directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Toquem l’escac i mat amb la punta dels dits

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-Les tendències demoscòpiques són clares: les dues úniques propostes polítiques que van a l’alça en aquest moment són la CUP i Junts pel Sí. Si la majoria absoluta de les llistes independentistes era raspada fa deu dies, ara supera ja els resultats del sobiranisme (encara no independentista) en 2012. I el seu percentatge de vot ha crescut fins a apropar-se al cinquanta per cent dels vots. Hem de continuar amb la mateixa força, fins al darrer alè, per fer d’aquestes eleccions el pas decisiu cap a la llibertat. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.

El ministre de l’Interior en una visita a la Guàrdia Civil a Catalunya, foto ministeri interior
El ministre de l’Interior en una visita a la Guàrdia Civil a Catalunya, foto ministeri interior

Comparteix
   


Etiquetes

Fernández Díaz, Jorge (ministre de l’Interior del govern espanyol).
El mur que ens cal saltar.
Diàleg, diàleg, diàleg. Els candidats dependentistes repeteixen a cor el mantra. El debat de candidats a la televisió comtal sembla una competició de moderació. Com si tots haguessin aterrat a Catalunya en 2015. El dia abans, després d’una intensa batussa, el Cercle d’Economia també havia demanat diàleg. I, també, com gairebé cada jornada, el dependentisme obre i tanca la porta a qualsevol negociació, demostrant que, als espanyols (convindria dir-ho més clarament) només els asseuran a la taula els seus creditors si nosaltres ho forcem des de la unilateralitat. El ministre, en la seva línia, per fer caure del cel tant unicorni alat, ha recordat immediatament allò que és evident: que cap govern espanyol acceptarà un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. I és justament per això que hem de tirar pel dret.
 
Herrera, Carlos(periodista radiofònic).
Catalanista per un dia.
El periodista de la brunete dependentista va tenir un bri, un moment lúcid d’equanimitat, en llançar a les xarxes socials el següent pensament: “Impresionante vista aérea de la Meridiana en bcn. Gustará o no pero la organización y desarrollo es impecable. Cívico y festivo.” La reacció dels seus seguidors, com podeu imaginar, va estar plena, plena d’amor. Un home que ha dedicat esforços ingents a lluitar contra el procés va ser objecte de tota mena d’improperis per haver-se atrevit a lloar un acte de nazis-jueus nordcoreans adoctrinats pel monopoli independentista dels mitjans, pagat al cent per cent amb recursos públics, des dels autocars als entrepans del berenar. El nivell de les respostes serviria d’exemple perfecte per explicar exactament perquè hem arribat al punt on som.
 
Iceta, Miquel(candidat del PSC).
Infantilisme per combatre el col·lapse.
El Partit dels Socialistes de Catalunya s’arrossega per la campanya com a ànima en pena. Només els queda cridar l’atenció a base de ball, des de la buidor més absoluta. Res a dir, molt a ballar. Abandonat el dret a decidir, no tenen absolutament res a oferir, més enllà d’una vaga promesa de reforma constitucional de fa tres anys. Del partit que era clau en la Catalunya autonomista no en queda gairebé res. Per això, potser per primera vegada, el líder espanyol apareix fins i tot a l’espai electoral televisiu de la candidatura. I ve a participar en una dotzena d’actes de campanya. És, aleshores, el moment d’amagar la seva solitud esparverant. Cal una producció agosarada i cosmètica per amagar la realitat: que ja gairebé ningú assisteix als seus mítings.
 
Lindo, Elvira(escriptora).
La mare de totes les planxes.
La seva diatriba contra Lluís Llach a “El País” exemplifica a la perfecció el que ha estat l’actitud del gruix (gairebé, per desgràcia per a la cultura, la totalitat) de la intel·lectualitat espanyola davant del procés català cap a la plena sobirania. Els importa un rave aproximar-se a tocar amb les mans la realitat. Per comptes d’aixecar el vol i analitzar des de paràmetres el més objectius possible, de buscar aproximar-se mínimament a les raons de l’altre, adopten l’actitud del “hooligan” més descerebrat, la imatge perfecta de l’espanyolisme desbocat: la veritat ens és absolutament igual, només volem insultar. Si els diem de tot se’ls passaran les ganes de marxar. Aquesta aproximació a la realitat des dels budells conviu, a més, de manera sorprenent, amb l’acusació als independentistes de basar el seu projecte en conviccions exclusivament sentimentals.
 
Pastor, Ana(periodista de la Sexta).
Els avantatges són propaganda.
De la mítica entrevista de la “star” espanyola al president Mas queda per a la posteritat un moment mític: quan titlla de propaganda l’anàlisi dels avantatges de crear un estat nou i crida a analitzar només els riscos. Sobre el primer afirma que és propaganda i el contrari periodisme. Ana Pastor diu que el programa de Junts pel Sí ja especifica prou els punts positius de la independència. Ella no en vol fer propaganda. D’acord, acceptem el repte. Cal parlar dels riscos, per cert, tots ells derivats de les represàlies de l’estat espanyol. Però si la periodista estrella vol rigor hauria de preguntar també pels altres riscos, sense els quals és impossible prendre una determinació raonada i raonable sobre la independència. Sí, sí, els immensos riscos (molts més de tres) que planteja quedar-nos a Espanya en condició de derrotats.
 
Roca Junyent, Miquel (advocat).
Joves promeses.
La campanya d’Unió es dissol com un terrós de sucre. A cada dia, més desesperats, accentuen el seu anti-independentisme. Als pocs dies d’escoltar el número dos per Barcelona, el fiscal Rodríguez Sol, afirmar que votaria no, s’ha conegut la notícia que l’alcalde de Solivella ha abandonat el partit, ha penjat l’estelada i ha demanat a la Junta Electoral que prengui nota de la seva baixa dins la llista del partit per Tarragona. El mateix dia, poques hores després d’un dinar al Círculo Ecuestre, l’advocat de la infanta Cristina donava al seu suport a Ramon Espadaler. I, entretant, enquesta rere enquesta, els votants dubtosos van decidint que aquesta vegada, decisiva, no toca quedar fora del Parlament. I és així com s’esvaeixen sense remei les darreres opcions de supervivència del vell partit de Carrasco i Formiguera. Molt trist.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis 

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
20 de setembre de 2015, 21.47 h



!! QUINA IMATGE MES "P O C A C O S A". QUINA MALA IMATGE !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
20 de setembre de 2015, 14.58 h

Gaudim d'aquest moment històric, inclús la BBC retransmetrà aquest plebiscit en directe!

Però no ens confiem encara no ho hem aconseguit i les clavegueres de l'estat jugan brut, a espantar i manipular, tenim molta feina i poc temps només tenim 7 dies per parlar i convèncer el màxim de gent per a que votin sí a la independència! Màxima mobilització per a que Junts pel Sí i la CUP guanyin, per a que guanyem


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
20 de setembre de 2015, 12.08 h

#10 GAME OVER MERDA DE GENT!

FORA DE CAT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
20 de setembre de 2015, 12.06 h

Que les finances espanyates marxin millor. Estan acabant amb CAT.

Fora els bancs de les tarjetes opaques de l'establisment tercer mundista del regne bananer, al rei del qual ja pertany a una família corrupta i forrada a coste nostre!

Oi que sí Rato? Que feies al despatx de facha d'Interior? Tramave-ho cops d'Estat per poguer seguir explotant la finca, hm? Parlave-ho de quartos negres? De tarjetes opaques? Del deute de 300 mil milions de Bankia?

Fora de CAT! El poble us expulsa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa EL VALLES UN DE SOL NO DOS
20 de setembre de 2015, 11.48 h

NO VOLEM A ESPAÑA NI LA LLENGUA CASTELLANA Volem a Catalunya i la nostra LLENGUA CATALANA I la NOSTRA VERGE DE MONTSERRAT .. NI ROJA NI RIOJA .. UNA CATALUÑA UNIDA JAMAS SERA VENCIDA POR LOS ESPAÑOLES NI MADRID ... FORA ESOPANYA FORA BANCA ESPAÑOLA DE CATALUNYA NO HUS VOLEM .. Hus emporteu tot EL RIOJA nosaltrens en VINS CATALANS EN TENIN PROU Que perdi avui LA SELECCIÓ ESPAÑOLA DE BALONCESTO .. Seria una alegria per els IINDE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
20 de setembre de 2015, 10.56 h


FORA, FORA DE ESPAÑA. NO ENS INTERESSA. NO ENS AGRADEN ELS MALTRACTAMENTS NI DE PARAULA NI D'OBRA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Joui Triviani fletxa La Guingueta
20 de setembre de 2015, 09.40 h

Jo personalment i com independentista vull donar les gràcies a Rajoy per “no parar d’ajudar-nos” a convèncer gent per la causa independentista. Ens volen imposar la raó per la força, però nosaltres tenim la força de la raó i això no té aturador. Visca Catalunya Independent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mreguant fletxa soses
20 de setembre de 2015, 09.38 h

Molts centralistes encara pensen que el nostre desig de independència és una cosa passatgera, un caprici.., i com en tantes coses s´equivoquen moltíssim. El sentiment independentista ens surt del fons del cor i des de fa molt de temps. El que passa és que,,ja últimament, hem perdut la paciència !!

INDEPENDÈNCIA. ARA ÉS L´HORA !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa barna
20 de setembre de 2015, 09.30 h

Quants motius tenim per MARXAR! em pensava que no en sortir més però renoifins el FINAL que FINIRAN per ELLS mateixos .
VISCA LA REPÚBLICA CATALANA! AMB IL·LUSIÓ


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
20 de setembre de 2015, 09.29 h

Els empresaris que tenen l´aigua al coll i necessiten l´ajut del BOE contra Catalunya, perquè? .http://es.reuters.com/article/businessNews/idESKBN0LR0K420150223

Albiol ha dit cap els últims 15 segons: "..aquellos que quieren seguir siendo catalanes de adopción i que nadie les obligue a sentirse españoles..." Minuts finals (del 0:45 al 0:52) del Youtube. https://www.youtube.com/watch?v=Hc8m_xwVy2U
Arrimadas ha ting... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.