directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 10:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

475.000 nous llocs de treball i una taxa d'atur del 7%, les previsions d’una Catalunya independent

Un estudi de l'ANC assegura que aquest objectiu s'aconseguiria en tres anys i el 85% de la nova ocupació l'aportarien les empreses del sector privat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un estudi elaborat per l’economista i consultor d’empreses i institucions públiques,Josep M. Vázquez, situa la reducció de l’atur català fins a una tercera part de l’actual situació  gràcies a l’assoliment de la independència. Segons aquest informe 2 de cada 3 persones sense feina podrien ser contractades amb el nou Estat, reduint l’actual nivell d’atur del 19,1% a només el 6,6% en molt pocs anys. Una xifra d’aturats que situaria Catalunya al nivell dels països de la UE més desenvolupats 



Comparteix
   


Etiquetes
L'estudi serà difós aquesta mateixa setmana al conjunt d’organitzacions sindicals del país.

Amb aquest augment de població activa, l’atur es reduiria fins el 6,6% o fins i tot menys
, si tenim en compte que hi hauria altres factors de reactivació econòmica que acompanyarien la inversió pública de la República catalana.

Aquest informe analitza els llocs de treball, en cada àmbit d’activitat , que es crearien amb el nou Estat, un cop Catalunya tingués la capacitat de decidir l’ús dels recursos fiscals que l’actual Estat espanyol no retorna al nostre país (16.000 milions € anuals) tot destinant una part significativa a tres àmbits prioritaris: infraestructures, administració pública, i sanitat i educació.

Quasi 9 de cada 10 llocs de treball –en concret el 84,6%-- estarien vinculats a empreses privades, a partir de  la inversió pública en sectors clau per a la competitivitat de la nostra economia i la qualitat de vida de la ciutadania. En l’àmbit de les infraestructures es contempla l’execució de les inversions pendents i ja previstes al Pacte Nacional per a les Infraestructures del 2009.  Una part important d’aquestes inversions estan relacionades amb la xarxa ferroviària, incloent la modernització de rodalies, la construcció dels accessos als ports i la construcció del corredor del Mediterrani. Pel que fa a l’augment del nombre de treballadors públics amb el nou Estat, la xifra total quedaria encara per sota de les mitjanes de l’OCDE i de l’actual Estat espanyol.

En aquest estudi es detallen fins a 285.000 llocs de treball, que es crearien a curt i mitjà termini, i que no serien temporals sinó que es mantindrien al llarg del temps. Es calcula que existeix un potencial de 190.000 llocs de treball addicionals, que provindrien dels imports del dèficit fiscal, un cop descomptat el finançament de les inversions en les actuacions prioritàries en infraestructures i la millora dels serveis públics i l’administració abans assenyalades.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
LLUIS fletxa bcn
26 d'abril de 2017, 17.31 h

El sobiranisme perd el suport dels agents econòmics.
La majoria de les patronals i els sindicats estaven a favor del dret a decidir i el pacte fiscal, però en contra de la independencia.

N.B. LA PATRONAL N'HO CREU AIXI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.