directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pablo Iglesias no es menjarà els torrons

El líder de Podemos està cada vegada més contra les cordes

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

La formació que va emergir amb força a les europees -gràcies a la quota de televisió que va obtenir a les tertúlies de la Sexta-, difícilment tornaria a obtenir cinc eurodiputats si se celebressin europees altra vegada. Les enquestes cada vegada els donen menys representació. Les esqueres internes, Tsipras, i la recuperació de PP i PSOE entre les causes.

La cursa se li ha fet llarga a Pablo Iglesias
La cursa se li ha fet llarga a Pablo Iglesias
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

PP i PSOE es recuperen

La darrera enquesta encarregada per El Diario.es, no porta la bonanova a la formació que lidera Pablo Iglesias. El PP i el PSOE segueixen recuperant terreny, els populars obtindrien ara mateix entre 135/137 diputats, mentre que els de Pedro Sánchez se situarien entre els 118/121. Rajoy apurarà al màxim la convocatòria d’eleccions precisament per intentar potenciar al màxim la recuperació electoral de la seva formació.

Podemos cau en picat

Podemos no surt gens parada. L’enquesta els dóna tant sols una franja d’entre 30/34 escons (un 2,3% menys que al juny), recordem que havien arribat –segons algunes enquestes- a situar-se a finals de l’any passat a la franja dels 70-80 diputats, disputant el segon lloc al PSOE. Les coses tornen a lloc, i Albert Rivera tampoc en pot estar content, malgrat que la seva caiguda és menor (també havia estat inferior el seu creixement). C’s se situaria entre els 18/20 escons.

Teresa Rodríguez i el drama grec

Iglesias podria perdre el control del braç de ferro amb el que està governant el partit. Cada dia apareixen més informacions sobre fraus en els processos de primàries, i la revolta interna va creixent. La caiguda d’Alexis Tsipras no ha ajudat gens. De fet, Teresa Rodríguez, que lidera el front contestatari des de Podemos Andalusia, va criticar la tremolor de cames del líder grec a través d’una piulada a tuiter. Hores després havia de rectificar, suposem que motivada per alguna indicació des de la direcció, que va optat per tapar el fracàs grec dient que Tsipras havia donat una lliçó de democràcia per haver convocat eleccions anticipades per preguntar al poble què li havia semblat la gestió del mandatari.

A Iglesias ja no li serveix girar la truita d’aquesta manera tant barroera per intentar fer veure a la gent el que no és. Tsipras s’ha vist obligat a avançar eleccions –perquè les eleccions s’avancen quan les coses no van bé, com a Catalunya que hi ha factors excepcionals que han provocat aquesta circumstància-, ja que una part important dels diputats del seu partit s’han declarat el rebel·lió i ara han fundat un nou partit. Ni més ni menys. Podemos s’ha volgut identificar en excés amb el líder grec i, com sol passar, la jugada li ha sortit malament. Catalunya va entendre, amb l’inici del procés, que per molt Euskadi, Escòcia o Canadà que existeixi, cap procés polític és igual, i Catalunya és capaç de marcar els seus tempos i estil per sí mateixa. Iglesias paga ara les conseqüències d’haver-se situat al costat de la política fàcil i les promeses que s’esfumen amb el vent quan bufa.

Iglesias no es menjarà els torrons

Si l’enquesta es transforma en realitat, Pablo Iglesias no suportarà la pressió de les expectatives i haurà de plegar. Malgrat 30 escons és una representació notable –fora del bipartidisme- els objectius hauran quedat lluny de complir-se, i ell ja n’és conscient. El termòmetre català tampoc tira, Catalunya Sí que es Pot ha caigut en el vell ‘No’ a tot, però jo ho canviaré tot, i la gent ja se n’ha cansat. Avui hem vist a Iglesias intentant traure pit com un gos espantadís. El cap de files populista diu que sortiran a guanyar les generals, però també ha reconegut que la cosa pinta difícil. La soga política cada vegada el collarà més.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#40
26 d'agost de 2015, 12.58 h



Comunicat de la Resistència Antiespanyola :

Els acords aconseguits entre algunes de les més importants organitzacions polítiques i ciutadanes que estan a favor de la Independència a Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) per concórrer en una llista unitària a les eleccions del 27- S , mostren la força que la unió entre les diferents organitzacions i plataformes pot aportar al Procés de Construcció Nacional Català .

Han estat necessàries moltes reunions per aproxi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Francesc fletxa Calders
25 d'agost de 2015, 19.27 h

Pot ser que qui ha escrit això tingui raó en algunes coses però es desqualifica a sí mateix mostrant la seva antipatia per en Pablo Iglesia amb expressions com "gos espantadís" o "la soga política cada vegada el collarà més". És que avui ja no es pot ser periodista sense traspuar ideologia? Consti que jo no dec res a en Pablo Iglesias, jo sóc independentista declarat, però "lo cortés no quita lo valiente".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
24 d'agost de 2015, 22.06 h

Ja ho va dir en Cotarelo: "...si en Catalunya no saca un buen resultado, que es a partir de los 20 diputados, ya puede ir despidiéndose del liderazgo de Podemos, puesto que el partido no llegará a las elecciones españolas, igual como lo conocemos hasta ahora..."
De fet, ja té al seu interior tres corrents diferenciats, i a Catalunya quatre.
Missatge pels CSQEP: Podemos 35 + PSOE 120 = 155 escons al Congreso; Ciudad-Anos 20 + PP 135 = 155 escons al Congreso. Total 310 escons. Resten 40 escon... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
24 d'agost de 2015, 21.41 h

#33







NO SE PORQUE TE LLAMAN MICAELAAAAA, SI TU NOMBRE ES HORTENSIA TRAGANABOS,




SI CAMBIAS DE NOMBRE PERDERAS CLIENTES, LOS CAMIONEROS TE BUSCAN HACE DIAS,




ERES FAMOSA POR LAS XUCLATIS Y POR EL BESO NEGRO


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
24 d'agost de 2015, 21.33 h

#30
#28
#26
#31
#32
#33



SI LOS NERVIOS TE CONMUEVEN, YA SABÉS EL TRATAMIENTO, VIBRADOOOOOOOOOOOOR ROJIGUARROOOOOOO


LA ROJIGUARRA ES LO UNICO QUE TE CALMA, Y SI ES CON VIBRACION DEBE SER LA HOSTIAAAAAAAAAAAA!!!





.










..











...














....
















.....















.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Ernest Genís fletxa Terrassa
24 d'agost de 2015, 21.23 h


Aquesta Micaela #25 #26 #28 #30 #31 #32 #33 de debò que ha d'estar malament del cap, pobreta. Escriu tant , obsessivament, histèricament, que de debò que no pot estar en el seu sa judici.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
24 d'agost de 2015, 20.11 h



#30
#31
#33 hha ha ha ha ha haha ha . . . està completament HISTÈRICA.


Ara es passarà bona part de la nit vomitant les seves famoses RIDICULESES CANTIMFLESQUES ! ! ! !


MicaelaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAA A A A A ! ! ! !



HA HA H A HA HA HAH HA HA HA HA HAH HAH HAH HAH ! ! !



Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
24 d'agost de 2015, 20.04 h

#31
“En Podemos Cataluña se repite lo que ya se vivió en el PSC: bases castellanohablantes y dirección catalanohablante”




¿Qué no les gusta de Podemos Cataluña?

Hay algo que es de base. En las asambleas que se hacían el 15M en Plaza Cataluña, la lengua usada era el castellano. En las asambleas de los círculos, y puedo decir que he ido a muchas reuniones, se hablaba en castellano. Sin embargo en la dirección actual de Podemos Cataluña tanto Marc Bertomeu, como Gemma Ubasart o... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
24 d'agost de 2015, 20.01 h

#31

¿Por qué nace Podemos Unidos?

Si me permite, haré un poco de historia. Debido a la usurpación del espacio y a la infiltración del nacionalismo en las asociaciones y formaciones políticas de izquierdas, que ha sido prácticamente total, los que nos consideramos de izquierdas y no nacionalistas hemos vivido una larga travesía del desierto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
24 d'agost de 2015, 20.00 h

Antonio Francisco Ordóñez (Barcelona, 1966) era el candidato de la corriente Podemos Unidos que optaba a encabezar la lista de Podemos Cataluña en las elecciones a la Presidencia de la Generalidad. El ‘aparato’ del partido impidió participar a este abogado y letrado del Ayuntamiento de Barcelona en el proceso por un supuesto problema de forma. Se considera una persona de izquierdas que quiere poner el acento “en los temas sociales que interesan a las clases populares, y no en el nacio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.