directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els poders fàctics acosten Catalunya a la independència

La societat catalana prepara una resposta massiva contra la coerció dels poders fàctics, indignació a les xarxes socials.

Comentaris 67  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 17 vots )
carregant Carregant

La campanya mediàtica que ha preparat el govern espanyol per intentar convèncer els ciutadans catalans que si voten independència cauran milers de plagues sobre els seus caps, es gira en contra. La societat catalana s’esperona encara més amb cada proclama apocalíptica. El manifest s'acaba convertint amb un veritable problema pel mateix Banc de Sabadell i La Caixa, veurem com reaccionen en els propers dies.

Contra més elit sumant, més vots per la independència
Contra més elit sumant, més vots per la independència

Comparteix
   


Etiquetes

Els poders fàctics són poderosos, però pocs i espantats

Espanya ha activat darrerament a Angela Merkel, David Cameron, Juncker, Obama, i ahir els principals bancs que malgrat havien dit amb anterioritat que no es pronunciarien, han fet un ‘Lara’, i han dit que marxarien de Catalunya si aquesta recupera les llibertats manllevades por el derecho de conquista castellà. A tots aquests líders mundials, i als poders fàctics econòmics, hi hem de sumar les opinions que ens arriben de les elits que ja opinen sobre què hem de fer i decidir habitualment.

Tota aquesta gent aparentment ostenta molt poder. No en va, alguns d’aquests són presidents dels països més importants del món i, per bé que no deixen de fer afirmacions estàndard i de compromís, ningú els pot negar la seva capacitat de lideratge. Ara bé, malgrat el que representen ells, els dirigents de les caixes i els bancs i els empresaris més retrògrads, segueixen sent pocs en relació a la capacitat de decisió que té el conjunt de la societat. Com va dir Grífols fa uns anys “en unes eleccions, les empreses no voten”. El president Mas també ha reiterat en diverses ocasions que el vot d’un empresari val el mateix que el d’un ciutadà qualsevol.

El poder bancari, ja veu la indepedència com a inevitable

Sembla ser que les enquestes internes que han encarregat diverses entitats bancàries els haurien obert els ulls: l'independentisme està a les portes de la majoria absoluta en escons, però també en vots, un dels principals arguments i requisits de l'unionisme els darrers dies. En vista d'una possible majoria també en vots, Espanya ha defugit aquest argument i ha tornat als de la sortida de la UE, l'abandó de la moneda única i la fugida d'empreses, a més d'intentar espantar el sector de l'agricultura. A hores d'ara, ningú ja no es creu que els bancs traslladin les seves seus fora de Catalunya després del 27S.

Per què tots aquests ens acostaran a la independència?

Espanya busca amb tot això espantar. L’estratègia de la por, que en diuen. Malauradament pels interessos de l’Estat, La Moncloa i les clavegueres de l’Estat no han aconseguit més que aglutinar els suports de sempre, i els d’alguns caps d’estat que no deixen de ser impopulars pel gruix de la població, tinguin el poder que tinguin. Tots junts conformen una espècie d’elit, una casta que identifica molt clarament l’espècie de poder que el nou país emergent vol combatre i vol intentar capgirar amb aquesta revolució real que és la independència. La resta és fer-los el joc.

La veritable revolució, el 27S

Per què malgrat totes les intervencions dels poderosos, la independència segueix creixent a les enquestes? La gent ha captat molt bé aquest missatge que explicàvem. Això és, en el fons, una revolta contra les classes dirigents –i l’Espanyola és la que ens queda més a prop- que han viscut durant massa temps a esquenes de la ciutadania. Votar independència el 27 de setembre és, pel poble, també un vot massiu contra la coerció de tota aquesta casta de dirigents espanyols, europeus i mundials, que han fet i desfet com els ha plagut durant molts anys i ara es veuen.

Els murs que aixeca Espanya i Europa

Garcia Albiol deia en el debat de 8TV que la modernitat ja no entenia de fronteres, que cada cop hi havia menys fronteres entre els Estats, i que la independència només pretenia aixecar murs i anar en contra dels signes dels temps. Res més allunyat de la veritat: només cal recordar els quilòmetres de tanques sofisticades que ha aixecat Espanya a les colònies africanes, i el tancament de fronteres, o els murs que està aixecant Europa ara que comencen a desembarcar massivament refugiats provinents de conflictes com el de Síria. D’entre tots, Catalunya s’ha mostrat, com ja va fer els anys noranta, totalment favorable a l’acollida de refugiats d’aquests conflictes, mentre Rajoy i els diversos caps d’Estat europeus regategen amb les vides humanes. Catalunya no vol formar part d’una Europa governada per aquesta gent.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#67
mreguant fletxa soses
20 de setembre de 2015, 21.52 h

La vida amb Espanya és un patiment.
La vida amb Espanya és un insult continuat.
La vida amb Espanya és un espoli permanent.

LA VIDA AMB ESPANYA NO TÉ CAP SENTIT.

INDEPENDÈNCIA, ARA ÉS L´HORA !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
Irene fletxa Barcelona
20 de setembre de 2015, 13.53 h

A mi m'es igual, no tinc ni un duro. I aixó m'ha fet cambiar totalment el paradigme de la vida, si precisament es el que han estat fent per quedarse amb el nostre patrimoni..... com mes lluny millor.

E + DUI = VCSI //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
Ramon fletxa Sabadell
20 de setembre de 2015, 12.47 h

A partir de dilluns aquests bancs haurien de rebre un allau de cartes queixant se i una allau de gent retirant diners, deixeu hi només l'imprescindible la resta en metàlic

De fet és el que ells u estàn dient que feu per evitar que no us facin un corralito, tornem al pagament en metàlic

A i La caixa d' enginyers i Triodos banc (la banca ètica) s'han desmarcat d'aquest document o sigui que ja sé on portaré la meva nómna


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
Pere fletxa Oliana
20 de setembre de 2015, 07.38 h

Crec que hauríem de fer boicot als bancs que firmen aquesta declaració. Jo ho faré. Que els donguin!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
19 de setembre de 2015, 23.17 h

Cada any un 8% del PIB català (riquesa que generem) s'aporta a l'Estat i no té retorn.

només amb la meitat d'aquests 16.000 milions hi hauria dèficit zero i Catalunya es podria haver estalviat algunes de les retallades. Aquests imposts que no han tornat ni en inversions, ni en serveis, ni en benestar. Aquests diners, que paguem els catalans a l'Estat en forma d'impostos i que mai no retornen, és el que es coneix com a espoli o dèficit fiscal.diners és el que ens roba el Reino de españa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
Josep de Bna. fletxa Barcelona
19 de setembre de 2015, 22.24 h

Al final s'ha aconseguit posar nerviosos als dirigents governamentals i poders fàctics del país, dons se adonen que la cosa va de debò, cosa impensable fa uns anys per el dirigents independentistes, el quals aconseguien pocs resultats, dons la majoria de catalans crèiem que estàvem formant part en la construcció del nou projecte d'estat, sense supremacies de una sobre l'altre, dons una nació es molt mes forta com mes gran i unida està. Greu error, dons el tems ens ha demostrat que est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
mreguant fletxa soses
19 de setembre de 2015, 20.37 h

Molts centralistes encara pensen que el nostre desig de independència és una cosa passatgera, un caprici.., i com en tantes coses s´equivoquen moltíssim. El sentiment independentista ens surt del fons del cor i des de fa molt de temps, el que passa és que últimament hem perdut la paciència !!

INDEPENDÈNCIA. ARA ÉS L´HORA !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
Facundo-Florencio Gutierrez Gonzalez fletxa Huerta de Valdecarábanos (Toledo)
19 de setembre de 2015, 19.20 h



#50 ANDA, ANDA, MICAELA ROMUALDA, NIÑA, NO NOS VENGAS CON CARAJADAS FANTASIOSAS. TU NO DAS POL CULO A NAIDIE, TODOS SABEMOS QUE LO QUE A TI TE GUSTA ES QUE TE DEN POL CULO A TI MIENTRA TU PROFIERES ESOS AMARICONADOS GRITITOS Y GEMIDOS DE PLACER . . .


QUE PEDAZO DE ZORRA GUARRA ESTÀS HECHA, MICAELA...



Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
Pep fletxa EL VENDRELL
19 de setembre de 2015, 18.56 h

Però que miserables i covardes que arriben a ser aquests putos banKeros com bé diuen a la merda renegats chusqueros, NO PENSO PAGAR LA HIPOTECA VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
Pep fletxa EL VENDRELL
19 de setembre de 2015, 18.51 h

#57 Tens tota la raó, molt bo el teu comentari, són uns inútils i la gent es va adonant VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.