directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 10:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les #15mentidesElPeriódico sobre la independència per votar “Sí”

Liz Castro en una piulada dirigida al director de El Periódico li etziba: “Quina vergonya... No sé com dorms o mires els ulls dels fill”

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

La piulada ho diu tot, en un moment que Catalunya s’ho juga tot el director d’El Periódico segueix amagant els 15 avantatges de la independència. La deriva de la capçalera del Grup Zeta dirigida per Enric Hernández és d’una brutalitat inimaginable, fins i tot per la majoria de la redacció d’El Periódico, un exemple, les portades o les #15mentidesElPeriódico no les piulen ni els seus redactors, no cal posar noms, tant sols cal una ullada a Twitter.

Piulada clara i senzilla de Liz Castro a Enric Hernández
Piulada clara i senzilla de Liz Castro a Enric Hernández

Comparteix
   


Etiquetes

Les #15mentidesElPeriódico sobre la independència desmuntades una a una

1/ Seriem a Europa? Cap Tractat de la UE no preveu que passaria si una regió d’un Estat decideix independitzar-se. Però la realitat és la realitat, si Grècia segueix a l’Euro i a Europa com no ens quedarem a Europa? Som un territori aportador, recordem, en una nit els alemanys de l’est van integrar-se de cop a Europa, nosaltres tant sols som 7,5 milions de ciutadans.

2/Qui impartiria justícia? Segons El Periódico una “DUI” provocaria “un èxode massiu de jutges”, quina sort no? Amb la justícia espanyola que tenim, foc net i una justícia de veritat.

3/ Hi hauria trens i avions? Diu El Periódico que una “desconnexió sense pactar sembla inviable”. Però i seguir a Espanya? Ara quasi no tenim trens i alguns avions els obliguen aterrar a Madrid. Algú es pot creure que en una Catalunya independent no tindrem trens i avions? El més possible és que en tinguéssim de millors.

4/ Cobraríem la pensió? Segons El Periódico, com a mínim en els primers mesos, la independència generaria incertesa i per acabar-ho d’explicar diu que al quedar-nos fora de l’Euro patiríem totes les plagues possibles. Però El Periódico no diu que amb Espanya cada dia que passa el fons de pensions està  més buit i, segons molts experts, amb Espanya pinten bastos.

5/ Estaríem protegits? Segons El Periódico la “secessió” ens deixaria envoltats del crim organitzat i el terrorisme augmentaria. Com podríem estar pitjor que ara? Amb un ministre espanyol que boicoteja els Mossos d’Esquadra i els amaga informació sobre el terrorisme internacional. 

6/ On tributaríem? Segons El Periódico no podríem ni recaptar els impostos i amenaça als ciutadans i les empreses amb quedar fora de la llei. Si som independents tindrem la nostra pròpia legalitat, un clàssic argument de la por, com diu Liz Castro, “indignitat” del mitjà.

7/ Es podria pagar l’atur? Segons El Periódico, si Catalunya és independent quedaria en l’aire el pagament de les prestacions de l’atur. Realment un argument sense cap sentit, patim cada any un espoli milionari, algú es creu que no tindríem unes prestacions socials dignes?

8/ Què costaria la llum? Segons El Periódico la independència encariria la llum, cal recordar que actualment paguem una de les factures més cara d’Europa (Castor i altres acords empreses IBEX), impossible fer-ho pitjor, tindríem amb la independència una energia molt més econòmica.

9/ La banca no tindria el suport del BEC? Segons El Periódico, tindríem un cos més gran del diner, però no diu que avui els grans bans catalans són “sistèmics”, formen part del sistema, i una Catalunya independent, per tant, no es veuria perjudicada.

10/ Jugaria el Barça la lliga espanyola? Segons El Periódico, no jugaríem la lliga espanyola, el que no diuen és que al Barça se’l rifarien les millors lligues europees, us imagineu el Madrid jugant la lliga espanyola sense el Barça? Pobra lliga espanyola, estaria liquidada.

11/  Qui pagaria les beques i els medicaments? Segons El Periódico, i malgrat reconèixer que s’han produït moltes retallades (no diuen res de l’espoli milionari que pateix Catalunya), entre cinc i set anys desprès de la independència encara patiríem més retallades. Un fals argument, tots els economistes auguren uns ingressos molts superiors als actuals a mig termini.

12/ Hi hauria un exèrcit català? Segons El Periódico, pel sol fet de pertànyer a l’OTAN, Catalunya hauria de desemborsar 3.139 milions anuals, la pregunta és: i ara quants milions d’euros ens costa la seguretat de l’estat espanyol?

13/ Es repartiria el deute? Segons El Periódico, en cas de DUI el repartiment dels actius i els passius amb Espanya quedaria a l’aire. Si Espanya no vol repartir el deute, el govern espanyol tindrà el problema, no Catalunya.

14/ Hi haurà seguretat jurídica? Segons El Periódico, la independència ens aboca a una situació caòtica i es demana “qui faria complir la llei”, realment trist i vergonyós, qui vols Enric Hernández que faci complir la llei? El nou govern català.

15/ Seria acceptada una DUI? La darrera pregunta de El Periódico ho diu tot de la capacitat d’un mitjà lliurat al govern espanyol per fer mal, diuen que l’exemple de Kosovo no serveix, que era excepcional, però no diuen que avui Kosovo es independent i, a més, segons el full de ruta independentista, el procés català segueix un via molt clara.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
BEJOTA fletxa bcn
6 d'octubre de 2015, 18.27 h

El gigante cárnico Vall Companys traslada su sede de BCN a Madrid

El grupo factura 1.300 millones anuales, es uno de los complejos agroganaderos más importantes de Europa y el primero de España


Empresas TIC advierten de que las "incertidumbres" en Cataluña pueden afectar a las inversiones
Schneider decidirá sobre su grupo industrial en España desde Bilbao tras abandonar Barcelona


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Amb Rosio fletxa Pobla de Segur
28 de setembre de 2015, 11.18 h

#15 Estic d'acord. Hauria de fer-se una llista negra dels desafectes al règim


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
27 de setembre de 2015, 17.20 h

http://dbalears.cat/opinio/2015/09/25/287177/tenim-2.html
.
El no ja el tenim, ara anem a guanyar el Sí a la independència, sí a construir un nou país, sí a la DEMOCRÀCIA en majúscules, sí a un futur millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Aragoneses orientales (que hablais en LAPAo o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (joan Sales dixit fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
27 de setembre de 2015, 15.40 h

queridos nazis,


llevo meses avisando que hagais acopio de fortasec y valium porque ni el 11 de setembre, ni las fiestas de la merced, ni la luna roja evitara que esta noche os lleveis una patada en el culo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
27 de setembre de 2015, 13.57 h

La clave está en la ONU, si la ONU no reconoce el estado catalán le pasará como a Kosobo, estará fuera de todo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Joui Triviani fletxa La Guingueta
27 de setembre de 2015, 12.00 h

Jo votaré aquesta tarda atès que estic fora, però tornaré amb temps per tal de poder votar Junts Pel si, com no pot ser altre cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
27 de setembre de 2015, 11.41 h

Ara anire a vota amb mes forza junts per si


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Andreu fletxa S'Agaro
27 de setembre de 2015, 11.11 h

A la meva familia mes directe .... van venir a Catalunya 7
Ara som 26 i els que tenim edat de votar votaren a Junts pel si i la CUP


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
27 de setembre de 2015, 11.06 h


#16 Jo espero que la parenta torni de missa i anirem a votar junts. Votarem lo mateix que tu. Després anirem a celebrar-ho fent el vermut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
27 de setembre de 2015, 11.02 h


Yo ya he votat: JUNTS PEL SI .


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.