Romeva, el candidat més ben preparat de carrer
El cap de llista de Junts pel Sí és el millor en formació, coneixement de llengües, i experiència professional
Arriba el setembre, mes en què els catalans escolliran els seus representants. Ara bé, si el càrrec de diputat al Parlament de Catalunya es decidís mitjançant un procés de selecció de personal, Raül Romeva seria el primer escollit sense cap mena de dubte, com il·lustra el gràfic que acompanya aquesta informació. El cap de llista de Junts pel Sí és, de lluny, el candidat més fort dels que es presenten a les eleccions del 27S. Supera a la resta en formació acadèmica, coneixement d’idiomes i experiència professional fora de la política.
El candidat de Junts pel Sí parla sis llengües
Romeva destrossa els seus contrincants en formació, ja que és llicenciat en econòmiques i té un màster en relacions internacionals. També té un coneixement d’idiomes molt superior a la resta de candidats, ja que parla sis llengües: català, castellà, anglès, francès, italià i serbocroat. En experiència professional, té un bon balanç entre els càrrecs públics i els allunyats de la política.
El perfil idoni per potenciar les relacions exteriors de Catalunya
En concret, va ser eurodiputat per ICV durant 10 anys, però també ha estat investigador sobre conflictes armats, professor universitari i consultor de l’ONU, l’OSCE i la UNESCO sobretot per ajudar en la reconstrucció de Bòsnia després de la guerra dels Balcans. A més, no és membre de cap partit polític, així que no ha de retre comptes a cap aparell i podrà votar més en consciència que la immensa majoria de diputats al Parlament de la legislatura que ara ha acabat. El perfil del número 1 de Junts pel Sí és especialment adient perquè s’encarregui del departament d’exteriors de la Generalitat si la candidatura independentista guanya el 27S, perquè l’apropament a Europa serà crucial si el full de ruta s’ha de posar en marxa.
Rabell no té cap experiència com a diputat
Raül Romeva deixa en evidència la resta de caps de cartell, començant per Lluís Rabell. El líder de Catalunya Sí que es Pot ‘només’ compta amb el títol universitari de traducció i interpretació, després d’haver deixat sense acabar filosofia i lletres, i també ciències econòmiques. No té cap experiència com a diputat o com a càrrec públic, i la seva formació de traductor tindria una utilitat relativa a l’hora de gestionar el país si guanya. L’altre rival directe de Romeva, el cupaire Antonio Baños, té el taló d’Aquil·les en els idiomes, ja que com a mínim no consta que tingui domini de llengües. No obstant, tant Rabell com Baños no són militants de cap partit, cosa que els afavoreix de cara a la ciutadania.
Iceta, Albiol i Espadaler, un quart de segle mantinguts per sous públics
En canvi, Iceta, Arrimadas, Espadaler i Albiol depenen de quatre forts aparells de partit polític. I en menor o major mesura, tots depenents de Madrid. La candidata de C’s i fins i tot el de UDC encara tenen una formació acceptable, però Iceta i Albiol són l’exemple clàssic dels homes de partit abocats tota la vida a ascendir en l’organigrama de la formació i a mantenir un sou públic. Ho avalen 28 i 24 anys respectivament encadenant càrrecs, un temps molt semblant al d’Espadaler des que el 1991 va ser escollit regidor de Sant Quirze de Besora.
Notícies relacionades
- Romeva i Junqueras fan una crida als indecisos i reclamen que la independència és "un deure" 30.08.2015.
- Iglesias, de fora vingueren per alliçonar-nos 29.08.2015.
- El cinisme d’Albiol, en contacte permanent amb la cúpula d’Interior, exigeix explicacions a Junts pel Sí 29.08.2015.
- Romeva: “l'Estat comptarà el vot a Catalunya Sí que es Pot al bloc del 'no' 29.08.2015.
- Vídeo: Junts Pel Sí, ho peta 28.08.2015.