directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Txiqui Benegas, gran defensor de la llibertat?

Moltes mostres de condol per la mort del dirigent socialista basc han destacat la seva lluita per la llibertat, però l’hemeroteca ha deixat algunes perles del finat que apunten cap una altra direcció

Comentaris 57  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La mort de l’històric dirigent socialista basc aquest dimarts ha propiciat moltes mostres de condol de destacats polítics espanyols i catalans que han destacat, sobretot, la lluita de Benegas per la llibertat i el seu tarannà dialogant. Entre ells Odón Elorza, el líder del PSOE Pedro Sánchez, el president espanyol Mariano Rajoy, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. El cert és que Benegas es va retratar opinant sobre la llibertat de Catalunya, el març de 2013 a El País, quan va assegurar que: “Plantear que la independència se puede pactar y sea una possibilitat pacifica es una ingenuidad mayor”, però va deixar més perles.

Comparteix
   


Etiquetes
“Companys va acabar a la presó i sotmès a un consell de guerra”

El diputat socialista Txiki Benegas, va ser un dels experts consultat a finals de 2013 per la revista Temas, vinculada a Alfonso Guerra, el del ribot de l’Estatut, per debatre sobre el model territorial. En la resposta a la qüestió sobre com influeix la realitat història de Catalunya i Espanya en els debats actuals sobre l’autonomia, Benegas advertia que: “Para aprender de la historia nos debemos situar en el 6 de octubre de 1934. Companys proclamó el Estado Catalán y la revuelta acabó con la autonomía suspendida, la Generalitat sustituida por un Consell designado por el Gobierno del Estado y Companys en prisión y sometido a un Consejo de Guerra posterior. La lección es sencilla: España y sus instituciones de Gobierno y representación no van a permitir la secesión unilateral de ninguna parte de su territorio”.

“L’independentisme és pervers”

En resposta a la pregunta sobre la influència de la realitat europea i l’economia mundial en el debat sobiranista Benegas sentència que el sobiranisme neda en contra direcció a la lògica europea d’esdevenir una unió de sobiranies compartides i afirmà: “El independentismo es perverso porque divide inexorablemente a la sociedad y a los pueblos. El independentismo no es punto de encuentro sino de división.Debería influir en el sentido de que la política y la incomunicación se sustituya por el diálogo continuado y sosegado sin prisas, hasta alcanzar un nuevo acuerdo. Ho hay otro camino civilizado.”

Primer aniquilar el referèndum i després dialogar de forma generosa i sincera

A la pregunta sobre com e podria resoldre el problema amb Catalunya l’exdirigent socialista del qual es destaca la lluita per la llibertat  ho té clar,  si Mas convoca un referèndum es porta al TC i un cop anul·lat cal obrir “amb generositat” un procés de diàleg “sincer” per resoldre el problema i recomana que durant tot el procés “hay que ser exquisitos con los ciudadanos de Cataluña, porque el verdadero problema es que se incremente la desafección de los mismo hacia España y lo espanyol”.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#57
agromenauer fletxa independentista de la calzada
30 d'agost de 2015, 07.24 h

#56 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
28 d'agost de 2015, 17.09 h


Sí, ya sé que es indigno de una persona normal, i más en mi caso, que soy un revolucionario, imitar lo que diria un socialista hijo de guarra, en Euskal Herria, para así excitar los ánimos de los catalanes.

Soy tan CRETINO que no entiendo que no hace falta excitar más ningún ánimo, y que con lo que hago es cargarme la credibilidad de los luchadores por la independencia de mi tierra.

Pero que le vamos a hacer, nací algo mariquita y las malas influencias ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
28 d'agost de 2015, 10.44 h


#26 los socialistas vamos a ganar las elecciones y volverá un gobierno de concentración que respete el estado de derecho español, pondremos un gobierno del PSC, nuestros socios en Cataluña, y si hace falta nos aliaremos con Ciudadanos, Upyd, o incluso llegaremos a algunos pactos puntuales con el PP , con tal de echar de una vez a los miserables independentistas que quieren demoler la Constitución en Cataluña, pero que no lo conseguirán porque estamos unidos frente al separatismo, vamos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
28 d'agost de 2015, 10.35 h


#49 sabes muy bien que tu amiguito chiqui benegas, que por cierto no era ni español, sino venezolano, es uno de los fundadores de los terroristas del Gal , es decir , él también era un terrorista, y no ha muerto en la cárcel, sino en su camita, bien calentito, eso no es justo, los tiranos y terroristas de estado deberían estar en el trullo y morir allí , rodeados de drogadictos, degenerados, bujarrones, etc. que es la fauna que les va bien .

No lamento la muerte de un terrorista de est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
28 d'agost de 2015, 10.30 h

#19 eres un cerdo español, no queremos seguir en tu país de mierda, españa apesta, ya está bien de aguantar dictadores , estamos hartos de españa, los pueblos lucharán para derrotar y destruir españa, hay que reducirla a cenizas.

Por la libertad, estamos preparados para la guerra !!!


Atacad cuando queráis, el pueblos os responderá , será una lucha sin cuartel , casa por casa, una guerra total !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
Perikles fletxa Terrassa
27 d'agost de 2015, 20.11 h

El "Benegas amb potes rosses" com l'anomenaven a la tertulia L'Orquestra de Catradio amb el Vendrell, el Barnils i companyia als anys 90. Quins temps aquells oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
27 d'agost de 2015, 19.13 h

Basc renegat, botifler, com la senyora aquella de les ulleres que també havia estat del PSOE. A aquesta els intereessa EPPAÑA i prou. El País Basc? El va ignorar com ha menystingut Catalunya. Un cop mort el volen fer campiòm de les llibertats. Quin cinisme!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
El palanca fletxa Burriana (Castellón)
27 d'agost de 2015, 17.00 h

#48 hijo de la gran puta, siempre que sea una colonia o una nación ocupada por la fuerza. Cosa que la región española de Cataluña no e tea en los dos casos, GILIPOLLAS DE MIERDA !!!

Vaya tarados mentales, jajajajaja. Hijo puta !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
El palanca fletxa Burriana (Castellón)
27 d'agost de 2015, 16.58 h

No, si os parece será gran defensor de la libertad, el terrorista, ilegal y violento Campanis y la puta madre que os parió a todos !!!
No guardáis respeto ni en la muerte de las personas. El delirio NAZIonal-catalanista están hijodeputesco que es una de las peores y retrógradas acciones del mundo moderno.

DESCANSE EN PAZ TXIQUI BENEGAS Y VIVA ESPAÑA !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Synera fletxa Barcelona
27 d'agost de 2015, 07.25 h


DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.