directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Arrufat escalfa la xarxa titllant de “fans” de Mas els votants de Junts Pel Sí

L’exdiputat de la CUP Quim Arrufat ha escalfat la xarxa amb un comentari que molts han interpretat com a prepotent i mancat de respecte vers els votants de Junts Pel Sí.

Comentaris 76  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

“L'oferta que farà la CUP té molt més recorregut que seguir girant entorn a un president i els seus fans. Així que calma amb els hooligans”, ha estat el comentari d’Arrufat motiu de polèmica. El comentari d’Arrufat també es pot interpretat pels nervis dins la CUP davant una negociació de transcendència màxima pel país. Algunes preguntes que sorgeixen arrel del comentari d’Arrufat és qui de la CUP farà la proposta que parla l’exdiputat, quan i on es farà l’assemblea per validar la proposta i els termes de la negociació?.



Comparteix
   


Etiquetes
La diversitat d’opinió dins la CUP, un factor a tenir en compte

La CUP ha passat de 126.425 vots el 2012 als més de 336.375 d’enguany, fet que ha augmentat la diversitat d’opinió entre els seus votants, alguns dels quals miren amb recel la possibilitat que es pugui torpedinar el procés amb segons quines decisions, i no en volen ser corresponsables.
 
Cotarelo, la pedra a la sabata

El professor Ramon Cotarelo, intel·lectual de referència per molts votants de la CUP, que fins i tot va estar a punt d’anar a les llistes de la formació  CUP però que va haver de desistir per qüestions administratives, feia la següent reflexió dimarts al seu blog:“La CUP anuncia que el plebiscit no s'ha guanyat, que res de DUI i que no donarà suport a la investidura de Mas. O sigui, una revolució dins de la revolució. Passa amb freqüència. Tota aliança o coincidència política, sobretot si és d'esquerra, sol venir acompanyada de controvèrsies de caràcter tàctic, estratègic i fins teòric. És el tèrmit de la unitat de l'esquerra a tot arreu. Suposo que la CUP, en aquest cas, té poderoses raons per interposar un veto rotund amb conseqüències estratègiques fàcilment imaginables. Però no les veig. La investidura de Mas no implica necessàriament un vot de confiança al seu hipotètic programa i, en canvi, demostra desconfiança cap a algú que, almenys en la qüestió nacional, no la mereix, sinó tot el contrari. L'aportació de Mas al procés independentista a un cost personal que està per determinar, ha estat i és essencial. I a això s'afegeix el criteri que imposar-se a la majoria per la força dels nombres (encara que siguin paradoxalment menors, però necessaris) i no de la raó no és acceptable”.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#76
PereelDigne fletxa Granollers
1 d'octubre de 2015, 22.26 h

Sincerament, esperava que l'Arrufat seria més espavilat. Jo he votat. Junts pel sí i no sóc cap fan del president en funcions Artur Mas, però estic d'acord que la meva opció designi qui ha de ser el president de la Generalitat per 18 mesos i això la CUP ho hauria d'acceptar. Recordeu que la coalició Junts pel sí té 6 vegades més vots que la CUP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#75
Francesc fletxa Calders
1 d'octubre de 2015, 19.11 h

#73 El bo i el dolent són sempre relatius. Fins i tot depenen del costat des del que es mirin. Les assemblees no tenen perquè ser dolentes, però un "partit assembleari" és una "contradiccio in terminis". Els partits es dirigeixen des de dalt. Quan més gran és un partit menys assembleari pot ser. (Ara ja sou 300.000). Quan algú diu que la CUP és assembleari, jo li dic: a qui vols enganyar? (o, potser t'enganyes a tu mateix). La democràcia que es demana a un partit és que els seus diri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#74
1 d'octubre de 2015, 18.15 h


DISCULPEU : amb la meva típica disfunció digital (dels dit, no pas dels nombres) he tornat a clicar una E en comptes d'una A a #73 quan he escrit "El.legoria" en comptes d' " Al.legoria".

Que ningú cregui que l'IEC permet escriure-ho amb E.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#73
1 d'octubre de 2015, 18.11 h



#64 La parrafada en contra de les assemblees, amb les ovelles, els pastors etc . . . seria digna d'un dictatorialista fanàtic del culte a la personalitat del "Gran Líder", a qui les "intromissions de la plebs" molesten.

Tan de bo tinguéssim una democràcia ASSAMBLEÀRIA i no pas una democràcia PER DELEGACIÓ com tenim ara.

Cal suposar que no vares participar ni de l'Assemblea de Catalunya durant el franquisme ni de l'ANC d'ara, perquè si ho haguessis conegut i seguissis dient això que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#72
Carles Viñals Casado fletxa Sant Vicent del Raspeig
1 d'octubre de 2015, 17.56 h

No, no parlaré (tal com ja he dit) de la CUP. Deixo aquest tema per al Ricard Biel i el seu article "Autoallunyar-se de la independència", que recomano efusivament a tots els qui encara donen cabuda en els seus caps als arguments lògics i ben travats; condició que, òbviament, exclou les masses encefàliques del partit d'Antobio Baños, Anna Gabriel, Quim Arrufat i Cía.

Però hi ha una segona part de l'article de Ricard Biel que ens interpel.la a tots, i és:

Què pensem fer els independ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#71
1 d'octubre de 2015, 17.53 h

Ai, CUP! Avui a CatRadio l'Anna Gabriel, per no investir Mas com ha president, ha fet una proposta espatarrant: Fer un Quatriumvirat! En un país moooolt més petit que l'Imperi Romà, no tres no, quatre presidents. Ai, ai, quin ensurt pensant com va acabar el triumvirat només en tres, el que ens espera!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#70
1 d'octubre de 2015, 17.35 h

#59 Si tens algun indici prou sòlid del que dius, o bé ho portes a la fiscalia o ets un còmplice.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#69
1 d'octubre de 2015, 17.13 h

#6 Estàs suggerint que retornem València als àrabs? I de pas, Toledo i Andalusia, també? Hi ha ments preclares!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
1 d'octubre de 2015, 16.58 h

#61 No podem renunciar a cap element important per aconseguir la independència i en Mas ho és. La independència no és una ideologia. Pots aplicar la ideologia si tens independència. Si no ets independent, la ideologia la pots penjar en un quadre per fer bonic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
1 d'octubre de 2015, 16.52 h

#63 El "camí correcte"??!! El defineixes tu quin és el camí correcte??? Això és molt poc demòcrata!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.