El digital de Pedro J Ramírez s’irrita perquè Junts pel Sí fa la campanya més integradora
La llista independentista edita un díptic en setze idiomes dedicat als catalans amb orígens de fora de l’Estat amb dret a vot
Junts pel Sí torna a demostrar que es pren de manera seriosa el repte que planteja de construir un nou país amb cohesió social. La llista independentista ha editat un díptic en setze idiomes, que repartiran als barris amb més immigració, per explicar els arguments per la independència a les comunitats de catalans amb orígens de fora de l’Estat. A més, i en vigílies del final de la campanya celebraran un sopar amb responsables d’algunes associacions d’immigrants com Sí amb Nosaltres. Amb tot, alguns sectors de l’espanyolisme es mostren irritats per la voluntat d’integració, com és el cas d’El Español, el bloc-diari de Pedro J Ramírez.
L'àrab, amb presència a les escoles
El nou projecte de l’exdirector d’El Mundo qüestiona la iniciativa dels díptics amb l’argument que Catalunya no ha estat fins ara la comunitat “més respectuosa amb la immigració, sobretot amb la musulmana”, ja que afirma que l’àrab no s’ensenya als col·legis del país. Ara bé, la publicació oblida que l’àrab és una assignatura que s’impateix en horari no lectiu des de 1991 i que la Generalitat va anunciar fa un any que estudia que sigui una llengua optativa a l’ESO. A més, l'Escola Oficial d'Idiomes fa anys que ofereix aquesta llengua entre el públic adult.
El Español, arguments de poca envergadura
El Español critica el suposat electoralisme de Junts pel Sí per interessar-se a dues setmanes dels comicis pels immigrants. Un argument de poca envergadura, ja que CDC i ERC, que conformen la candidatura sobiranista, van impulsar l’any passat la llei de consultes pel 9N habilitant el vot dels estrangers no comunitaris amb només tres anys de residència, mostra de la voluntat d’atorgar-los drets polítics, a diferència del que diu la legalitat espanyola. L’article 13 de la Constitució no deixa votar ningú que no tingui la nacionalitat espanyola, cosa que deixa centenars de milers de persones a Catalunya allunyades de les urnes.