directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 19:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Mig milió de persones podran votar a la consulta sobre la independència del 20J

Després d'aquest diumenge, més de la meitat dels municipis del Principat hauran pogut participar-hi

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Un total de 488.501 persones de 44 municipis catalans estan cridades a votar a la consulta sobre la independència del pròxim 20 de juny. En aquesta onada, 24 comarques celebraran consultes però la que en concentrarà més serà el Baix Llobregat, amb cinc municipis. La localitat més gran a participar-hi serà Mataró, amb un cens de 101.576 persones majors de 16 anys i que estarà coordinada per Alfons López Tena, artífex de l'èxit de participació del 13D a Osona. Amb aquesta darrera onada, se superaran la xifra dels 500 municipis –més de la meitat del Principat- que hauran celebrat consultes. Uriel Bertran, portaveu de la Coordinadora Nacional, ha destacat el caràcter 'metropolità' d'aquesta onada i ha qüestionat que el 'cinturó roig' sigui impenetrable ja que s'hi registra un percentatge de vot anticipat similar al d'onades anteriors.

Comparteix
   


Etiquetes
Les comarques que acolliran la consulta sobre la independència aquest diumenge són l'Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Baix Camp, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Cerdanya, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Maresme, Noguera, Osona, Pallars Sobirà, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segrià, Selva, Tarragonès, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Bertran ha afirmat que davant 'l'atzucac' en el que es troba l'Estatut, 'l'únic camí de futur és el dret a l'autodeterminació' i ha assegurat que després d'aquesta última onada de l'any, els pròxims mesos es dedicaran a treballar perquè el màxim de municipis restants de Catalunya organitzin consultes el pròxim 10 d'abril, quan es faci a Barcelona.

Crida a la ciutadania per col·laborar amb la recollida de signatures pel referèndum oficial sobre la independència

Després que dimarts la Mesa del Parlament admetés a tràmit la Iniciativa Popular per convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya, els seus impulsors estan centrats ja en aconseguir el màxim nombre de persones que s'acreditin com a fedataris per col·laborar amb la recollida de signatures que s'ha d'iniciar properament. Calen unes 220.000 signatures per aconseguir que el Ple del Parlament voti la convocatòria, tot i que se'n volen aconseguir moltes més per demostrar el suport social que té la iniciativa. És per això que s'ha habilitat un formulari perquè totes aquelles persones que vulguin participar d'aquest procés històric s'hi puguin inscriure.







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
11 de juny de 2010, 13.46 h

El cens electoral de Mataró és 97.130 persones.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PAÏSOS CATALANS
11 de juny de 2010, 12.33 h

#2
EN EL MEU DNI VERDADER DIU CATALÀ (EL QUE M´IMPOSA EL PUTO ESTAT ESPANYOL M´IMPORTA UNA MERDA), EN EL MEU COR DIU CATALÀ I EN EL MEU CERVELL DIU QUE ESPANYA ÉS UNA GRAN MENTIDA. VISCA CATALUNYA LLIURE!!!. FEM UN FAVOR AL MÓN I A NOSALTRES MATEIXOS I DISSOLEM AQUESTA MERDA QUE ANOMENEN ESPANYA EN QUE SI ES POGUÉS NOMÉS QUEDARIEN ELS DE "CASTILLA LA VIEJA" I ENCARA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
pasbort fletxa Vila-real
11 de juny de 2010, 10.35 h

Anem a veure.... quantes MENTIDES necessiteu que us diguin? ara s´han tret de la mànega que dessistiu de VOTAR INDEPENDENCIA es la (multimilèssima MENTIDA del REFERENDUM, aixís es guanyen el VOT d´enguany i amb sort com el del ESTATUT els servirà per dintre de 4 anys més...tant, tant, tant us han depravat com a èssers humans? encara en tenim aquí de depravadors, es que no els sabeu distinguir? a aquests els dic TANTA POCA VERGONYA US FA EL DE CONVERTIR HUMANS EN ROBOTS?).-- NO SIGUEU RO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de juny de 2010, 10.24 h

quin que pone tu dni ,ESPAÑOL NO? PUES ESO YA SABES ENDAVANT CON LA ROJA , VISCA LA COMUNIDAD AUTOMA DE CATALUÑÑÑÑÑA ,Y VISCA BARCELONA PROVINCIA DE ESPAÑÑÑÑÑÑÑA , SALUDOS A TODOS LOS CATALUFOS QUE SE PASARAN POR AQUI HOY , sobre todo a mi amiga que espero a haya encontrado novio


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PAÏSOS CATALANS
11 de juny de 2010, 09.29 h

Endavant amb les consultes i VISCA CATALUNYA LLIURE!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.