directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Observarem sempre la llei... de la República Catalana

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-  Repeteixen sense aturador el mantra. Compliment estricte de la llei. Respecte escrupolós a les sentències. Naturalment, sempre, aplicat (només) als altres. Intenten fer veure que aquest és el debat. I no. De cap manera, encara que els nostres, sovint, no sàpiguen expressar-ho. De sempre, nosaltres som més de sentències i lleis que ells. L’únic que passa és que d’aquí poc deixarem de sotmetre’ns a la sobirania de la legislació i els tribunals espanyols per atendre només a les lleis i les sentències de la República Catalana. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.

 

Comparteix
   


Etiquetes

González, Felipe (expresident del govern espanyol).
Proposta desèrtica.
Els més vells el recordareu per la seva coherència encomiable. D’entrada, no. Ens ha fet un favor dels grossos, sembrant més decepció entre milers i milers dels seus antics seguidors a Catalunya, el més il·lustre, l’ex delegat del Govern espanyol Francesc Martí Jusmet. Ara, esperem una nova epístola de José María Aznar per acabar d’animar la festa i oferir-nos una nova empenta cap al cel. La desbarrada, el to i el nivell de la carta publicada a “El País” per Felipe González el cap de setmana passat, d’autèntica vergonya aliena. Més enllà dels insults relatius a les analogies albanesa i nazi-feixista, l’absència absoluta de cap proposta en positiu. I la rematada final: la verbalització que els importa un rave què votem, la nostra voluntat, ni tant sols la nostra opinió. Vaja, per federar-s’hi a sobre.
 
Hernando, Rafael(portaveu del PP al Congreso de los diputados).
Ens ajuden a accelerar.
El Partit Popular esmola les eines repressives per actuar per la via penal contra la desconnexió catalana. A la decisió democràtica del poble hi oposaran la policia. Amb un tuf electoralista evident, una vegada més, fins i tot davant el moment clau del procés, el PP prioritza la consolidació de la seva posició a Espanya a la possibilitat de guanyar algun espai a Catalunya. Ens donen per perduts i ho fien tot a l’aplicació d’una solució de força. El rebuig a la mesura ha estat ampli, fins i tot entre sectors clarament dependentistes. Per a l’independentisme suposarà una acceleració considerable dels temps: de 18 mesos a 18 dies. La desconnexió haurà de ser, per força, molt més ràpida i concloent del que segurament els promotors del procés voldrien. Espanya així ho ha decidit.
 
Mas, Artur (president de la Generalitat).
Despullar el muntatge.
El Partit Popular s’ha en sortit només molt parcialment a l’hora de desviar el tema. D’impedir que debatem sobre el plebiscit. Sembla que l’afer del 3% tindria un percentatge encara inferior d’incidència en el resultat del 27-S. Una àmplia majoria dels votants no és tan fàcil d’entabanar. Sabem el que ens hi juguem i, a aquestes alçades, comencem a conèixer tot el repertori dependentista d’empastifament, d’estratègia de la por i de la mentida. Les cartes estan marcades. Ens sabem els trucs de memòria. En aquest marc de referència, amb el record ben viu de l’estratègia de difamació de la campanya del 2012, el president ha passat aquesta setmana a l’ofensiva per denunciar l’ús de l’estat per abatre políticament els seus enemics. També volem una nova República per evitar una erosió de l’estat de dret tan radical com la que està protagonitzant aquest govern regressiu del Regne d’Espanya. Per a no veure mai més el PP.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis 
 
Merkel, Angela (cancellera alemanya).
Resposta de manual, silencis eloqüents.
Tal i com han fet bona part dels analistes compromesos amb la plena llibertat del país, la millor manera de valorar la intervenció de la cancellera Merkel en l’afer català (anunciada prèviament per via diplomàtica al Govern català), és comparar-la amb el procés de disgregació de l’antiga Iugoslàvia. Fer-ho així dóna la mesura exacta per calibrar l’estrepitós fracàs de la diplomàcia espanyola. A les taxatives amenaces d’aleshores, amb negativa absoluta a un reconeixement futur de la independència, s’oposa ara la voluntat expressa de negar-se a opinar sobre les conseqüències d’una declaració unilateral a Catalunya i a les seves conseqüències en relació a la UE. Només una rutinària i equívoca menció al concepte d’integritat territorials als Tractats que un observador no implicat com ara la premsa nordamericana va qualificar de vaguetat.
 
Rabell, Lluís(cap de llista de Catalunya Sí que es Pot al Parlament de Catalunya).
Mirada espanyola.
Finalment, ha estat Pablo Iglesias qui ens ha comunicat que el seu candidat a Catalunya per a les eleccions del 27-S no assistirà a la Via Lliure de la Meridiana. Més tard, Rabell ha explicat que per primera vegada en molts anys no participarà en les mobilitzacions reivindicatives de la Diada. M’ha recordat el famós acudit del conductor solitari que s’exclama que tothom tret d’ell s’ha tornat boig i circula en contra direcció. Una mena de sisè sentit. Justament quan el país té al davant la possibilitat de fer la revolució més gran dels darrers tres segles el revolucionari decideix quedar-se a casa. El seu marc de referència, per desgràcia, és ja només Espanya. Conscients de la impossibilitat de guanyar a Catalunya, esperen només un canvi miraculós a Madrid. Taumatúrgic i lent, perquè ja parlen de fer efectiu el dret a decidir d’aquí a dues generacions.
 
Sabater, Dolors (alcaldessa de Badalona).
Sensibles amb el país i amb el món.
Talment com el nou alcalde de Sabadell, el republicà Juli Fernández, l’alcaldessa de Badalona ha manifestat públicament la seva voluntat de participar a la Via Lliure a la Meridiana de Barcelona. Fa prevaldre, doncs, el seu compromís amb el país, per sobre dels seus lligams electorals: una bona lliçó per a la seva homòloga barcelonina davant la votació de dilluns sobre l’entrada de Barcelona a l’AMI. Sabater, a més, ha estat impulsora de la xarxa de ciutats-refugi dels Països Catalans que s’ofereixen com a espais acollidors per a fer front al drama humanitari de l’exili que provoca des de fa mesos la guerra a Síria i l’Iraq. Una vegada més, en contradicció amb aquells que volen contraposar la mirada propera i la universal, es demostra que no només no són incompatibles sinó que acostumen a aparèixer indestriables. Qüestió de sensibilitats.

 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
7 de setembre de 2015, 12.16 h



No vas acceptar la vergonya.
Vas resistir.
Vas sacrificar la teva vida
per la Llibertat, Justícia i Honor.

( Del Memorial en Honor a la Resistència )

.............................


Lotsa ez zenuen onartu.
Eutsi zenuen.
Zure bizitza sakrifikatu zenuen Askatasuna , Justizia eta Ohorea .


Memorialen Honorren Resistenciari ( )

...............................

Non aceptaches a vergoña.
Resistiches.
Sacrificaches a túa vida
pola Liberdade, Xustiza e Honra.


( Do Memorial en Honra á Resis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Santi Capellera fletxa Barcelona
6 de setembre de 2015, 18.30 h

XAVIER SALA i MARTÍN, "És l'hora dels adéus"

Cal llegir-lo molt atentament. @XSalaimartin, com sempre posa i deixa les coses molt clares, i les exposa encara més clarament! ow.ly/RQUcs

#HoraDelsAdéus


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
El Carrasclet fletxa Capçanes/Fossar de les Moreres
6 de setembre de 2015, 18.25 h

#11 Ho veieu com és la puta tarada de la Micaela Romualda aquest paio mimetitzat, guardiacivilot miserable i covard!!! Escriu Nazis, Nazis! amb la primera lletra majúscula, hahahaha! Feixista fill de puta, que dorm amb la gallina de l'estanquera i se la pela i s'eixuga amb el drapot fastigós! A aquest paio quan passa pel davant d'una foto de l'assasí criminal fill de puta Franco, se li aixequen el braç i la polla sense que el cervell (que no crec que li funcioni) li'n doni l'ordre! hahaha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
6 de setembre de 2015, 17.02 h



Rajoy "PICAJOSILLO". Semble que ens estiguis donant la benedicciò I PER IN SECULA, SECULORUM, AMEN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
6 de setembre de 2015, 16.57 h

Ulldepoll, et diu feixista per què et comportes com tal, molts espanyols són gent honorable i honrada, però l'escòria abunda i és la causa de què el país veí no aixequi el cap ni ara ni mai! La corrupció, l'odi la fanfarroneria i el dret a viure del compte paga'n els altres, estan massa arrelats al vostre territori, per anar bé faria falta una epidèmia que ataques als culpables de crims contra la humanitat, llavores espanya tindria una oportunitat de convertir-se amb un país normal,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
ESTAT ESPANYOL MISERABLE, DECADENT, CORRUPTE I DEGENERAT = INCOMPETÈNCIA IRRESPONSABLE I PARÒDIA ESPÈRPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE D'ESTAT DE DRET = NIU DE CORRUPCIÓ I DE FANFARRONERIA CRETINA fletxa || || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || ||
6 de setembre de 2015, 16.24 h




#11 Feixista, no pas "perquè has nascut a Caspanya", AIXÒ T'HO INVENTES TU, cretí i descarat com ets.


Feixista perquè aquí t'hem vist defensar moltes vegades, Micaelita, una CONSTITUCIÓ QUE VA SER REDACTADA I VOTADA SOTA EL XANTATGE DE TOT L'APARELL D'ESTAT FRANQUISTA, i UNA MONARQUIA QUE VA SER IMPOSADA MANU MILITARI PEL FEIXISTA FRANCO.


I, si Franco era un feixista, els cretins fanàtics IDIOTITZATS com tu , que defensen la seva obra, TAMBÉ SOU FEIXISTES, US AGRADI O NO.


ENT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jo fletxa Ripoll
6 de setembre de 2015, 15.11 h

#10

Si tu me llamas fascista sólo porque nací en España, luego no nos sorprendamos de que a los indepes os llamen Nazis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Un de tants fletxa Catalonia
6 de setembre de 2015, 14.42 h

Faixistes caspañols, us sona aquest soroll ? Tic tac, Tic tac, Tic tac, Tic tac, Tic tac, Tic tac, Tic Tac. Se us acaba el temps de fer l´idiota. TIC TAC, TIC TAC, TIC TAC, TIC TAC.

El " 27-9-15 ", no l´oblidareu mai.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
6 de setembre de 2015, 12.35 h

Catalunya suspèn cautelarment la pertanyença a Espanya mentre analitza si militants del PP disfressats de jutge poden decidir per nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
historiador fletxa canamunt
6 de setembre de 2015, 12.02 h

Fa temps algú va dir: Els pobles que no han après de la seva història (les colònies), estan obligats a repetir-la.
Els castellans sembla que no l´han volgut aprendre mai, i ara toca Catalunya.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.