directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Després d’una setmana naufragant, Pablo Iglesias veu la llum

El líder de Podemos reconeix que se sent incòmode fent mítings a Catalunya

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El malaurat Joan Herrera ha intentat defensar CSQEP de la fuga de vots que està patint cap a la coalició independentista, defensant dos eixos plens de clarobscurs: la defensa del “dret a decidir” aquí fa un retrocés a la campanya de 2012, i el tema de la corrupció, que ha estat la cortina de fum per allunyar-se del catalanisme central i abraçar una Podemos sobre la que han planat moltes sospites.

Iglesias naufraga a Catalunya
Iglesias naufraga a Catalunya

Comparteix
   

El populisme no ven com Pablo Iglesias s’esperava

Avesat als discursos fàcils imitant l’estil i la cantarella del populisme sudamericà, que pronunciat en les tertúlies de La Sexta, o als mítings que ofereix a Espanya on no hi ha pas cap altre anhel que el de fer fora al governant de torn dins un marc d’alternança política que ha anat podrint l’Estat, Iglesias reconeix que a Catalunya ha topat amb un escull important.

El líder de Podemos es pensava que desembarcaria a Catalunya i les masses l’abraonarien, com si esperéssim al messies. Això a Catalunya no passa, o almenys, el Principat té la suficient història i cultura com per crear messies propis, i evitar la necessitat de creure en polítics de fora, i menys de Madrid. González i Zapatero van fer molt de mal, i Iglesias ja no cola.

Pablo Iglesias ha reconegut en una entrevista a El Periódico que l’ha seguit durant un dia de campanya, que "En aquesta campanya no m'hi sento còmode, per la sofisticació del discurs, és com fer campanya en un altre país". Catalunya està immersa en un procés polític molt complex, del que en sortirà millor o pitjor, però en tot cas no és un polític simplificable a “Mas és un lladre, Convergència és corrupta”. Pablo Iglesias deu haver entès que no hi entén ni un borrall de Catalunya, i aquí viurà el seu Waterloo. El bipartidisme centralista torna per salvaguardar les essències pàtries d’Espanya i, per Catalunya, Pablo Iglesias, amb les seves declaracions a la nostra terra, ja forma part d’aquest establishment.

Joan Herrera segueix amb la seva particular travessia del desert

Herrera, molt poc present en la campanya de Catalunya Sí que es Pot malgrat vendre’ls-hi l’ànima, ha tornat a treure el cap avui en un míting a Lleida on ha cridat al vot a la formació populista, en veure que les enquestes cada vegada els donen menys escons i els deixen igual que estava ICV el 2012. Mal negoci per a la formació ecosocialista, que haurà perdut marca, i presència en forma de diputats. Sembla ser que el factor Podemos no ha mobilitzat el que havia de mobilitzar, i Pablo Iglesias no omple els estadis, pavellons, ni tampoc places que hauria d’omplir.

Junts pel Sí ha començat a esdevenir el vot útil per acabar amb la situació de col·lisió permanent que Catalunya manté amb Espanya des de sempre. L’alternativa dels de Rabell no és altra que la que predica Unió, malgrat que amb el matís que des d’ICV encara s’aposta per un referèndum pactat i acordat, com el PSC de Pere Navarro el 2012. Miquel Iceta ja hi ha renunciat (PSC), i Ramon Espadaler (UDC) ja ho ha rebaixat a una disposició addicional a la Constitució. Molt curiós el viatge cap enrere d’UDC. Veurem com acaben les pedres del dic de contenció de CSQEP aquest diumenge 27 de setembre. Herrera ha apostat pel vot útil cap a la formació populista apel·lant a les crítiques al seu excompany, Raül Romeva, i a la presumpta corrupció de CDC: "Pel Raül Romeva ja és tard però per la gent d'esquerres i de progrés del país no ho és".

En definitiva, Herrera ha regalat la infraestructura d’Iniciativa a una formació que té un líder que es pensa que Catalunya és Grècia, i Espanya Veneçuela on pot calar un discurs com el seu. Malauradament per ell, la realitat catalana és molt més propera a la dels països avançats del nord d’Europa, que a l’Espanya dels regnes de taifes.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Pep fletxa EL VENDRELL
22 de setembre de 2015, 19.43 h

#5 Coincidimos en la edad el 69 número marrano jajaja....pero también en las ideas, gracias por ser asi felicidades, todos a votar en dia 27 independencia total VISCA CATALUNYA LLIURE Y QUE CONSTE QUE SOY CATALÁN DE PURA CEPA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Francesc fletxa Calders
22 de setembre de 2015, 13.30 h

Només el vot per la independència farà la Catalunya del futur. No tinguem por ni de bancs ni de polítics espanyols o europeus. La nostra revolució és la revolució del poble, tant d'esquerres com de dretes. Som una sola nació, la nació Catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jaume fletxa Barcelona
22 de setembre de 2015, 12.30 h

EL PABLO IGLESIAS ÉS UN PERFECTE IGNORANT

Tot i venir de la Facultat de Ciències Polítiques de la Complutense (UCM), o potser per això, aquest Pablo Iglesias és un ignorant i, alhora, un cínic. Per tant, prou perillós. Jo crec que llevat de 4 slogans populistes, no té cap idea clara. Fins ara, ha fet la puta i la ramoneta amb el tema català. I quan diu algo, és per dir o ambigüetats o coses en contra. A més, va dir no saber res del Corredor Mediterrani, va proposar tancar unversit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
333 fletxa tarragones
22 de setembre de 2015, 12.19 h

el ecobirot i l'ecofiga s'en venut ICV .Cansats de no guanya mai s'en posat a las ordres de un nouvingut menyspreant tota la tradicio del PSUC obvian els principis de autodeterminacio i llibertat que tans lluitadors antifranquistes els hi va costar sang (Diaz,Benet ....)


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
21 de setembre de 2015, 21.24 h

Alerta, guanyarem diumenge, no pas abans. No guanyarem avui, ni demà, ni dimecres, ni dijous, ni divendres, ni dissabte. Guanyarem diumenge. I per a fer-ho bé, que no volem només guanyar ans guanyar bé, avui dimarts, demà dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge mateix fins que no hagen tancat les urnes, no hem de parar ni un segon de parlar, de debatre, d’enraonar, de convèncer qualsevol que encara no vegem convençut, qualsevol que encara tinga por, ni que siga una engruna. To... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 35   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
21 de setembre de 2015, 21.06 h

Volkswagen inverteix 3.200 milions d'euros a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Aragoneses orientales (que hablais en LAPAo o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (joan Sales dixit fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
21 de setembre de 2015, 20.58 h

Pronovias se 'posiciona' y advierte de que dejaría Cataluña en caso de secesión


http://www.elmundo.es/cataluna/2015/09/21/56001463ca4741471d8b45c7.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Amb la independència guanyem fletxa .................................
21 de setembre de 2015, 20.58 h

L'Estat espanyol veta la connexió directa d'El Prat amb 23 països

El favoritisme donat pel Govern espanyol a Madrid-Barajas afecta tots els catalans, incloent els votants catalans de PP-PSC-PSOE-C's-Podemos: expliquin-els-ho


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
21 de setembre de 2015, 20.53 h

Quina pena, pobret! https://www.youtube.com/watch?v=Lto14yDe5XA


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mreguant fletxa soses
21 de setembre de 2015, 20.53 h

Pablo Iglesias, per fi te´n has donat compte i ho reconeixes, Catalunya no és casa teva !!!

Tira cap a Ecs-paña i bon vent !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.