directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’escenari del win-win-win de Romeva

El número 1 de Junts pel Sí comença l’últim dia de campanya en un esmorzar d’El Periódico defensant la fi dels peatges i una Catalunya sense exèrcit

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre. - Fins i tot l’últim dia de campanya, el número 1 de Junts pel Sí segueix seduint portant sang fresca a la política catalana i segueix confirmant que s’ha convertit en el gran protagonista de la campanya fins i tot eclipsant el President. En un esmorzar col·loqui organitzat per El Periódico a l’Hotel Rey Juan Carlos I, Raül Romeva ha ampliat el concepte del ‘win-win’ de Mas avui al matí per transformar-lo en el ‘win-win-win’. 








Comparteix
   


Etiquetes

"L'Estat podrà deixar de fer-nos la punyeta"

Romeva ha explicat que la independència és una triple victòria per Catalunya, Espanya i Europa. “Servirà per resoldre el tema el tema de Catalunya, però també per l’Estat, que podrà deixar de fer-nos la punyeta”. A més, ha destacat una tercera dimensió positiva de les conseqüències de la independència: “En un marc en què Catalunya cooperarà amb Espanya perquè tenen una història compartida i uns lligams que no es trencaran mai, és molt més enriquidor i genera més oportunitats, també a escala europea”.

"No li veig cap sentit a que Catalunya tingui exèrcit"

D’altra banda, el cap de llista de Junts pel Sí ha traslladat l’audiència a un escenari d’independència sense peatges ni exèrcit: “Si depèn de mi, els peatges seran una cosa que desapareixeran si tenim la capacitat de fer-ho. Des del punt de vista de la voluntat, no crec que ningú els vulgui mantenir”. La mateixa sort li espera a les forces armades: “No li veig cap sentit a que Catalunya tingui un exèrcit propi. Ni Catalunya, ni cap país europeu”. Romeva ha explicat que no és la seva intenció crear un estat del segle XIX, sinó del segle XXI.

Amb majoria de diputats, també hi ha "legitimitat"

Per assolir la plena sobirania, el cap de cartell de la llista que també inclou CDC i ERC ha desgranat de nou el full de ruta: declaració d’intencions, estructures d’estat, llei de transitorietat jurídica, proclamació de l’Estat independent i eleccions constituents. Un projecte que, segons ell, estarà més reforçat si s’aconsegueix majoria de vots i escons, però que serà “legítim” si només s’aconsegueix la majoria parlamentària. Si Junts pel Sí no suma els 68 diputats, Romeva diu que s’explorarà "si hi ha majoria per investir el president”.

Voluntat negociadora

L’exeurodiputat per ICV ha recordat que tenen voluntat de negociar amb l’Estat, però que “no podem estar sempre amb el,i si...?”. Constatant que trobar diàleg amb Madrid sembla una quimera, també ha criticat algunes comparacions entre Catalunya i altres realitats, com les que feia aquesta setmana Margallo amb Algèria o Katanga. També ha denunciat la “manipulació i instrumentalització del poder judicial per part de l’executiu estatal” durant els últims temps. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Synera fletxa Barcelona
26 de setembre de 2015, 08.43 h

ARRIBA EL MOMEN D'APLICAR LA LLEI DE TOTS:, EL GRAN DICTAMEN

Sí, la de tooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
jo i l´altre fletxa l´altre i jo
26 de setembre de 2015, 03.46 h

#12 pobreta sargantana


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Aragoneses orientales (que hablais en LAPAo o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (joan Sales dixit fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
25 de setembre de 2015, 20.17 h

GRACIAS MAD MASS

TU DERIVA NAZIONALISTA HA PROVOCADO QUE ERC Y CIU PASARA DE LOS 74 DIPUTADOS ACTUALES A TENER, SEGUN LOS MAS OPTIMISTAS,SOLO 63 ,ES DECIR UN DESCENSO DE 11 DIPUTADOS, LO QUE SIGNIFICA QUE EL PRUSES HA TOCADO TECHO Y EL SOUFFLE NAZI SE ESTA DESINFLANDO.

GRACIAS MR. BEAN Y "XIXARELLO" POR EL ESPECTACULO VERGONZANTE DE AYER EN LA FIESTA DE LA MERCED COLGANDO UNA BANDERA ILEGAL Y PARTIDISTA Y LUCHANDO POR EVITAR QUE UNA BANDERA LEGAL FUESE MOSTRADA AL PUBLICO.

HABEIS CONTRIBUIDO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
25 de setembre de 2015, 13.20 h

EL GRAN DICTAMEN

LA LLEI DE TOTS

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval semp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
25 de setembre de 2015, 13.06 h

#7 si si pero lo que cuenta son los que votan!!

la abstencion es simplemente un ...ME PARECE BIEN LO QUE SALGA o QUIEN GANE, tu intento de rebajar u ocultar la realidad es PATETICO.

Por no hablar de que en las municipales todas las opciones politicas estan mas diluidas en voto local donde hay montones de candidaturas extrictamente municipales e incluso en muchos sitios hasta vecinales.

Tu extrapolacion de votos en clave SI-NO en unas municipales si a ti te sirven para jsutificarte y auto ayu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
25 de setembre de 2015, 13.03 h






Aquí #7 amb el POBRE bejota, hi tenim un exemple d'allò que els catalans no suportem de l'estat CASPAnoli : un pobre IDIOTA MENTIDER, que malgrat haver-li demostrat clarament que allò que diu és MENTIDA , segueix insistint "per si algú pica"

Ja sabem que el POBRE bejota és el lector amb el coeficient intel.lectual més baix d'aquest digital: els seus "Nota Bene" són tan còmics que arriben a fer mitja pena. Però això d'INSISTIR EN LA MENTIDA, no és pas només del Bejota: TOTS EL... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
25 de setembre de 2015, 12.54 h






Amb els més a prop de 44 que de 43 milions d'euros que CADA DIA (inclosos els festius) ens fot el CORRUPTE i INCOMPETENT estat espanyol, l'economia catalana farà un PAS DE GEGANT i si bé no som tan imbècils com per a estacar els gossos amb llonganisses (preferim menjar-nos-les) sí que tindrem uns serveis de sanitat, ensenyament i infraestructures BRUTALMENT superior a les misèries que actualment ens imposen els LLADRES de Madrid.






Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
BEJOTA fletxa bcn
25 de setembre de 2015, 12.48 h

E. MUNICIPALS FA TRES MESOS.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.376.160

VOTANTS: 3.049.806

Separatistes: 1.398.099

Separatistes: 26% DEL CENS.

N.B. A POC A POC ,MADRILES(PERDÒ,RAÚL).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Basili fletxa BCN
25 de setembre de 2015, 12.47 h

La voluntat d'un poble dóna mandats democràtics. Nosaltres Som El Vent. Per un país lliure i just socialment. Endavant catalans 27S //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 de setembre de 2015, 12.47 h



Demà passat tindrem l'ocasió de separar-nos de l'ANALFABETISME FANÀTIC PANCASTELLANISTA tan ben representat en aquest fòrum per uns pobres individus com l'Aragoneses, en Miguel Romualdo, en Bejota, el Castellanopithecus Caspolensis, en Rivas i de tant en tant potser alguna altre taradet de la mateixa mena.



He estat esperant aquesta ocasió durant anys i panys, durant mitja vida. Jo no la penso pas DESAPROFITAR. Si podem deixar de sentir les pútrides ferums de la caspanyolitat pancas... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.