directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mentides i tremolor de cames

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-La imatge de la setmana, la síntesi perfecta del desgavell absolut de la campanya del no, va tenir lloc amb motiu de l’entrevista de Mariano Rajoy a Onda Cero. El llenguatge corporal, molt interessant: no només la cara de descol·locat que resumeix el desconcert que omple el dependentisme ara mateix, sinó també les cames que es mouen nervioses en el moment mític de la pregunta “¿y la europea?”. I és que han descobert (convulsionats per les enquestes), a falta d’una setmana, quins són els termes del debat que els cal abordar. Serà massa tard? Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
Bassets, Lluís(director d’”El País” Catalunya).
Mutació d’arguments.
El dependentisme corre a boxes. Cal recanvi urgent d’arguments. Primer feia falta una posició clara sobre la independència. Després, una victòria nítida en escons. Més tard va passar a ser en vots, però sense que pogués ser un referèndum (curiós). I ara, la darrera que s’ha empescat el  dependentisme més imaginatiu és que els votants independentistes en realitat no volen la independència. Sí, és veritat, votaran majoritàriament, segon sembla, un programa que estableix la DUI immediata (CUP) o un procés de divuit mesos (Junts pel Sí), però en realitat volen encara pactar una sortida negociada dins Espanya. Hauran votat per la secessió, però en Bassets té una enquesta a la qual, a la seva sí, caldrà donar sentit plebiscitari. És l’estafa permanent convertida en art.
 
Fainé, Isidre (president de la Caixa).
Coacció inaudita.
Encara que és a nosaltres a qui, suposadament, ens hauria d’ocórrer, el cert és que és a ells als qui el nacionalisme emboira la vista. Les espanyoles, tot per la pàtria, són les primeres entitats financeres del món que, a canvi d’obtenir per als seus dirigents, encarnació gairebé suprema de l’establishment, una satisfacció sentimental ineficient i passatgera, han estat capaces d’especular amb la seva hipotètica insolvència futura. Bancs alertant que potser no podran fer front a un escenari i hi hauran de marxar. És absolutament inaudit. Més encara quan sabem quines són les dimensions del mercat català i les dificultats de tota mena que provocaria a la zona euro una situació com la que dibuixen, que només podria derivar-se d’una decisió espanyola de castigar-nos, tot acceptant posar-se ella mateixa en situació de fallida. “Spain is different”.
 
García-Margallo, José Manuel (ministre espanyol d’afers exteriors).
Conclusions colonials.
El primer representant de la política exterior espanyola ha estat notícia pel seu debat públic amb Oriol Junqueras a la televisió comtal. L’home que ha fet més quilòmetres i ha gastat (amb permís de Jorge Fernández Díaz) més recursos per obstruir el nostre camí cap a la llibertat va venir per dir-nos que ens ha anat bé dins Espanya. En el marc d’un debat plebiscitari en el qual la meitat d’un país diu que vol marxar (un cas gairebé únic al món occidental) és realment curiós. Abans i després del debat, la seva insistència en comparar el cas català amb els països llatinoamericans i Algèria va deixar ben a les clares dues idees que hem d’agrair i que, de fet, ja teníem prou assumides: que ens veuen com a una colònia i que quan convingui es passaran la seva sagrada i intocable constitució per l’arc de triomf.
 
Granados, Carlos (president de la Junta Electoral Central).
Èxit d’audiència sense precedents.
Quan els partits dependentistes van decidir boicotejar el darrer intent de crear una junta electoral catalana sabien perfectament perquè ho feien. El procés ha portat a trencar les costures d’un estat tan feblement democràtic com l’espanyol, sortit sota tutela de la negra nit del franquisme. Amb una part important del personal polític i administratiu heretat del règim anterior, per llinatge i per mentalitat. L’espectacle que ens està oferint la Junta Electoral Central aquests dies és antològic: capaços fins i tot d’indicar als professional dels mitjans públics què han d’oferir i què no, quin dia i a quina hora. Resultat: el 0,9% i 18.000 espectadors de “share” dels minuts dedicats al míting de Rajoy de diumenge passat. Molt probablement són els de menys audiència de tota la història de TV3. Patètic.
 
Hernández, Enric(director d’”El Periódico”).
Estratègies de perdedors.
És ben bé increïble de quina manera els masovers estan executant la missió de lluitar per preservar el patrimoni de poder de l’establishment, encara que sigui al preu de fer volar pels aires els mitjans en paper més sòlids del país. Embogit, el director del diari del Grup Zeta insulta milers i milers dels seus conciutadans: fa mesos, citant en relació a Catalunya l’experiència dantesca del nazisme; darrerament, insinuant que tots els independentistes tenim compte a Andorra. Quan, com és lògic, alguns usuaris li retreuen aprofita per victimitzar-se. Naturalment que hi ha excessos verbals injustificables en una part dels seus crítics, però el director d’un mitjà com el seu, tan amant del diàleg i la moderació, hauria de tenir el llistó més alt. Certament, el periodisme no sortirà reforçat d’aquestes eleccions.
 
Juncker, Jean-Claude (president de la Comissió Europea).
Lògica abassegadora.
L’ABC li va dedicar fins i tot una portada. I García-Margallo va vantar-se de la suposada resposta de la Comissió Europea al diputat del PP Santiago Fisas en la qual, amb intel·ligència suprema, s’afirmava que un parlament autonòmic no pot fer una DUI; vaja, que només pot declarar la independència un estat independent. Tot molt coherent. Al poc, a sobre, vàrem saber que el document exhibit era fals i que, molt probablement, havia estat fabricat per algun funcionari espanyol al voltant de la Comissió. Que, després, per no trepitjar els ous, el govern europeu ho hagi justificat, simplement, com a “error humà” és ben sorprenent. De fet, la manca de professionalitat que denota és per repensar, una altra vegada, si ens interessa formar part o no d’un club tan poc seriós com és l’actual Unió Europea.
 

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis  



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Synera fletxa Barcelona
27 de setembre de 2015, 09.30 h

EL GRAN DICTAMEN

LA LLEI DE TOTS

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
26 de setembre de 2015, 23.21 h

#9 BEJOTA NO MANIPULES COMO TUS AMIGOs TROLLS (el vISCA y ElL ARAGONENSItepecus)

E. MUNICIPALS FA TRES MESOS.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.376.160
Abstencion: 2.228.113 (que le da exactamente igual y se la suda el resultado y/o en un porcentaje muy bajo que por alguna razon no ha podido votar)
-------------------------------------------------------------------------------------
VOTANTS: 3.049.806......... ERROR votantes reales-- 3.143.607 la diferencia de votos fueron a partidos municipal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
BEJOTA fletxa bcn
26 de setembre de 2015, 18.09 h

E. MUNICIPALS FA TRES MESOS.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.376.160

VOTANTS: 3.049.806

Separatistes: 1.398.099

Separatistes: 26% DEL CENS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep C&C fletxa Girona
26 de setembre de 2015, 18.01 h

Al cenutrio #7. ¿No sabes regurgitar otras palabras?¿Eres el tonto de la clase y hoy te toca guardia?

Votaron 20.836, el 10,6% de los 195.553 censados, según el INE. Fuente: ElPaís


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Aragoneses orientales (que hablais en LAPAo o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (joan Sales dixit fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
26 de setembre de 2015, 16.18 h

El voto por correo sube un 56% en las elecciones catalanas
http://www.elmundo.es/cataluna/2015/09/26/56067d9d22601d77638b4582.html


¿Pero no decian los nazis que España estaba boicoteando el voto por correo?

Ayer vi al mea colonia votar en el consulado de españa delante de una mapa de españa sin ningun problema.


que pena me dabais y que asco me dais


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
BEJOTA fletxa bcn
26 de setembre de 2015, 16.15 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

N.B. RECORDO QUE LA PARANOIA ÉS UNA GREU MALALTIA MENTAL


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mreguant fletxa soses
26 de setembre de 2015, 12.37 h

Doncs tot serà normal: qui vulgui estar amb nosaltres hi podrà estar i qui no, paciència o podrà emigrar cap a la caverna messetària. Així de fàcil !!!!

ARA ÉS L´HORA SEGADORS, ESMOLEM LES URNES !!!!

INDEPENDÈNCIA !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
26 de setembre de 2015, 09.33 h



ARA EL PP, VE PARLANT CATALÀ I DIUEN QUE ENS ESTIMEN.

JO NO VULL NI NECESSITO QUE ELLS M'ESTIMIN .

VULL RESPECTE I NO TINDRE DAVANT UN GOVERN ESPANYOL QUE S'HA PASSAT DE RALLA I QUE HA ABUSAT DEL TARANNÀ CATALÀ,

QUE ES NEGOCIADOR I NO TRENCADOR . ES VERGONYOS LA MANERA DE FER POLÍTICA D'AQUESTA GENT, BASADA AMB LA MENTIDA,

LA MANIPULACIÓ, LA AMENAÇA I FINALMENT S'HAN TORNAT TAN CARINYOSOS .

ANEU A PASTÀ FANG, PER QUE LA NOSTRA PACIENCIA ES MOLT GROSSA, PERÒ NO INFINITA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 32   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
26 de setembre de 2015, 08.20 h

SON UNA COLLA D'INEPTES PROVINCIANS QUE NO VEUEN MÉS QUE EL SEU MELICH: MADRIT

DES D'ALLÀ UNS QUANTS FUNCIONARIS SENSE PENA NI GLÒRIA, EXPLOTEN LA FINCA EN INTERÉS PROPI.

PER AIXÓ HAN INTENTAT DESTRUIR L'ECONOMIA CATALANA I, SENSE CAP MENA DE DUBTE, LA IDENTITAT.

COM A ESTAT SÓN UN "ZERO" JA QUE NO HAN SABUT "DISTRIBUIR" NI "ADMINISTRAR".

TENIM NO SOLAMENT EL DRET, SINÓ LA OBLIGACIÓ DE SUBSTUTUIR AQUEST ESTAT, ELIMINAR-LO. ÉS UN CÅNCER PER CAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 de setembre de 2015, 07.46 h







D'aquí a 26 , VINT-I- SIS !! hores podré emetre el VOT MÉS IMPORTANT DE LA MEVA VIDA, el vot que he estat esperant durant dècades, el vot que si l'electorat català no ha perdut el cap, ens portarà cap a una vida nova , rica i plena, LA INDEPENDÈNCIA ! ! ★ ! !






Valora aquest comentari:   votar positiu 36   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.