directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 08:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Catalunya Sí que es Pot veu la mà negra de la CIA rere Junts pel Sí

Coscubiela baixa del Sinaí amb les taules sagrades, i presenta una taula comparativa del tot tergiversada amb la qual pretén convertir el poble a la fe populista

Comentaris 46  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Joan Coscubiela ha compartit aquest dilluns una taula comparativa força matussera on s'intenta deixar en evidència que la candidatura Junts pel Sí, és una espècie d'invent de la troica, o una cabòria organitzada des dels despatxos de la CIA.

Taula comparativa
Taula comparativa

Comparteix
   


Etiquetes

Com va fer en el seu moment Moisès, segons l'Antic Testament de la Bíblia, Joan Coscubiela  ha intentat il·luminar el poble amb una taula on es comparen diversos aspectes entre la candidatura populista d'esquerres i Junts pel Sí. D'arguments hi ha de tots els tipus: de previsibles a surrealistes. Evidentment, és una espècie de definició de principis, perquè el grau de concreció és molt baix, i l'objectiu és simplement intoxicar amb mentides per mirar de crear un marc mental.

Mas president

La taula comença amb l'argument que centra el discurs del populisme d'esquerres espanyol, un discurs que han adoptat les candidatures purament unionistes. El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot és el presidenciable, mentre es pregunten si a Junts pel Sí el candidat és el "cuart" de la llista. El respecte d'aquesta candidatura per la llengua és constant, com ja vam explicar al directe!cat fa uns dies.

Primera mentida: la plena sobirania

El text defensa la "plena sobirania del poble català devant (sic) de cap altre marc". Catalunya Sí que es Pot defensa un procés constituent català dins el marc de la monarquia espanyola. Aquesta és la realitat, la formació populista enganya des del minut 1 quan Iniciativa va vendre la seva marca a Podemos, després de sis mesos de súpliques. Partint que la sobirania de la coalició ja resideix a Madrid, el fet que l'objectiu sigui intentar fer la revolució espanyola per mirar de poder arreglar alguna coseta després aquí és un insult total a la intel·ligència dels catalans. Com poden dir que defensen la plena sobirania del poble català davant de cap altre marc si en realitat segueixen subjectes al que digui el govern de Madrid? Quin procés constituent català es pensen que poden prometre si ho volen fer sense trencar la legalitat espanyola? Se'n recorden què va passar els dies previs al 9N?

La CIA, darrere Junts pel Sí

Sembla que tenen memòria de peix, perquè Catalunya té un president, una consellera, i una exvicepresidenta querellats per haver desobeït l'Estat. Sí, per haver-se rebel·lat contra l'Estat, cosa que ells no han estat capaços de fer mai, ni farien ocupant la presidència de la Generalitat. El text però, lluny de reflectir que Junts pel Sí proposa una Declaració Unilateral d'Independència per poder-nos governar nosaltres mateixos, diu que Junts pel Sí regalarà la sobirania a les grans indústries amb l'aprovació del TTIP (recordin, el tractat de lliure comerç entre EUA i la UE). Un tractat que l'eurodiputat Pablo Iglesias no va voler votar en contra perquè preferia anar-se'n a una entrevista radiofònica. Estarà bé que algú de la confluència d'esquerres ens expliqui si Espanya va votar favorablement o no al TTIP, i si efectivament les grans empreses -com ara per exemple les de Florentino Pérez- no controlen ja de facto aquest Estat.

El rescat ciutadà

Catalunya Sí que es Pot vol rescatar els ciutadans, segons diuen, per afrontar les seves necessitats més urgents. Està bé, però el propi Lluís Franco Rabell ha recongut que ab el model de finançament actual això és impossible. Per ells, però Artur Mas segueix retallant per gust o per vici, no perquè Catalunya pateixi un dèficit fiscal que no es dóna en cap altra regió del món. Ells diuen que Junts pel Sí no té programa social, ja que ells s'aboquen només a una sola fita. Avui Raül Romeva deia que el programa social de la candidatura independentista s'assemblava al del tripartit (on hi havia ICV). De fet, tot aquest procés independentista es fa, precisament, per aconseguir aquest rescat ciutadà que Junts pel Sí farà i Catalunya Sí que es Pot només proposarà o pidolarà a Espanya.
Zero corrupció

Catalunya Sí que es pot diu que cap membre de la seva candidatura està imputat per corrupció. De la candidatura independentista tampoc hi ha cap, però ells prefereixen tornar a mentir i diuen que hi ha una "corrupció estructural arrelada", que segurament no saben ni què significa. No hi ha cap membre de la candidatura independentista ni de l'actual govern de la Generalitat que estigui imputat per corrupció. Sí que hi ha hagut tres membres, com hem dit abans, que han estat querellats per posar el dret a decidir sobre la taula. Aquest és un trumfu que els populistes no es podran marcar mai. Aquí l'únic que institucionalment s'ha aixecat contra l'Estat ha estat el president Mas seguit d'ERC i la CUP, i això cou a les files ecosocialistes, acomodades al règim i a la dinàmica d'un Estat quan antany el PSUC havia estat un partit republicà i revolucionari.

Retallades i privatitzacions

El president Mas ho va dir en un dels darrers plens de la legislatura: anomenin-me una sola privatització que hagi fet aquest govern. Ningú no va respondre, ni Iniciativa ni la CUP. Tanmateix, les taules de la demagògia especifiquen calarament que mentre CSQEP revertirà totes les privatitzacions directes o encobertes, Junts pel Sí retallarpa, privatitzarà i, a més, sense solta ni volta, treu el tema dels peatges. Diu que Junts pel Sí, mantindrà els peatges i retallarà i privatitzarà. Cal dir que això és justament el que va fer Iniciativa per Catalunya els Verds mentre va governar a la Generalitat.
Esperem que Joan Coscubiela, després de rebre la inspiració de Pablo Iglesias, li expliqui tot això a Mariano Rajoy i tingui la sort, com a mínim, que la resposta sigui més amable que la del Tribunal Constitucional.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#46
19 d'agost de 2015, 12.59 h



Comunicat de la Resistència Antiespanyola :

Els acords aconseguits entre algunes de les més importants organitzacions polítiques i ciutadanes que estan a favor de la Independència a Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) per concórrer en una llista unitària a les eleccions del 27- S , mostren la força que la unió entre les diferents organitzacions i plataformes pot aportar al Procés de Construcció Nacional Català .

Han estat necessàries moltes reunions per aproxi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Miquel fletxa Barcelona
19 d'agost de 2015, 11.40 h

#39
Juns pels Si, junt amb la CUP, son les dues uniques opcións possibles, no es l'escenari l'ideal, però hi ha el que hi ha, i no siguem chovinistes i reconeixem que el cartell d'en Coscubiela te en algun punt la rao..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
18 d'agost de 2015, 20.13 h

PErqué, atacar a Junts pel si en aquests aspectos em sembla brut i patètic.

Però sobre tot, em sembla completament inútil i cntrari a la seva causa.

Quan se suposa que haurien de competir amb C´s, PP i PSC!!!!!! que son els reis de la corrpció, la pèrdua de sobirania i els que bloquegen tota ajuda social...


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
18 d'agost de 2015, 18.45 h

Som davant d'una oportunitat única per fer historia i aconseguir el nostre propi país, per un futur millor, més just i pròsper. Tot això depèn de nosaltres, anem a per totes i ni un pas enrere, Espanya no podrà aturar la nostra revolució democràtica, ara ja no, som-hi!!

Siguem els herois de la nostra història! Visca Catalunya lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Com poden ser tan i tan RUCS aquesta colla de desgraciats pancastellanistes? fletxa Doncs, molt fàcil: com podrien ser pancastellanistes si no fossin completament idiotes?
18 d'agost de 2015, 17.13 h



#36 A L E R T A ! ! ! ! NO BAIXIS LA GUÀRDIA, CAGARRONESES ! ! ! ! . . . Fonts molt ben informades m'han assegurat que MITJA DOTZENA DE NAZIS, ENTRE ELLS GÖBBELS EN PERSONA, . . . S`HAN INTRODUÏT A CASA TEVA I S'HAN AMAGAT ENTRE ELS DOS LLIBRES DE LA TEVA BIBLIOTECA ! ! ! !

JO DE TU, NO DUBTARIA EN DEMANAR AL TEU PARE L'ASTRA DE 9MM BENEMÈRITAMENT REGLAMENTÀRIA, I ANIRIA A BUSCAR-LOS ( a menys que vulguis que t'ataquin per sorpresa a mitjanit !!!!)


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Pep fletxa EL VENDRELL
18 d'agost de 2015, 16.14 h

#34 Company t'has deixat Gibraltar i això els fa mal i molt t'ho asseguro sempre s'ho recordo en els comentaris dedicats als fatxes VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
joan fletxa sabadell
18 d'agost de 2015, 16.05 h

Quina decepció sr. Coscubiela, no esperava que vostè caigués tant baix. He estat sempre un admirador seu. Gràcies a Deu, m'ha caigut la bena dels ulls, em sap greu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
18 d'agost de 2015, 15.17 h

Creus que et serà difícil escollir el 27-S entre aquestes dues opcions ?
Cap problema triaré "Junts pel Sí" ja que Catalunya si que es pot són tan mentiders que no puc creure ni el contrari del que diuen !


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Joan P. M. fletxa St. Boi de Llobregat
18 d'agost de 2015, 15.07 h

Els enemics de la independència PP-PSOE-C's-UDC ataquen només Junts Pel Si. A Catalunya No Pots som tan diferents d'ells que fem… el mateix.

NO A LA INDEPENDÈNCIA AMB MAS PERÒ SÍ A REFORMAR LA CONSTITUCIÓ AMB PP, PSOE, C's UPyD...


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
18 d'agost de 2015, 15.04 h

Els vostres pares i avis estan convençuts de votar Sí? Saben q l'Estat espanyol ha gastat en 3 anys el 35% del Fons de Reserva de Pensions?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.