directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Junqueras disposat a rebre una lliçó d’història sobre el RCD Espanyol

El president del RCD Espanyol s’ofereix a donar una classe d’història a Junqueras, després que aquest errés en l’explicació de l’origen dels colors de l’equip , i aquest l’accepta

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El líder d’ERC Oriol Junqueras ha respost a la invitació de Joan Collet a través de Twitter: “Estaré encantat d'acceptar la seva invitació Sr. Collet. Escoltar i aprendre és quelcom irrenunciable. Gràcies!”. Collet prèviament havia mostrat la seva “estupefacció” pública després d’haver sentit Junqueras a Rac1 relatar l’origen dels colors de l’equip que presideix. En un comunicat al web del club Collet assegura que Junqueras “va errar completament el relat”  atribuint el banc i blau al patrocini de la casa reial, quan resulta que van ser triats pels socis en assemblea i que es van escollir les indumentàries de blanc i blau, colors del blasó de Roger de Llúria, almirall que servia amb lleialtat a la corona catalanoaragonesa.

Comparteix
   


Etiquetes
La carta oberta del president Collet a Oriol Junqueras:

Benvolgut Oriol,
 
Em plau saludar-te i alhora fer-te coneixedor de la meva estupefacció després d’haver sentit la teva intervenció ahir al programa 'El Món a Rac1'. El motiu és ben clar: vas errar completament en el relat de l’origen dels colors blanc-i-blaus del RCD Espanyol de Barcelona. Comprenc perfectament que, malgrat la teva condició de notable historiador, l’àmbit del futbol no sigui precisament una especialitat que dominis tant com d’altres àmbits de la història. En aquest sentit, et convido a venir al nostre estadi, i, de la mà de documentació històrica i fets contrastats, poder conèixer la vertadera història sobre l’origen del nostre club i els nostres colors.
 
Jo no sóc un especialista en història, tot i que m’apassiona llegir sobre ella. Amb tota seguretat, el teu domini sobre aquesta ciència és molt superior al d’un aficionat com jo. Però ahir et vas equivocar. Així que m’ofereixo a donar-te una classe d’història sobre el RCD Espanyol. Ep!, de franc. I amb tota cordialitat. He tingut la sort d’haver après de grans estudiosos del nostre passat com Segura Palomares, Puyaltó o Fanlo. Espero que, malgrat la teva complicada agenda de líder polític i representant públic, puguis acceptar la invitació i et rebrem encantats. Sigui com sigui, em plau avançar-te una petita explicació a continuació.
 
El RCD Espanyol, que com sabràs fou fundat l’any 1900 per estudiants catalans de la Universitat de Barcelona, vesteix de blanc-i-blau des del 1910. El primer color que vàrem lluir fou el groc. L’explicació, ben senzilla: un dels primers directius disposava de tela d'aquest color en el seu negoci tèxtil. I, és clar, se'n va aprofitar. Ja aleshores, benvolgut Oriol, els pericos patíem estretors econòmiques, a diferència dels clubs d’origen estranger, de per sí amb major capacitat d’inversió inicial. Quan es va esgotar aquest material, vam utilitzar samarreta blanca, faixa blava i pantalons negres i també, més tard, el groc i el vermell. Ja al 1910, en concret en l’Assemblea del 20 de febrer, els socis van escollir les indumentàries de blanc i blau, colors del blasó de Roger de Llúria, almirall que servia amb lleialtat a la corona catalanoaragonesa. Des d’aleshores sempre hem lluït aquests colors. Per tant, lamentem haver de contradir-te però que l’Espanyol vesteixi de blanc-i-blau no té absolutament cap relació amb la concessió del títol de Reial per part de Sa Majestat Alfons XIII, concedit al Club posteriorment, exactament el 24 d’abril del 1912, com vares apuntar erràticament ahir dilluns.
 
Reitero la meva invitació per acollir-te al nostre estadi juntament amb experts sobre la més que centenària història del RCD Espanyol de Barcelona i poder enriquir el teu ja bast domini general sobre la matèria. I així, confio que d’ara en endavant vetllaràs per poder explicar la realitat dels orígens del nostre club i els nostres colors d’una manera més certa.
 
Rep una molt cordial salutació,
 
 
Joan Collet i Diví
President del RCD Espanyol de Barcelona



COMENTARIS fletxa taronja

item
#40
Felix Vidal Fiallega fletxa L´Hospitalet
2 de setembre de 2015, 10.49 h

Sr.junqueras, parece mentira que sea un personaje publico(politico), ya no sabe que hacer para ganar votos, se estan gastando dinero publico-nuestro dinero- en el plan soberanista , cunado los catalanes no tienen las nececidades cubiertas, deje de meterse con el R.C.D ESPANYOL, y dediquese a otra cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Joan fletxa barcelona
31 d'agost de 2015, 23.18 h

segueixo esperant respostes ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Joan fletxa barcelona
31 d'agost de 2015, 22.51 h

#37 quina gracia hem feu opinant dels origens del rival sense saber els vostres ... siusplau il.liustreu-me:

¿qui us va fundar i perque?

¿d'on venen els vostres colors?

¿vosaltres podrieu haber jugat al 1989 al barca?

hipocresia i ignorancia veig als vostres comentaris sumats al fet que #OriolJunqueras ni idea te de l'origen dels vostres colors ni sap mossegar-se la llengua en un programa en directe i us deixa en evidencia doncs ara teniu que inventar-vos la vostra historia per donar se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
26 d'agost de 2015, 20.47 h

#33 No sé si t'equivoques o no, però tú mateix... En tot cas els barrots son dor i negre: https://ca.wikipedia.org/wiki/Roger_de_Ll%C3%BAria


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
26 d'agost de 2015, 20.45 h

#32 Doncs potser tindrà raó en Junqueras: https://ca.wikipedia.org/wiki/Roger_de_Ll%C3%BAria


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
26 d'agost de 2015, 20.44 h

#26 Per favor, deixa de vomitar i llegeix i així t'informaràs. Intenta sortir de la fila dels necis. Fes-me el favor.
https://ca.wikipedia.org/wiki/Roger_de_Ll%C3%BAria


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
26 d'agost de 2015, 20.41 h

He entrat a la Wiki per veure si hi havia res. En castellà no hi ha cap comentari, però a la versió catalana, una mica més ampla en continguts, es pot llegir quins eren els colors del seu blasó o escut d'armes. Doncs resulta que els seus colors eren a ratlles or i negre: https://ca.wikipedia.org/wiki/Roger_de_Ll%C3%BAria


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
26 d'agost de 2015, 18.49 h

Tot el segle XX s'ha dit que la samarreta de l'Espanyol és un periquito blanc (com el seu germà gran) ficat a una gàbia. Les ratlles blaves són els barrots de la gàbia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Albert Gaspà fletxa Llavaneres
26 d'agost de 2015, 12.34 h

Disposat? Bé ha fet Collet informant-lo. Sort que Junqueras és professor d'Història Contemporània...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
26 d'agost de 2015, 12.27 h


Comunicat de la Resistència Antiespanyola :

Els acords aconseguits entre algunes de les més importants organitzacions polítiques i ciutadanes que estan a favor de la Independència a Catalunya ( CDC , ERC , ANC , Òmnium Cultural ,etc. ) per concórrer en una llista unitària a les eleccions del 27- S , mostren la força que la unió entre les diferents organitzacions i plataformes pot aportar al Procés de Construcció Nacional Català .

Han estat necessàries moltes reunions per aproxim... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.