directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'unionisme es resta

Els missatges contraposats i les picabaralles dels partits unionistes desconcerten i aboquen els seus votants cap a l'abstenció

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

La proliferació de discursos contraris en el front unionist ha dislocat el seu missatge. Pablo Iglesias, que ha agafat les regnes de la campanya de Catalunya Sí que es Pot, qualificava ahir l’àrea metropolitana –que és aliena, com la resta de Catalunya, a la seva concepció de la realitat-, de “cinturó morat”. No ha estat l’únic que lluita per conquerir el vot a l'àrea metroplitana. Però què decidirà votar l’elector que se sent profundament espanyol i vol tractar de trobar el partit que millor defensi els seus interessos? I els abstencionistes i indecisos?



Foto captura pantalla intervenció García Albiol a Espejo Público
Foto captura pantalla intervenció García Albiol a Espejo Público

Comparteix
   

L’extensa gamma cromàtica del cinturó metropolità

El PSC ha hagut de sortir en les darreres hores a defensar el clàssic “cinturó roig”. Malauradament per ells però, no se li’n diu roig perquè històricament hi hagi hagut una adscripció al PSC, sinó que se li adjudica aquest color perquè és el color amb què s’identificaven els treballadors antigament. De fet, el PSC va voler prendre aquest color per intentar ser fer de paraigua del conjunt de la classe obrera.

En aquestes eleccions però, el populisme ha qüestionat la paternitat del color de l’Àrea Metropolitana. Podemos, com dèiem, ha parlat de “cinturó magenta”, i Ciudadanos hi ha introduït el matís taronja, fent un joc de paraules amb el famós Naranjito del mundial de futbol que es va jugar a Espanya fa trenta-un anys. Fins i tot l’onada Albiol s’ha intentat apoderar d’aquest cinturó “blau”. Potser al final ens trobarem que es tracta del “cinturó pel Sí”.

El PP i Ciutadans han dinamitat el bloc antiindependentista

Ciudadanos s’ha passat mesos demanant encapçalar una aliança –una espècie de llista unitària- constitucionalista i que servís de tallafocs dels independentistes. La negativa per part del PP, que es veia amb Sánchez-Camacho per sota a les enquestes, ha estat constant. Ara, malgrat Ciudadanos encara manté un lleu avantatge, és Albiol qui proposa aquest front, i Rivera –perquè Arrimadas està passant desapercebuda- qui ho rebutja. Enmig d’aquest cacau el PSC se’n desentén parcialment, mentre que Unió segueix vagant per l’espai des que va trencar amb CDC. Ara ja, les úniques referències que es fan són les de mirar de bastir una aliança post-electoral que ja s’entén que sense haver d’anar de bracet hi serà si entre aquests partits sumen majoria absoluta en escons. Perquè no hi ha dubte que si són ells els que guanyen en escons però no en vots, es comptaran com a victoriosos.

La dispersió fomenta l’abstenció

Fa uns mesos, a les tertúlies amb opinadors independentistes s’especulava dia sí dia també amb l’efecte negatiu de la multiplicitat de candidatures independentistes. El debat entre ERC i CiU, i després CDC, sobre la força d’una candidatura unitària front les llistes paraigua s’ha resolt ara que les forces unionistes s’han vist en el caos de la dispersió. En els debats que hom pot seguir als diferents canals que informen sobre les activitats i les declaracions principalment unionistes, veiem com els grups mediàtics s’ataquen entre ells, la qual cosa acaba despistant l’elector, que es perd i no sap quin és el partit que defensarà millor el constitucionalisme.

Què decidirà votar l’elector que se sent profundament espanyol i vol tractar de trobar el partit que millor defensi els seus interessos? Cada vegada ho té més difícil, hi ha qui fa uns mesos hauria optat decididament per Ciutadans, ara potser es decidirien per Garcia Albiol, però als més moderats els fa fredor el seu discurs. Aleshores hi ha els que, com a mal menor faran confiança novament al PSC. Molts de tots aquests però, faran allò que ha volgut evitar la candidatura independentista unint el màxim nombre de sensibilitats: “quan us poseu d’acord ja aniré a votar”, o sigui, que es quedaran a casa.

Els partits unionistes van tard

L'aliança independentista s'ha travat tot just un mes abans de la convocatòria de les eleccions. Ara se'n comencen a veure els efectes. L'independentisme fa rutllar la potent màquina que ha construït a cor què vols, i l'unionisme de González, Borrell, Aznar, Rajoy, Santamaría... que es passen el dia dient que "Cataluña no se independizará jamás", com ja negaven que es produís la consulta durant el 2014, s'han trobat amb els pixats al ventre. Els hagués estat més rendible fer una única candidatura i aglutinar-hi tot el missatge unionista. Clar que aleshores també hauria estat reconèixer formalment que aquestes eleccions són en realitat el referèndum que ells mateixos ens han prohibit.
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
18 de setembre de 2015, 12.35 h




Comunicat de la Resistència Antiespañola :



Aquest any la celebració de la Diada Nacional de Catalunya es presenta amb un caràcter si cap més especial a causa de les circumstàncies extraordinàries derivades de la seva coincidència amb la convocatòria d'unes Eleccions Catalanes que es perfilen com a transcendentals per l'esdevenir del Poble Català.

En les properes dates , després de la Diada, comença la campanya electoral per a uns comicis que poden marcar un abans i un despré... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa EL VALLES UN DE SOL NO DOS
18 de setembre de 2015, 09.12 h

Cal Recordar que .. CIUTADANS Amaga LA Corrupció del P.P. a la Comunitat de MADRID Els don suport saben son molt Corruptes he i tenen casos de Corrupció .. tal para cual he


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa EL VALLES UN DE SOL NO DOS
18 de setembre de 2015, 09.04 h

PENJEU ESTELADES FINS AL . DIA 27-S Ques beixi ques vol LA INDEPENDENCIA .... ESTELADES I SENYERES ALS BALCONS JA Que siguin ben noves en tot el color que ja alguns racanos que les tenen penjades i fa fastig sense color ja LES BANDERAS SA DE VEURA BE ELS COLORS QUE BRILLIN ..... I Parleu sempre en Català LLENGUA OFICIAL DE CATALUNYA No poden tenir un ....NOU ESTAT CATALÀ SI NO DEFENSEN LA NOSTRA LLENGUA La de Catalunya ques i a de SER LA CATA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa EL VALLES UN DE SOL NO DOS
18 de setembre de 2015, 08.59 h

Mireu cuan escolteu el nom . ALBIOL DEL P.P. PENSEU ES UN POLITIC RACISTA Que li agrada FER NETEJA Nomes amb els mes pobres . ALBIOL = FATXA Extrema Dreta ..Franquista EL NACIONALISME ESPANYOL No estan tan junts con pensen i aixo es bo per ELS INDEPENDENTISTES ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
18 de setembre de 2015, 08.42 h

#15 ¡No os habéis enterado de nada!
via

A quien se dé por aludido (con cariño):

Durante estos últimos años, no os habéis enterado de nada. Repito: no os habéis enterado de nada. Seguís dando vueltas a cinco tópicos: la culpa es de Mas, la corrupción de Pujol, son nazis/fascistas/norcoreanos, la unidad indivisible de la patria y la Constitución. Y da igual que los círculos que dibujáis dando vueltas a los clichés sean de Podemos, del PP, del PSOE o del clásico pollo franquista.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Aragoneses orientales (que hablais en LAPAo o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (joan Sales dixit fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
18 de setembre de 2015, 06.45 h

#14 Gasol torea a Francia

http://www.elmundo.es/deportes/2015/09/17/55fb2dfae2704e154b8b45ca.html

Pau Gasol: 'Jugar para tu país es especial, algo único, un orgullo'

http://www.elmundo.es/deportes/2015/09/18/55fb3732ca47410b568b45bd.html

Artur Mas usa dinero público para apoyar en Europa a Junts pel Sí

http://www.elmundo.es/cataluna/2015/09/18/55fb2232e2704e2e4b8b459d.html

Roca apoya a Espadaler en campaña

http://www.eltriangle.eu/es/notices/2015/09/roca-apoya-a-espadaler-en-campana... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
pengyu fletxa Tarragona
17 de setembre de 2015, 22.17 h

Albiol es una persona, que puede volverse un animal peligroso. Cuidadado con este politico 100% franquista, a medida que nos acercamos a las eleccions, por su boca vomitarà pestes contra la Republica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
17 de setembre de 2015, 20.48 h



Albiol, d'alt si que donas la talla, per que segurament et van alimentar em PIENSOS SANDERS i et van regar molt. Però, es van oblidar del

cervell i el que el PP et doni una "mica" de protagonisme, se et veu content com un nen petit. Lo dit "cervell pla em corbata".


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
17 de setembre de 2015, 19.56 h

ALBIOL, talla de jirafa, cervell de pardal.
pobre PP, ja nomes hi queden animals irracionals


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
333 fletxa tarragones
17 de setembre de 2015, 12.06 h

no es mereixen res mes.Pero en albiol es un boig perillos creat dins de l'autoodi.Si es mosseges la llengua estaría perdut,s'enbetcineria


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.