directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un panorama cada dia més clar

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- La descripció de César Molinas, home de l’establishment gens procliu a les tesis independentistes, ha estat clara i contudent: l’enduriment del discurs i la negativa a cap concessió per part del PP, combinada amb el rebuig de la direcció del PSOE a un pacte fiscal (en un escenari de reforçament del bipartidsme a les enquestes) regala a l’independentisme “cualquier posibilidad de nuevo encaje de Cataluña”; la conseqüència: “esto refuerza mucho la lista única de Mas”. S’aproxima el 27-S a tota màquina i tot i algunes maniobres distracció en forma de cants de sirena de reforma constitucional (en un sentit i en el contrari), cada dia és més evident que la independència és l’únic canvi possible. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

García-Margallo, José Manuel (ministre espanyol d’Afers Exteriors).
Garantint drets.
Des de que les enitats sobiranistes van començar la companya a les xarxes per facilitar l’exercici del dret de vot als catalans residents a l’estranger, a la qual, darrerament, el Govern s’hi ha afegit intensament, circulava per les xarxes un acudit segons el qual, en fer la sol·licitud de vot per correu, el que calia fer constar era que estava en joc la unitat d’Espanya. Si podia ser, amb l’afegit al final de la frase d’una referència a òrgans sexuals femenins o masculins a manera d’interjecció. Com que la realitat sempre supera la ficció, aquesta setmana hem sabut a través de la denúncia d’Albert Royo, secretari general del DIPLOCAT, que a algun consolat espanyol s’ha exigit als solicitants repetir fins a quatre vegades que Catalunya és Espanya, mentre les notícies sobre la impossibilitat de gestionar el vot es multipliquen arreu. Un estat modèlic en la defensa dels drets dels seus ciutadans.
 
Lienas, Gemma(escriptora i candidata de Catalunya Sí que es Pot).
Memòria selectiva.
La llista situada a l’esquerra de l’statu quo ha triat número dos per a la circumscripció de Barcelona. Sembla una bona elecció per compensar el perfil excessivament planer, de panxa descordada i mans a la butxaca, de Lluís Rabell. Tal i com s’ha destacat a les xarxes socials, però, hi ha un punt en el qual l’elecció no sembla gaire encertada: el de la coherència. Lienas va ser una de les “supporters” de capçalera de la llista de José Montilla a les eleccions de 2006. Presentar-se ara com a fan d’un procés constituent després de demanar el vot per al PSC-PSOE, pedra angular del sistema, és, sí més no, curiós. Sobretot quan es forma part d’una llista justiciera que ha de demanar comptes per les polítiques de retallades, que, per cert, van començar en temps del president Montilla, un govern amb la presència d’ICV-EUiA!
 
Marhuenda, Francisco(director de “La Razón”).
Previsions particulars.
Com tothom sap, el nom d’una bona part dels diaris diu exactament el contrari del que són. Mereixen premi especial en aquest sentit, “La Vanguardia”, “El Periódico” i, sobretot, sobretot, “La Razón”. Aquesta setmana el diari que “dirigeix” (per dir alguna cosa) l’ínclit Marhuenda ha llançat una de les seves famoses enquestes elaborades a casa segons la qual fins a un 36% dels catalans afirmen que anirien a la manifestació de la Diada. Se suposa que l’enquesta tenia per objectiu desacreditar la mobilització, però l’efecte ha estat el contrari, en fixar la possible participació en fins a 2,7 milions de persones. Vaja, la mega manifestació de la història europea. Aquest home, realment, és un crac de la comunicació. No podem dir el mateix de la història del país, on ni tan sols ha superat els coneixements exigibles a primer curs, on s’explica la diferència entre el Regne i la Corona d’Aragó.
 
Nuet, Joan Josep(candidat de Catalunya Sí que es Pot al Parlament).
Coherència massiva.
Una setmana més, l’aliniament de certs indepedentistes teòrics amb la perpetuació de l’autonomisme pràctic continua fent estralls. Aquesta setmana el íder d’EUiA, tocat per la pèrdua d’algun dels referents del partit, ha fet declaracions extrordinàriament coherents. D’una banda, ha denunciat la reforma constitucional de broma que proposa el PSOE i que consisteix a canviar de nom un sistema per deixar-lo exactament igual. També, l’alternativa del PP, clarament encaminada a consolidar legislativament les passes recentralitzadores que ja ha donat de facto. Però alhora, mentre reconeix implícitament que cap reforma constitucional és possible en un horitzó temporal raonable, també ha afirmat que els seus mai votaran una declaració d’independència al Parlament. Conclusió lògica: en el que deriva tot plegat és en la perpetuació de l’statu quo actual de la mà d’Unió, la Caixa i el Grup Grodó. Ells sí que poden estafar Catalunya.
 
Ros, Àngel(president del PSC).
Efecte 24 hores.
El màxim responsable institucional de la nova línia del PSC compta les seves actuacions públiques per esperpents. Cada dia resulta més grotesc. Parla de l’abandonament de la defensa del dret a decidir com un “pas endavant” i defensa que Catalunya és una nació de la mà de Ciudadanos, un partit creat amb l’objectiu de destruir-la. Aquesta setmana el paper lamentable dels socialistes dependentistes ha tingut moments de traca: a cada proposta, desmentiment central en menys de 24 hores. Titular: el grup d’experts demana un tracte de favor per Catalunya, doncs el portaveu del PSOE corre a afirmar que Catalunya continuarà pels segles dels segles dins la LOFCA; Ros inisteix en un tracte fiscal, “El País” llança a tres columnes un titular de denúncia dels “privilegis fiscals a Cataluña”. És un autèntic festival del dia de la marmota. Proposar aquest escenari permanent per al futur d’un país, realment, és de ximples.
 
Soler, Albert (director de relacions institucionals del Futbol Club Barcelona).
L’ós que guarda la mel.
Després de conèixer la notícia que el club renunciava a presentar recurs contra la sanció per la presència massiva d’estelades i els crits d’independència a la final de Berlín, aquesta setmana  milers d’aficionats hem (literalment) al·lucinat amb la compareixença davant dels mitjans d’Albert Soler com a negociador del FC Barcelona davant la UEFA per resoldre l’afer. Es tracta d’un veterà militant del PSC-PSOE que va dedicar bona part de la seva trajectoria política a lluitar contra el reconeixement de les seleccions catalanes. Tot i que la seva activitat pública en aquest àmbit no és ara tan rellevant, sí ha considerat oportú deixar-se veure en alguns actes organitzats per Societat Civil Catalana. Si ja era un insult a la intel·ligència que la junta del Barça ens expliqués que anava fins al final sense recórrer, ara posa la cirereta al pastís posant la qëstió en mans de l’ultraespanyolisme. 

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
17 d'agost de 2015, 11.24 h



Comunicado de la Resistencia Antiespañola :


Los acuerdos alcanzados entre algunas de las más importantes organizaciones políticas y ciudadanas que están a favor de la Independencia en Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) para concurrir en una lista unitaria a las elecciones del 27- S , muestran la fuerza que la unión entre las distintas organizaciones y plataformas puede aportar al Proceso de Construcción Nacional Catalán .

Han sido necesarias muchas reuniones para... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
17 d'agost de 2015, 08.48 h

Les plagues bíbliques que Espanya amaga.

El conseller del Banc d'Espanya Guillem López Casasnovas denuncia que l'unionisme oculta les dificultats econòmiques que tindria Espanya sense Catalunya i lamenta que es tergiversin les xifres. Les valoracions que emet qualsevol agència de qualificació creditícia sobre la solvència conjuntural d'una economia s'han convertit en prova
suficient per demostrar que 'l'amenaça independentista' desestabilitzarà Catalunya fins al punt de conduir-la a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Fem del 27S el referèndum vinculant per la independència fletxa INTERNACIONALITZEM la nostra lluita i GUANYEM la llibertat
16 d'agost de 2015, 22.27 h

http://araomai.cat/un-informe-alemany-afirma-que-el-govern-de-merkel-pot-voler-catalunya-a-leurozona-i-a-espanya-fora/

Un informe alemany afirma que el govern de Merkel pot voler Catalunya a l’Eurozona i a Espanya fora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Isabel fletxa Sta. Eulàlia
16 d'agost de 2015, 22.23 h

#12 Jo conec molta gent que van venir a Barcelona als anys 60 .....des de Andalusia, Galicia, i Murcia...amb una ma devant i l'altre radera i els ultims diners que els hi quedaven van ser per pagar el tren (el sevillano li deien) que els va portar fins aquí.....Franco i el régimen no pagaben res de res....mes o menys com ara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
16 d'agost de 2015, 21.15 h

#11

Oye, yo tenìa entendido y me lo dijeron de viva voz, que Franco o el regimen pagaba el tren a los inmigrantes españoles que querìan venir aquí, porque en su tierra se morìan de hambre. No me cuadra con lo que tu dices. Y me lo dijo una persona que hizo el viaje asì.

Recuerda lo que dijo Franco: divide y venceràs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
16 d'agost de 2015, 20.56 h

JORGE FERNÁNDEZ DÍAZ, EL HIJO DE UN REPRESOR FRANQUISTA

Las palabras de Jorge Fernández Díaz inventándose una supuesta fractura social en Cataluña entre partidarios y adversarios de la independencia, son un intento del PP de convertir sus deseos en realidades.

Después de estas palabras vendrán supuestos testigos que explicarán haber vivido esta fractura. Todos pagados o manipulados desde el mismo Partido Popular. De casos así, y documentados, unos pocos.

Lo que más choca, sin emba... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pep fletxa EL VENDRELL
16 d'agost de 2015, 18.52 h

#6 me juego un Pesul (si sabes lo que es) que estaba rota la bicicleta jajajaja....tonto VISCA CATALUNYA LLUIRE


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
16 d'agost de 2015, 17.01 h

#4 L'altre dia a una xarcuteria d'un poble del pirineu oriental vaig seure per esperar el meu torn, preguntant a la senyora del costat: està ocupat?

Resposta: no le entiendo en esta lengua.

Jo: doncs aquí es parla des de fa mil anys

Ella: y el español también (o sigui que m'entenia!)

Jo: No, pot ser a Castella sí.

Ella: Y en toda América (seguía la conversa, la mentidera)

Jo: Sí, excepte als USA i al Canadà. Però com sóm a CAT i no a amèrica si no és per cultura, pot ser ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
16 d'agost de 2015, 13.00 h

#4

Aquest exemple es dona a la majoria de establiments de restauració i comerç en general.

Fa uns dies, una emissora va trocar a una senyora i al preguntar-li , ella va contestà que " no entendìa el catalàn ". El periodista molt correcta li va parlà em castellà, i li pregunta que" cuantos años hace que està en Catalunya". Li va dir que feia 50 (sí 50) anys. RES MES A DIR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
16 d'agost de 2015, 12.58 h

CAT IS NOT SPAIN



CAT IS NOT SPAIN



CAT IS NOT SPAIN



CAT IS NOT SPAIN



CAT IS NOT SPAIN



CAT IS NOT SPAIN



NEVER WAS, NEVER WILL BE



CAT WAS BRUTALLY CONQUERED ON 1714



THAT'S THE TRUTH


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.