directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

'Volem crispetes', nova campanya per defensar el cinema en català

La Plataforma per la Llengua vol denunciar que és possible demanar crispetes i beguda en català però no veure pel·lícules en la nostra llengua

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Quan falten poques setmanes per l'aprovació definitiva de la Llei de Cinema, que normalitzarà el català a les sales, la Plataforma per la Llengua ha volgut impulsar una darrera campanya per denunciar la situació que esmenarà la nova llei. Sota el lema de 'Volem crispetes', l'organització repartirà al metro milers de paperines de crispetes perquè la ciutadania recordi que el dret de demanar beguda o crispetes en català no es reconeix a l'hora de triar la pel·lícula. L'entitat ha recordat que actualment només el 3% de les sales del Principat projecten cinema en llengua catalana, malgrat els nombrosos estudis que demostren que les projeccions en català són plenament rendibles.



Comparteix
   


Etiquetes
La campanya 'Volem crispetes' persegueix posar en evidència la situació de desigualtat que pateix el català al cinema si la comparem amb altres llengües similars i reclamar-ne una regulació del sector. Segons la Plataforma per la Llengua, la situació actual de la llengua catalana al cinema afavoreix una discriminació lingüística única en el context europeu. Per tal de difondre aquest missatge, la Plataforma per la Llengua ha ideat, en col·laboració amb l'agència de publicitat Alícia, aquesta campanya que pretén introduir en la ciutadania de manera simpàtica i visual el debat sobre la situació de la llengua catalana al cinema.

Com fer-ho? Utilitzant una imatge impactant i fàcilment identificable amb el cinema, com són les crispetes, i un missatge que remet a una qüestió de drets i que obre la reflexió següent: com és que, mentre a qualsevol cinema, podem demanar crispetes o 'pedir palomitas', podem beure un refresc o 'tomar un refresco', no passa el mateix amb les pel·lícules que hi veiem? És a dir: com és que no hi ha una igualtat real de drets en el cinema?

Segons les avaluacions realitzades per la Plataforma per la Llengua, la presència de cinema en català a les nostres pantalles és més que escassa, i no arriba a un 3% de mitjana, malgrat les xifres demostren que el català és rendible en molts mitjans, també al cinema, tot i les precàries condicions d'ubicació, horaris i manca de publicitat de les sessions en català. La campanya es difondrà a través del web volemcrispetes.cat i també de xarxes socials com Facebook, Twitter o Youtube. Aquesta iniciativa culminarà amb una acció que es celebrarà la setmana que ve i durant la qual es repartiran gratuïtament milers de paperines plenes de crispetes.








COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.