar de modo práctico mi compromiso con el derecho a decidir de los catalanes aquí y ahora y no en algún hipotético futuro. Palinuro defiende es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
15 d'agost de 2015, 12.33 h

RESPUESTA OFICIAL DE LA ADMINISTRACION AMERICANA A LOS SEPARATISTAS TEJANOS.

EXTRACTOS PARA NAZIS QUE SOLO LEAN EL CATALANESC O EL LAPAO.

But they did not provide a right to walk away from it.
PERO ELLOS NO CONSIDERARON EL DERECHO DE AUTODETERMINACION
As President Abraham Lincoln explained “ The Union of these States is perpetual.
COMO EL PRES. LINCON EXPLICO “ LA UNION DE ESOS ESTDOS ES PERPETUA”.


the Supreme Court confirmed that "[t]he Constitution, in all its provisions, looks to ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
15 d'agost de 2015, 12.13 h

#21

I BLA, BLA, BLA, BLA, BLA, BLA, inutil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
15 d'agost de 2015, 12.07 h

#20

A USA no les fue nada bien a los independentistas, los unionistas los machacaron.

Y el 27S las urnas machacaran a los independentistas.

Ya le gustaría a la clase popular americana tener la constitución que tenemos y que tanto despreciáis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.