directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

És avui, el dia que heu somiat

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- Aquesta serà una jornada per assaborir lentament. Gairebé, diria, sigui quin sigui el resultat. Si no hi ha una sorpresa a hores d’ara imprevisible, l’independentisme guanyarà unes eleccions per primera vegada en la història de Catalunya. Aquesta és la gran notícia. Que no ens l’ennegreixin. Si anem encara un mica més enllà, potser fins i tot farem l’escac i mat amb una victòria definitiva, també en vots. Però si la majoria és només en escons tindrem un govern amb un mandat democràtic molt clar: iniciar la desconnexió eixamplant l’espai independentista. Sigui com sigui, mireu-vos-ho en perspectiva. On érem fa només deu anys i on som ara. Un salt endavant espaterrant. Tant de bo avui puguem culminar-lo. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Linde, Luis María (governador del Banc d’Espanya).
Solvència contrastada.
Un 3%. Al dia següent de les irresponsables declaracions del senyor Linde invocant la profecia autocomplerta d’un “corralito” la borsa espanyola patia una severa reculada. És igual que l’amenaça sigui risible. El Banc d’Espanya no seria precisament una institució de referència pel que fa a la seva credibilitat. Ni de gran solidesa preventiva, ni predictiva. És la institució que va avalar la gran estafa de Bankia, permetent la seva fraudulenta sortida a borsa. La que va facilitar la venda de participacions preferents a milers i milers de clients d’entitats financeres. Que ara es posi al servei del govern espanyol en campanya no és sinó una passa més en els seu descrèdit. Al dia següent, però, previsiblement, després d’una bona bronca telefònica des del Banc Central Europeu, Linde rectificava per qualificar el suposat “corralito” d’altament improbable, gairebé impossible. Marxa enrere.
 
Rajoy, Mariano(president del Govern espanyol).
Final de campanya espectacular.
Algun dia, a les facultats de ciències polítiques s’estudiarà el cas de les eleccions plebiscitàries del 27-S com el millor exemple d’allò que no cal fer si una metròpoli vol guanyar un referèndum. D’entrada, afirmar que no acceptaràs la victòria de l’altre, ni en escons, ni en vots. Després, llançar una allau d’amenaces de tota mena, amb el seu anvers i revers: aconseguir sembrar la por en alguns estrats d’edat, però decidir també d’altres a rebotar-se. En el tram final, tornar a perdre els esporuguits en fer decaure, una a una, totes les peces del castell de la por: la sortida de la UE, l’impagament de les pensions, la fugida dels bancs, el “corralito”. I entremig, per refermar-ho, una entrevista catastròfica per demostrar que desconeixes el més bàsic de la norma suprema que dius defensar. Fer-ho pitjor és impossible.
 
Sáenz de Santamaria, Soraya(vicepresidenta del Govern espanyol).
Matonisme histèric.
Més estràbica que mai, la segona de Rajoy mou els fils de l’estratègia més bruta, colze a colze amb el ministre Fernández Díaz. Tal i com hem sabut aquests dies, les indecents pressions d’uns quants importants empresaris als treballadors de grans corporacions presents a Catalunya, al més pur estil del pistolerisme del segle XIX, deriven sovint de l’ànim espanyolista dels seus dirigents, però també de pressions directes de la Moncloa. Un digital madrileny explicava dimarts, en una informació que ha passat sorprenentment desapercebuda, que “más de una veintena de agentes dedicados a tareas de inteligencia e investigación económica llevan una semana en Barcelona reuniéndose con grandes empresarios”. Pel que es veu, s’han trobat en un parell d’hotels amb empresaris de l’Ibex i de grans corporacions amb seu a Catalunya, com ara amb Alberto Palachi, president de Pronovias. Vés quina casualitat.
 
Sánchez, Pedro(secretari general del PSOE).
Rematar el PSc.
Els grans líder del socialisme espanyol han aterrat a Catalunya intensament en la darrera setmana de campanya. Susana Díaz, per afirmar que no podrem impedir que es digui “te amo” i t’estimo (mare meva quin nivell!), Felipe González per parlar-nos de “Josep” Stalin (ara ja som nazi-comunistes) com a únic avalador de l’autodeterminació al món, i finalment, Pedro Sánchez, per negar de manera radical el dret a decidir. “No puedo ser más claro”, ens ha dit: ni referèndum sobre la independència, ni reconeixement de la realitat nacional de Catalunya en la reforma constitucional que defensen. Tot plegat, la mateixa setmana que una enquesta situa novament els partits del bipartidisme més a prop del 60 que del 50% dels vots. Vaja, que la tercera via es veu a la volta de la cantonada. Un festival.
 
Sierra, Sonia(número cinc de Ciudadanos a Barcelona).
Engany massiu.
La campanya del no incorpora uns nivells d’indignitat moral difícilment superables. Es tracta de mentir i mentir, si cal, fins a fer el ridícul més estrepitós. Hi ha qui ho fa amb gràcia i un cert nivell, com el ministre García-Margallo i també qui arriba a l’absurd reiterant amb tota contundència arguments literalment falsos. Un dels casos de vergonya aliena va ser el de la compareixença de la regidora barcelonina i candidata de Ciudadanos, incapaç de donar raó d’un sol banc quebequès que hagués marxat del país com a conseqüència de la celebració dels referèndums, tot just després d’afirmar amb contundència que així ho havien fet fins a set. El duel amb Vicent Partal a El Punt Avui Televisió no podia ser més desigual: si voleu passar una mala estona mireu aquí, a partir del minut 7 i 50 segons.
 
Sopena, Enric (periodista).
Insults com a argument.
L’histerisme en el bàndol dependentista està superant tot allò que era previsible. El pànic encega. A les xarxes, és ben sabut, els brètols s’estomaquen. De personatges amb una llarga trajectòria professional hom espera un miqueta més que “hooliganisme”. No deixa de sorprendre que, aquesta setmana, veterans periodistes insultin genèricament milers de catalans tractant-los d’imbècils (Enric Sopena), lladres (Enric Hernández) o gossos (Lluís Bassets). La competició en el pendent de la degradació professional els està portant a esbotzar totes les portes i trencar tots els límits de la deontologia. En aquesta campanya, plena de notícies voluntàriament amagades i de mitges veritats elevades a la categoria de portada, certament, la ètica periodística ha estat una de les víctimes principals. I la credibilitat professional és una de les coses que més costa recuperar.


Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
27 de setembre de 2015, 19.06 h

Si guanyem sortim en massa al carrer a celebrar la victòria de totes les maneres habituals agudes i per haver. D'aquesta manera les imatges que donaran la volta al món seran la de milers d'independentistes fent onejar estelades i cridant independència de manera espontània a les places de les nostres ciutats. A Barcelona hi ha 180 periodistes estrangers de 80 mitjans internacionals! Podem fer del dia d'avui una doble victòria: electoral i internacional ;)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
27 de setembre de 2015, 18.48 h



la candidata de Junts pel 3%, Ana Surra, ha animado “a l’abstenció el pròxim 27-S i ha manifestat que “si no voten per la independència, millor que es quedin a casa i no vagi a votar, perquè si no seran còmplices de la dependència“.

O sea, que vayan a votar los míos (NAZIS SEPARATAS DEL JUNTS PEL 3%), pero los otros que se queden en casa y no voten. ¡Vaya lección de democracia!

Y por si no queda claro, si alguno de esos catalanes y españoles acude a votar, la tal Surra nos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
27 de setembre de 2015, 18.43 h

Si guanyem sortim en massa al carrer a celebrar la victòria de totes les maneres habituals agudes i per haver. D'aquesta manera les imatges que donaran la volta al món seran la de milers d'independentistes fent onejar estelades i cridant independència de manera espontània a les places de les nostres ciutats. A Barcelona hi ha 180 periodistes estrangers de 80 mitjans internacionals! Podem fer del dia d'avui una doble victòria: electoral i internacional ;)


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
27 de setembre de 2015, 18.35 h


A ESPERPENTO MASS YA LE HAN DADO EL RECIBIMIENTO QUE SE MERECE .



ARTUR MASS VAYASE¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
27 de setembre de 2015, 18.11 h

Avui hi ha centenars de periodistes d'arreu del món a Catalunya! És una gran oportunitat per internacionalitzar la nostra causa i sensibilitzar l'opinió pública internacional! Avui és un dia històric! Gaudim-lo al màxim :)

Estelades al balcó, fins a l'alliberació ((*((


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Josep de Bna. fletxa Barcelona
27 de setembre de 2015, 16.56 h

Nota dirigida a Josep Guardiola entrenador.

Ja que estàs a alemanya podries fer país deien-lis que el qui va assentar les basses de la Catalunya va ser un " germànic" que es deia Otger Kataló (Veure wikyp) per evitar aquesta animadversió que tenen alguns dirigents ver a nosaltres, i que si hem reaccionat aixins contra Espanya es ocasionat per el mal tracte i humil-liacions que revem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Aragoneses orientales (que hablais en LAPAo o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (joan Sales dixit fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
27 de setembre de 2015, 15.44 h

queridos nazis,


llevo meses avisando que hagais acopio de fortasec y valium porque ni el 11 de setembre, ni las fiestas de la merced, ni la luna roja evitara que esta noche os lleveis una patada en el culo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
27 de setembre de 2015, 11.09 h


Marianooooooo que te vas a enterar tu de lo que vale un peineeeee , ha ha ha ha


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa EL VALLES UN DE SOL NO DOS
27 de setembre de 2015, 10.36 h

Avui espero quel NOU GOVERN QUE SORTI de aquestes Eleccions no sigui ben igual al que baran tindra fins ara ,, Cal un Govern que faixi BONES POLITICAS EN LO NACIONAL ... Pero tambe en LO SOCIAL I LABORAL .. Que fa molta falta Se espera molt molt del NOU GOVERN CATALÀ Importa anar a la INDEPENDENCIA Pero tambe con se arriba a ella que hi poguin arribar molts be a ella ..PROU de ajudar nomes als RICS con feia el anterior Govern Català PROU PAGA Empreses espanyoles con ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
mreguant fletxa soses
27 de setembre de 2015, 09.54 h

El dia ha arribat. TENIM EL FUTUR A LES NOSTRES MANS !!!!

Els independentistes encara tenim feina: trucar a aquell veí que pot tenir alguna dificultat en exercir el vot, unes paraules al conegut indecís, una visita a un que no ho veu clar ... tota ajuda serà bona, imprescindible pel nostre futur !!!!

VOTEM PELS NOSTRES FILLS, VOTEM PER UNA CATALUNYA MILLOR !!!!!!!!!!!!

ARA ÉS L´HORA SEGADORS !!!!

ARA O MAI !!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.