directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 03:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rabell, entre “la puta i la Ramoneta”, entre la independència i la revolució a Espanya

El candidat de Catalunya sí que es pot segueix entre dos aigües i parlant d’un referèndum pactat amb l’estat i obre la porta a un govern que no suma amb ERC i la CUP

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha avisat a les forces polítiques estatals i, en especial, a l'executiu que resulti de les properes eleccions espanyoles que un nou sistema de finançament per a Catalunya no pot substituir un referèndum "amb garanties", que veu "indefugible". En una entrevista a l'ACN, Rabell ha dit que la celebració d'una consulta s'hauria de produir "en un termini raonable i curt", i ha vaticinat que podria produir-se en qüestió de "mesos o un any" si hi ha tomb electoral a Madrid. Totes les enquestes confirmen que la revolució de Podemos fa aigües i el futur govern espanyol sortirà del PSOE, PP i Ciudadanos.

© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

Rabell reconeix que l’espoli fiscal com a causa de les retallades del govern de CIU

Rabell ha assenyalat com a prioritari "acabar amb l'ofec fiscal que pateix Catalunya" i ha apostat per enterrar els objectius de dèficit marcats "arbitràriament" des de Madrid, que veu "insostenibles" si es volen mantenir els serveis públics. Així, no desestima propostes com la del número dos de Podemos, Iñigo Errejón, que va parlar de "revisar" el pacte fiscal per Catalunya. "Un acord fiscal que permetés un finançament més adequat per a Catalunya seria benvingut", ha expressat el líder de Catalunya Sí que es Pot en l'entrevista concedida a l'ACN. Tanmateix, Rabell ha volgut deixar clar que l'actualització del sistema de finançament català a mans de l'Estat hauria de ser "una intervenció puntual i transitòria, perquè el que demanda la societat catalana -i és indefugible- és pronunciar-se democràticament sobre el seu futur".

A Rabell li costa entendre que Espanya mai permetrà un referèndum

En aquest sentit, ha assenyalat que "aixecar amb caràcter d'urgència l'ofec financer de la comunitat no ens ha de fer perdre de vista que en un termini raonable i curt és necessari organitzar un referèndum amb garanties". "Una cosa no pot comprar l'altra", ha insistit tot assenyalant que un nou model de finançament per a Catalunya serviria per "preparar" una consulta legal i acordada.

A la Moncloa tot seguirà igual, i aleshores Rabell i la seva llista despertarà

Rabell creu que l'autorització d'aquest referèndum no requereix d'una reforma de la Constitució. Al seu parer, es podria optar per una "fórmula jurídica transitòria" com que l'Estat "cedeixi les competències per a la celebració de la consulta" a la Generalitat. Un procés que podria comportar "uns mesos o un any" si hi ha canvi de govern a la Moncloa, segons els seus càlculs. "El temps també forma part de la materia primera de la política", ha afegit.

Rabell comença a entendre que no vol ser comptat amb els perdedors i augmenta la tradició de la puta i la Ramoneta d’ICV-EUiA
 
Així mateix, l'exlíder veïnal ha negat la possibilitat que la confluència política que encapçala aposti per mantenir l'status-quo respecte a les relacions Catalunya-Estat. "Continuar com ara no seria tenir estabilitat, sinó una degradació sostinguda de les condicions de vida de la població de Catalunya. La batalla cal donar-la amb consciència que ens hi estem jugant molt", ha asseverat. Alhora, però, ha recordat que governs "a priori més favorables a Catalunya" -en referència al PSOE- van acabar tenint els "rampells" propis d'un Estat "centralista i centralitzador". Per això, Rabell s'ha esforçat en remarcar que "res ens serà regalat" i que "tot dependrà de la insistència de la mobilització de Catalunya, de la seva capacitat de fer-se escoltar i fer arribar el missatge arreu de l'Estat".

Rabell no és Colau, i això comença a notar-se en les expectatives de la coalició

Rabell també ha alertat dels riscos d'una DUI. Al seu parer, un procés d'independència sempre ha d'estar acompanyat d'una negociació amb l'Estat. "No funciona com una desconnexió suau i indolora quan és decidida unilateralment; desconnectar d'un Estat, organitzar una nova administració pública i estructura d'estat i garantir-ne el funcionament és una realitat complexa", ha apuntat. Sobretot quan hi ha "una oposició ferma per part de la matriu" -ha dit referint-se a l'Estat espanyol- i tampoc hi ha "simpatia per part les autoritats europees, que ho veurien com un factor de crisi". "No cal fer-se il·lusions de les complicitats de la 'troika', el Fons Monetari Internacional i Brussel·les", ha demanat tot citant el cas de Grècia, que creu que ha demostrat fins a quin punt la sobirania d'una nació petita és "menystinguda".
 
Insisteix en un Front d'esquerres que no suma com a eina per debilitar la candidatura de Junts pel Sí
 
D'altra banda, Rabell s'ha referit a la possibilitat que Catalunya Sí que es Pot, encara que no sigui la força més votada, lideri un govern progressista i d'esquerres amb ERC i la CUP. "Més que una pinça política, seria tenir respecte a la sensibilitat, el vot i l'interès democràtic de la majoria social d'aquest país", ha dit. És més, creu que aquesta suma de forces d'esquerra no suposaria "trair el mandat democràtic" del 27-S, "al contrari, seria l'expressió més genuïna i legítima del mandat democràtic de la Catalunya social", ha precisat.
 
Rabell obra la porta a Mas i a no ser comptat amb els derrotats: "Mai" al costat de C's, PPC i PSC
 
En canvi, ha estat contundent a l'hora de rebutjar la més mínima probabilitat que el seu partit s'incorpori a un eventual bloc constitucionalista, amb C's, PPC i PSC. "Sota cap circumstància Sota cap circumstància ens veureu amb formacions que estan contrariant l'anhel democràtic de la societat de Catalunya", ha constatat tot carregant contra el partit d'Albert Rivera, que veu com "una operació política d'Estat per recompondre la dreta" després dels escàndols de corrupció dels populars, i a la qual ha negat la seva "credibilitat democràtica".





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
Francesc fletxa Calders
17 d'agost de 2015, 16.24 h

Un activista popular o cultural, el primer que ha de tenir per no fer malbé el poble és sentit comú, intel·ligència i formació. No pot ser que faci un discurs que ja està gastat i arraconat. Senyor Rabell, escolti: ja fa molts anys que Catalunya ha sigut maltractada i colonitzada per l'Estat espanyol amb un intent clar de genocidi cultural. No volen que siguem com som. Volen que siguem com ells. No se n'han sortit malgrat que la força més gran de que disposen és la que els hi donen el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
17 d'agost de 2015, 13.24 h

#30 - Té tota la raó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
MARIA fletxa BCN
17 d'agost de 2015, 11.38 h

Sr. Rabell i Sr Duran... difícil saber qui es la copia i qui l' original.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Ai Senyor! fletxa Riells del Montseny
17 d'agost de 2015, 11.34 h

No us fiqueu amb l'edat, que en tinc més que ell i en cap cas compartiria les estupideses d'aquest senyor


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Ai Senyor! fletxa Riells del Montseny
17 d'agost de 2015, 11.28 h

Aquest Senyor no te ni puta idea de res. Un ego ficat on li han demanat, i fa el que li demana el cos, doncs no te altra cosa que li demani res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
17 d'agost de 2015, 11.12 h



Comunicat de la Resistència Antiespanyola :

Els acords aconseguits entre algunes de les més importants organitzacions polítiques i ciutadanes que estan a favor de la Independència a Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) per concórrer en una llista unitària a les eleccions del 27- S , mostren la força que la unió entre les diferents organitzacions i plataformes pot aportar al Procés de Construcció Nacional Català .

Han estat necessàries moltes reunions per aproxi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Carles V fletxa Vilanova
17 d'agost de 2015, 09.39 h

Fa el discurs de aa CiU dels 80...que cal tenir veu forta a Madrid, fer-nos sentir i fer pedagogia a l estat, esperar governs amics...quina cosa mes rancia, irreal i derrotista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Synera fletxa Barcelona
17 d'agost de 2015, 08.40 h

#25 Pot ser repapieja...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
17 d'agost de 2015, 08.02 h

Amb l'edat que té no pot ser que el Sr. Franco Rabell hagi oblidat l'etapa franquista i les seves conseqüències. No pot ser que NO vulgui la llibertat de Catalunya. No pot ser que caigui en tantes contradiccions. Però deu ser que prefereix estar cec davant la realitat, o desmemoriat, o perdut. Com per no reconèixer que és el poble qui dóna força i empeny aquest projecte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
17 d'agost de 2015, 08.02 h

Amb l'edat que té no pot ser que el Sr. Franco Rabell hagi oblidat l'etapa franquista i les seves conseqüències. No pot ser que NO vulgui la llibertat de Catalunya. No pot ser que caigui en tantes contradiccions. Però deu ser que prefereix estar cec davant la realitat, o desmemoriat, o perdut. Com per no reconèixer que és el poble qui dóna força i empeny aquest projecte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.