directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’escàndol i el frau del vot exterior: Junts pel Sí hagués obtingut dos escons més

Avui ha acabat l’escrutini del vot exterior. Si l’Estat no hagués posat traves per votar, Junts pel Sí hagués obtingut dos diputats més

Comentaris 59  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 67 vots )
carregant Carregant

Ho ha denunciat la Federació Internacional d’Entitats Catalanes. La proporció entre el Sí i el No en relació a l’exterior és molt més favorable a l’independentisme que el propi vot del principat.

L'escàndol del vot exterior. Avui hem conegut les dades definitives a BCN i TGN (Foto: @FIEC1)
L'escàndol del vot exterior. Avui hem conegut les dades definitives a BCN i TGN (Foto: @FIEC1)

Comparteix
   


Etiquetes

65%-35%

Entre Junts pel Sí i la CUP, l’independentisme recull el 65% del vot exterior per a les eleccions al Parlament de Catalunya del darrer diumenge. Les dades de la demarcació de Barcelona i les de la de Tarragona ho deixen molt clar. Junts pel Sí s’ha endut 5.676 vots, Ciudadanos 1.157, CUP 1.151, CSQEP 1.016, PSC 815 i, finalment, el PP tanca la llista amb 655 vots.

A la província de Tarragona, la relació de vots és la següent: Junts pel Sí té 511 vots, Ciudadanos 101, la CUP 83, el PSC 80, el PP 70, i CSQEP tanca el còmput amb 63 vots. El vot a l’exterior està força més decidit que el vot d’aquí, que pateix les intoxicacions diàries que ens arriben des de Madrid.

El resultat final del vot dels catalans a l'exterior ha estat el següent: Junts pel Sí 7.894 vots totals, CUP 1.526, Ciudadanos 1.429, CSQEP 1.231, PSC 1.025, PP 853 i tancant la llista, Unió amb 425 vots. La proporció és de 7 vots cap a Junts pel Sí per 1 de cada partit de la oposició (7 a 1). El plebiscit queda de la següent manera: 'Sí' a la independència: 1.966.768, 'No' 1.608.870, i ni 'Sí' ni 'No' 471.020 vots. Si la resta de vots que no s'han pogut materialitzar haguessin seguit la mateixa tendència, la Declaració Unilateral queda totalment justificada.

El vot hagués estat decisiu

L’Estat espanyol se n’ha cuidat prou d’evitar que la gent a l’exterior voti de manera que aquests vots fossin transcendents de cara al resultat final. Espanya sap que qualsevol vot podia sumar un escó més per les candidatures independentistes, perquè tradicionalment el vot dels catalans a l’exterior, com dèiem abans, acostuma a decantar-se més pel sobiranisme.

Junts pel Sí podria haver guanyat un escó més a Barcelona a costa del PPC i un altre a Girona a costa de Cat Sí que es pot

A la província de Barcelona, Junts pel Sí necessitava uns 15.000 vots més que el PPC per guanyar un escó més. El vot dels catalans a l’exterior n’ha aportat uns 5.000 més per Junts pel Sí que al PPC, en una participació d’un 10% de la possible. Si el vot exterior hagués estat del 35%, s’haguessin pogut recuperar els 15.000 vots necessaris. A Girona calia que Junys pel Sí obtingués uns 4500 vots més que CSQEP, la poca participació ho ha impedit

Per què CSQEP no ha denunciat el frau majúscul?

S’estima que les proporcions en condicions normals, haguessin restat un diputat a una candidatura que ja de per si n’ha sortit minvada a Girona, on va aconseguir la representació in extremis als darrers moments a costa de la candidatura independentista. El Partit Popular hagués perdut l’altre diputat a la demarcació de Barcelona.

Per què el vot dels catalans a l’exterior és més sobiranista?

Els catalans que tenen l’oportunitat de viatjar a l’exterior, ja sigui per feina o per programes d’estudis com ara l’Erasmus, tenen l’oportunitat de veure, en la major part dels casos com funcionen països de tradició molt més democràtica que Espanya. A països com Alemanya, els Estats Units, l’Europa del Nord, etcètera, és impensable que es permetin fundacions amb el nom d’un dictador, o bé manifestacions feixistes.

Barcelona, el Barça i també Messi, són símbols internacionals que han ajudat a difondre una marca que avui s’identifica amb Catalunya. El procés i la feina dels propis catalans a l’estranger han ajudat poc a poc a fer que el cas català es comprengui i, sobretot, es divulgui. A l’exterior és difícil trobar reaccions gaire punyents quan hom explica el dèficit fiscal, o les agressions a la llengua i a l’economia. El propis catalans que viuen a l’exterior no reben tampoc la pressió de les cadenes ni els diaris espanyols, l’enyor i el sentiment de pertinença fan que la causa independentista guanyi adeptes.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#59
joan fletxa sueca
7 d'octubre de 2015, 10.46 h

#48 crec que no estàs molt alcertat en els teus raonaments, com dius que no han guanyat en 62 escons, i dius que an perdut. Es de la cup, també compten , o no, esta clar. Dius que han perdut, en qui en el 24 de c's, doncs la diferencia es gran. O siga en Catalunya en el 47%, dius que no es poden decidir , i en espanya, el pp en un 38%, ha fet tot lo que li ha donat la gana. Han Creat un estat fascista altra vegada, això es lo que voleu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
Artur I fletxa BARCELONA
6 d'octubre de 2015, 20.01 h

CATALUNYA
UNA GENT, UN POBLE, UN PAÍS,
UNA NACIÓ, UN ESTAT LLIURE,
SOBIRÀ I INDEPENDENT
REFERÈNDUM DEMOCRÀTIC I VINCULANT
10 ANYS
D’INDEPENDÈNCIA
I DESPRÉS VOTAR


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
Lluis Blanquè Llobet fletxa Montevideo-Uruguai
2 d'octubre de 2015, 14.16 h

Per segona vegada no m'han arribat els papers per votar. Se que es van quedar a Buenos Aires. Aixó ha sigut un frau i es tindria que posar en mans de la justicia. Peró en hi ha de justicia a Espanya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
Angel fletxa Vilafranca
2 d'octubre de 2015, 07.34 h

No hi ha forma encausar-los per un delicte greu d'obstrucció a la democràcia i atemptar contra les llibertats de les persones?


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
Nau fletxa Castelldefels
1 d'octubre de 2015, 23.43 h

Frau espanyol, corrupció a l'espanyola, repressió a l'espanyola, inquisició a l'espanyola, dictadura a l'espanyola, anti-democràcia espanyola...


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
1 d'octubre de 2015, 15.54 h

#48 ELECCIONES AL PARLAMENT DE CATALUNYA 2015

VICTORIA de JxSÍ y CUP... PARLAMENTO mayoritariamente independentista 72 escaños
VOTOS a "FAVOR" de JxSÍ y CUP = 1.952.482

DERROTA del fascismo y partidos contrarios a la democracia PP y PP 2.0 (C's).........Parlamento mayoritariamente independentista 36 escaños
VOTOS a formaciones franquistas/fascistas/xenofobas/ultraderecha-nacionalista española = PPC+C´s = 1.083.354

Ns/Nc favorales al federalismo y al derecho a decidir la autodeterminaci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
BEJOTA fletxa bcn
1 d'octubre de 2015, 15.17 h

Valeo trasladará en noviembre trabajadores de Martorelles a Zaragoza.

La dirección de Valeo de la planta de Martorelles ha comunicado a los trabajadores que un primer grupo de personas será trasladado a Zaragoza el 9 de noviembre.


N.B. COM AL QUEBEC, ARA TOTA PAGAR LES DESPESES. LES 40 EMPRESES MÉS IMPORTANTS DEL QUEBEC VAN MARXAR CAP LA RESTA DEL CANADÁ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
Dani fletxa Tarragona
1 d'octubre de 2015, 14.44 h

#48 Ningú ha de treure el treu escrit, tot-hom pot dir la seva ja que som a un pais lliure ( o ben aviat ho serem...) aixo no vol dir que no mereixis una contesta al teu escrit, abans de res, jo escric en català per que es la meva llengua i com que tu et defineixes com a espanyol i català, he d´entendre que saps les dues llengües per que deu fer temps que ets per a qui, si no es aixi, hem sap greu per que m´agradaria que hem poguessis entendre.

Qui ho diu que hem perdut el plebiscit??... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
1 d'octubre de 2015, 14.27 h

ueridos NAZIS

¿Pero de verdad sois tan tontos que os creeis las manipulaciones y mentiras del Asaltapiscinas?

El Sabadell ya declarado que YANO VE RIESGO ALGUNO tras el resultado del 27-S.
http://www.elmundo.es/economia/2015/09/30/560ae6eee2704ee37b8b45a0.html

Y por eso ,esos bonos ,ojo, del mercado secundario porque hace años que la gene catalana no emite porque NADIE se los compra y estan calificados como bonos basura.

Lo que decia, como la remota posibilidad de una independencia esta f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 41
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
numero44 fletxa La Pineda
1 d'octubre de 2015, 14.25 h

Da asco.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.