directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’unionisme espera que Duran li salvi la papereta

La caverna continua sense saber llegir la casuística catalana i veu Unió com el ‘gran rival’ de l’independentisme i Miquel Roca l'arma secreta de Duran

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Nacho Cardero, director de El Confidencial, assenyala avui que Miquel Roca Junyent és un poderós as a la màniga de Duran i Lleida, del qual espera que sigui la gran “arma secreta” contra la independència el proper 27 de setembre. En aquest context, Cardero assigna als democristians un surrealista resultat de fins a cinc diputats als quals els atribueix el paper de gran rival dels independentistes perquè, segons diu Unió “és dels seus”. De fet, Cardero dóna als de Duran i Lleida una força molt més gran que els escons obtinguts pel Partit Popular o Ciutadans. I d’aquesta manera, una vegada més la caverna espanyola no entén en absolut què està passant a Catalunya i fa el ridícul. 
Si Unió és el més gran rival de la independència, no cal que patim.
 
Que l’unionisme no ha entès mai el procés no és novetat i l’article del director de El Confidencial avui n’és una prova més. Nacho Cardero alhora que dóna un resultat –inassumible- de 5 escons als democristians  pretén atribuir-los el rol de gran enemic de l’independentisme. Amb 5 escons, com a màxim.
 
El director del diari fa el següent raonament: “ Unió ha irrumpido con gran fuerza en el nuevo escenario político. Hasta tal punto que es percibido por los independentistas como su gran rival, el enemigo a batir, más incluso que Ciudadanos o PP porque Unió es de los suyos, porta en las venas su misma sangre”. D’aquesta manera, pretén , segurament en un intent fallit de debilitar la credibilitat de CDC, fer-nos creure que l’amenaça de Duran – si es que es pot arribar a dir que Unió és una amenaça”- és més rellevant que la del PP o C’s i que és una de les majors preocupacions dels independentistes a les portes del 27-S. Un cop més la lectura del que passa a Catalunya no es correspon en absolut al que s’escriu a les pàgines impregnades d’unionisme espanyol.
 
De fet, en el seu argument, Nacho Cardero, no deixa de fer servir com a prova el superheroi  SuperCat: “A SuperCat, el héroe que se han sacado del magín los secesionistas para derrotar a los españoles, sólo hay un material capaz de debilitarlo: la ‘duranita’”. Ni la ironia no capten.
 
Miquel Roca Junyent: arma secreta?
 
L’article d’El Confidencial assegura que l’advocat de la Infanta en el cas Nóos i fundador de CDC, Miquel Roca Junyent és “l’arma secreta” de la qual disposa Duran i Lleida per fer el seu gran cop d’efecte. Segons afirma, Roca Junyent no està disposat encara a donar la cara per Unió però entre els seus cercles hauria dit que “La millor opció és donar suport a Duran”. El que no acaba de concretar Cardero és com i de quina manera Junyent serà una “arma” de Duran.
 
Duran té el recolzament de Rajoy
 
En l’únic punt en que segurament Nacho Cardero, s’aproxima una mica a la realitat és quan afirma que Unió té “l’aval tàcit del Govern central”. No és difícil pensar que, al cap i a la fi, els moviments de l’etern candidat a Ministre d’Afers Exteriors no molestin als seus col·legues del Govern. Però si realment l’Executiu espanyol espera que Duran li salvi la papereta – teoria bastant dubtosa- un partit que molt provablement perdrà la representació parlamentaria, la independència serà encara més fàcil.
 
 
 
 
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
2 de setembre de 2015, 11.08 h




No vas acceptar la vergonya.
Vas resistir.
Vas sacrificar la teva vida
per la Llibertat, Justícia i Honor.





( Del Memorial en Honor a la Resistència )




.............................



Lotsa ez zenuen onartu.
Eutsi zenuen.
Zure bizitza sakrifikatu zenuen Askatasuna , Justizia eta Ohorea .


Memorialen Honorren Resistenciari ( )



.................................




Non aceptaches a vergoña.
Resistiches.
Sacrificaches a túa vida
pola Liberdade, Xustiza e Honra.





( Do Memoria... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
valeri fletxa bna
1 de setembre de 2015, 18.49 h

Duran Lleida, mentre li mantinguin la mamella està disposat a fer qualsevol cosa. Un home sense escerupols i sense principis. Independencia ja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pep fletxa EL VENDRELL
1 de setembre de 2015, 18.28 h

Lo comento en "panyol" para que se enteren los de la sexta, la antena tres y tele cinco si conseguimos la indepen. no tendriamos que consentir que siguieran emitiendo en Catalunya que se vayan a la real mierda ningún anuncio de empresa catalana aunque los anuncios o los programas fueran en catalán a la real mierda esta gentuza intoxicadora y mentirosa yo ya las e desconectado hoy a la real mierda VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Pep fletxa Baix llobregat
1 de setembre de 2015, 12.58 h

que pot fer aquest pobre home ? a mes ara com a subdit del pp ha de deixar de parlar en CATALA i des de avui parla el LAPAU, vaja que no se si els CATALANS que ell demanarà el vot potser ni l'entendran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
jcc fletxa bcn
1 de setembre de 2015, 12.32 h

Duran: fer de Cambó requereix ser quelcom mé que el noi dels encàrrecs. Cal elegancia, saber efr i haver-se guanyat un prestigi. Això et manca. Seràs el virrei del PP i poca cosa més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
1 de setembre de 2015, 11.20 h

FASES DE GANDHI

1) Ignoren

2) Riuen

3) Ataquen (acabant)

4) Guanyes

Us enrecordeu com ignoraven? I el molt que reien? Després tot foren atacs de ira, ràbia, desferen les fúries... per a què?

Ara fan pena.

Game over!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses orientales (que hablais en LAPAo o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (joan Sales dixit fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
1 de setembre de 2015, 11.11 h

Merkel advierte a Mas que 'hay que respetar' los tratados de la UE porque 'garantizan la soberanía e integridad territorial de los estados'

http://www.elmundo.es/espana/2015/09/01/55e5657c22601d3e3c8b457a.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
1 de setembre de 2015, 11.06 h

DESCONCIERTO ESPAÑOL

La realidad se ha impuesto finalmente y parece como si, a la vuelta de las vacaciones, el presidente del gobierno finalmente se hubiera enterado del problema al que tiene que hacer frente sin remedio, las elecciones catalanas, un problema que se ha enconado en buena parte gracias a su indolencia y su fabulosa incompetencia.

Según doctrina reiterada del gobierno y sus apoyos mediáticos las elecciones catalanas son una elecciones autonómicas corrientes y molientes, par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep M. Puig fletxa Terrassa
1 de setembre de 2015, 10.29 h

En Duran no vol perdre el càrrec d'Exteriors que li dóna el Congrés de Diputats i vol continuar amb les seves particulars relacions internacionals. Per altra banda, vol garantir-se una jubilació pacífica, lluny de tot el que li està passant el President Pujol per haver obert la finestra a l'independentisme. Duran ja va advertir que l'Estat Espanyol és molt poderós i que la maquinària de l'Estat pot fer molt de mal. Arrossegarà algun desprevingut incaut però no té cap argument convin... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
1 de setembre de 2015, 09.26 h




Cada cop que vaig al lavabo visito al Roca i s'ho empassa tot.



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.