Fernández Díaz es posa ara la màscara de la democràcia per inhabilitar Mas
Quan li ha interessat, el ministre d’Interior utilitza el cinisme per defensar que "la separació de poders és fonamental en un estat democràtic i de drets"
El ministre Fernández Díaz sembla haver-se reconvertit ara en un demòcrata de cap a peus. Davant la imputació d’Artur Mas, anunciada prèviament per La Razón, el ministre demana respecte per la institució judicial i comenta que se n’ha assabentat a través dels mitjans.
Jorge Fernández Díaz ha fet broma amb la imputació d’Artur Mas i la polèmica que s’ha generat sobre la seva investidura: “són els resultats de les eleccions del passat diumenge que va plantejar com unes plebiscitàries i que ha perdut”. El ministre s’ha fet el suec i ha dit que s’ha assabentat de la imputació del president a través dels mitjans. De fet, tothom se n’ha assabentat a través de La Razón, que ha estat el mitjà que va anunciar la setmana passada que Mas seria imputat després de les eleccions (per no perjudicar el vot unionista). Que un diari s’avanci als jutjats denota la classe democràtica d’aquest Estat.
Precisament la democràcia i el respecte als tres braços que l’asseguren (l’executiu, el legislatiu i el judicial), és la paraula que s’ha posat Fernández Díaz a la boca. “La separació de poders és fonamental en un Estat democràtic i de drets. Jo crec en la separació de poders i cal deixar treballar a la Justícia”. Aquestes afirmacions, fetes amb total naturalitat, resulten una mostra de cinisme de gran abast. El govern espanyol no només no respecta la independència judicial (els membres del TC són triats pels polítics i el president de l’òrgan és del PP), sinó que la fa ballar al seu ritme en funció de qui és la persona imputada.
El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha fet unes declaracions en el mateix sentit. En realitat, l'Estat espanyol ha intentat estar fi en la imputació del president; la citació judicial contra Mas, Ortega i Rigau, parla de querellats, i no imputats. La paraula querellats queda millor, però a la pràctica no és més que un eufemisme per evitar parlar d'imputació. Catalá ha reconegut que la sentència cercava no influir en la campanya electoral "no volíem distorsionar". El cas és que Espanya ha volgut evitar que el poble tanqués files al voltant del seu president a dos dies de les eleccions. Espanya temia que això hagués catapultat Junts pel Sí cap a la majoria absoluta en solitari.