directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tots contra Junts pel Sí

Els partits unionistes van mostrar els nervis existents i van intentar crispar el debat, davant la proposta de full de ruta independentista, demagògia i insults

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- La viabilitat o no de les pensions en una eventual Catalunya independent ha estat un dels temes que ha fet enfrontar als candidats dels set principals partits polítics per al 27-S, durant el debat que aquest diumenge a la nit emet TV3. L'altra gran qüestió que ha centrat la primera part del programa és l'absència del president de la Generalitat i membre de Junts pel Sí, Artur Mas, en el debat. Tota la resta de formacions han retret al cap de llista, Raül Romeva, que sigui ell i no Mas qui estigui debatent, donat que així "no ret comptes de l'obra de Govern" i no es fa "balanç" del que ha fet l'executiu català en els darrers anys.


Comparteix
   


Etiquetes

Un dels pitjors debats electorals

El debat electoral de TV3 ha comptat amb tots els caps de llista de les principals formacions que es presenten al 27-S. Raül Romeva (Junts pel Sí), Miquel Iceta (PSC), Xavier García Albiol (PPC), Lluís Rabell (Catalunya sí que es pot), Ramon Espadaler (Unió) i Inés Arrimadas (C's), han debatut en un format sense blocs, moderat per Mònica Terribas, i on els candidats mateixos han pogut anar introduint els temes a debatre. Un model aprofitat pels unionistes per rebentar el debat davant la passivitat de la moderadora.

Arrimades, mala educació i sense arguments

Inés Arrimadas ha reclamat un Govern "que governi, prioritzi i que doni comptes". "No té sentit que Romeva vingui a dir que no ha governat i que després es torni a posar Mas", ha afegit en el mateix sentit.

Iceta, fora de si i més preocupat per la seva futura dimissió si els resultats no l’acompanyen

Per la seva part, Miquel Iceta ha assegurat que a Catalunya els ciutadans "volen que els Governs retin comptes" . "El dia 27 votarà tothom", ha respost Romeva, tot provocant que el socialista repliqui que "sí, però qui ha governat cinc anys i no ha aconseguit cap avenç i qui ha fet retallades sense fi, no dona comptes", en referència, de nou, a Mas i la seva absència.

Romeva diu que ningú escolta als catalans

A totes aquestes crítiques, Raül Romeva ha volgut respondre assegurant que "fa molts anys que molta gent surt al carrer per demanar que se l'escolti, i aquestes eleccions van d'això, del referèndum que no vam poder fer".
 
Romeva: Les pensions estant garantides

Poc després, el cap de llista de Junts pel Sí replicava que les pensions "estan garantides" perquè aquests càlculs es fan "a llarg termini", i segons ell, en el conjunt dels darrers 15 anys "Espanya té dèficit en les pensions i Catalunya superàvit". Tant Arrimadas com Albiol han negat la major i han insistit en el perill de les pensions després d'una eventual secessió de Catalunya.

Rabell, aquesta no és la seva guerra

El número u de Catalunya sí que es pot ha volgut parlar de les pensions lligant-ho a les condicions de sou i laborals que tenen els treballadors, que amb les seves cotitzacions sustenten la prestació als jubilats. "Passem de putetes sobre el vertader risc. Tant en la Catalunya autonòmica dins d'Espanya com en la república catalana, el primer problema que tenim per a les pensions és la reforma laboral", ha sentenciat.

La CUP reclama a Junts pel Sí que el 28-S no vagi a negociar amb Madrid i proclami ja la independència

Albiol assegura que respectarà el resultat del 27-S "d'acord amb les normes de convivència que s'han creat entre tots"

Barcelona (ACN).- El cap de llista de la CUP, Antonio Baños, ha reclamat a Junts pel Sí que l'endemà de les eleccions no vagi a negociar a Madrid i proclami ja la independència. "El 28 li direu a la gent de la Meridiana que també aneu a Madrid o que ja som un poble lliure i sobirà?", ha preguntat a Raül Romeva durant el debat de la CCMA. Aquest li ha respost que la seva candidatura ha marcat un full de ruta de 18 mesos que acaba amb la proclamació de la independència. D'altra banda, Romeva ha reclamat al PPC si respectarà el "mandat democràtic" del 27-S i Xavier Garcia Albiol li ha replicat que "respectarà el resultat de les eleccions d'acord amb les normes de convivència que s'han creat entre tots".





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa EL VALLES UN DE SOL NO DOS
22 de setembre de 2015, 09.11 h

LES Eleccions Catalanes del 27- S ... Demostren clarament una cosa LA Politica Catalana NO CREU NI Confia en les Dones en la Politica DONES AL PODER NO A CATALUNYA Es el mensaje de tots als Partits Politics clarament CIUTADANS Tampoc creu en la seba Candidata cuan en tots els mitines nomes escolten a ALBERT RIVERA No a ella la Candidata ..LA POLITICA NO VOL DONES Aixo esta clar i la FOTOGRAFIA Hu diu molt millor que les meves Paraules he TOT HOMES Asobre ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa EL VALLES UN DE SOL NO DOS
22 de setembre de 2015, 09.04 h

ESPADALER ENCARA ES DE C.I.U. de Convergencia si els uneix algu molt FORT ESPADALER I ARTUR MAS .... SI .. LA CORRUPCIÓ ... I que tots dos Partits Politics son tan de DRETES Con es el P.P. Amb el que ban fer LA REFORMA LABORAL . .. ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa EL VALLES UN DE SOL NO DOS
22 de setembre de 2015, 09.01 h

TOTS CONTRA JUNTS PEL SI .. Pero TOTS Estaben contra ARTUR MAS Que SE AMAGA Con hufan els POLITICS COVARDS que no volem donar la Cara per que saben han fet les coses molt mal fetes hi saben no las poden defensar de cap manera ... SER Politic de Dretes amb la MOLTA CORRUPCIÓ Que ja a la DRETA Tan Espanyola con Catalàna Millor es quedarta a Casa he ARTUR MAS i no donar LA Cara ni explicacions als Debats Politica Covarda aquesta i lo PITJOR Esque volem FER PRES... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
21 de setembre de 2015, 19.13 h


No ahi derecho. Los puticlús y los burdeles abrian de ser declarados vienes curturales protejidos, así como las pobres furcias que hen ellos trabajan cumpliendo la importante labor social de vaciar la bolsa de los cojones de los machos muy machos (que por cierto no es mi caso)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
21 de setembre de 2015, 14.37 h

Iceta és l'únic candidat fent campanya en change.org

El podeu veure en https://www.change.org/es/decision-makers/miquel-iceta


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
21 de setembre de 2015, 14.29 h

Romeva además de ser un disidente es el testaferro de Mas, no pintaba nada en el debate, estaba fuera de lugar y con argumentos poco creíbles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa EL VALLES ORIENTAL .. UN DE SOL NO DOS
21 de setembre de 2015, 14.27 h

¿ UN SE AMAGA ARTUR MAS DE C.I.U. = CONVERGENCIA PARTIT POLITIC CORRUPTA CUAN ES FAN ELS DEBATS A LES TELEVICIONS UN TINDRIA QUE ESTA EL DONAN LA CARA ?.. Tin una pregunta per que me voteu mes en negatiu he .. ¿ PER QUÈ PER FORÇA A DE SER ARTUR MAS . altra cop PRESIDENT ? Cuan ara ja altres millor que el MILLOR PER QUE NO SON CORRUPTES MILLOR .. PER QUE No han fet LES RETALLADES SOCIALS ,... Millor tambe per que no han ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ramon fletxa Barcelona
21 de setembre de 2015, 13.10 h

Ja no sé si dir que parlo des del sentit comú, des del respecte o des de la més elemental educació (us befeu de tot), per a dir que al·lucino veient-vos a TOTS (excepte al Romeva), no ja amb una mania malaltissa contra el nostre molt Honorable President Mas, sinó escopint-li odi visceral. Déu ens guardi d'hipotètics presidents com vosaltres, que no li arribeu ni a la sola dels peus amb dignitat, senyoria, fermesa, clarividència, honestedat. Quina mena de «salvadors» us creieu que sou... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Jaume fletxa Barcelona
21 de setembre de 2015, 11.58 h

DEBAT DESASTRÓS. LA TERRIBAS HAURÍA DE PLEGAR

Al igual que el Ramon (#5), considero decebedor i desastrós el debat d'ahir. Fins no fa massa creia que els 'tertulians' catalans eren un pèl diferents als energúmens que hi sol haver a les tertulies de España. Doncs no. El grau de mala educació va ser insoportable, amb l'Arrimadas i el Iceta com a campions de la interrupció i la mala edicació, i el Albiol subcampió. Els únics educats foren el Romeva, l'Espadaler i el Baños, aquest darr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
21 de setembre de 2015, 11.37 h

Si el 27-S Junts pel Sí aconsegueix el mandat democràtic, s'inicia, fermament, la construcció de la República catalana independent. Quants més vots i escons per a JUNTS PER SÍ i la CUP-Crida Constituent més suport internacional i legitimitat tindrem i més fàcil ens resultarà!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.